Annonse

Kjendisdøgnet

- Viste «ren likegyldighet»
Foto: Jim Weber / Santa Fe New Mexican via AP / NTB

- Viste «ren likegyldighet»

Produksjonsselskap bøtelagt i Baldwin-saken, melder BBC.

I oktober i fjor skjedde det som ikke skulle skje på et filmsett. Skuespiller Alec Baldwin fyrte av et skudd under innspillingen av filmen «Rust», som endte opp med å ta livet av filmfotografen Halyna Hutchind.

Skaperne av «Rust» viste «ren likegyldighet» overfor anerkjente farer forbundet med bruk av skytevåpen på settet, ifølge New Mexico Environment Department.

Produksjonsselskapet blir dermed bøtelagt og sterkt kritisert for å ikke følge retningslinjene for sikkerhet.

Byrået har besluttet å gi selskapet den maksimale boten på hele 136 793 dollar. Det tilsvarer over 1,2 millioner norske kroner.

Annonse
Røper graviditet: - Ingen merket det

Røper graviditet: - Ingen merket det

Hollywood-regissøren Greta Gerwig (39) kunne nylig avsløre at hun er gravid med sitt andre barn.

Nyheten avslørte hun under et besøk hos «The Tonight Show» med Jimmy Fallon, der hun også kunne røpe at det ikke var første gangen hun prøvde å avsløre graviditeten. Det skriver People.

- Jeg dro på et arrangement nylig, og jeg hadde på meg noe og jeg trodde at alle ville være så interessert i at jeg skulle få et barn til, men ingen brydde seg, fortalte «Little Women»-regissøren under showet.

- Det viste seg at ingen merket det, la hun til videre.

Talkshow-verten forsikret imidlertid stjerneregissøren om at de fleste vil være oppmerksomme på nyheten nå.

Gerwig deler også den 3 år gamle sønnen, Harold, sammen med ektemannen Noah Baumbach (53).

Annonse
Henleggelsen klaget inn
Foto: Terje Bendiksby / NTB

Henleggelsen klaget inn

Fredag ettermiddag opplyser Antirasitisk senter at de har klaget på henleggelsen av Atle Antonsen-saken, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Antonsen ble anmeldt for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd av Sumaya Jirde Ali etter en hendelse på utestedet på Grünerløka i Oslo i oktober.

Saken ble etter hvert henlagt på bakgrunn av bevisets stilling.

Antirasistisk senter mener derimot at Antonsen bør tiltales for utfallet mot Ali. Komikeren skal ha sagt «du er for mørk/mørkhudet til å være her», noe senteret mener bør være grunn til å straffeforfølgelse.rasismeparagrafen.

– Straffelovens paragraf 185 (rasismeparagrafen, journ.anm.) er ment å beskytte samfunnet, og ikke først og fremst enkeltindividet, og må tolkes ut fra dette, heter det i klagen som er sendt til Oslo statsadvokatembete, ifølge NTB.

Annonse
Tilbake på skjermen
Foto: Shad Madian / Dagbladet

Tilbake på skjermen

NRKs Russland-korrespondent Gro Holm har vært sykmeldt flere uker, etter å ha blitt svimmel, kortpustet og fått vondt i brystet under en løpetur.

- Det viste seg å være et slags hjerteattakk. Jeg ble innlagt på sykehuset og legene sa at det var et hjerteinfarkt. Men det var det ikke, uttaler hun til Dagbladet.

Forrige uke begynte imidlertid korrespondenten å jobbe igjen etter å ha vært sykmeldt i seks uker, og denne uken har hun igjen vært å se på skjermen.

Annonse

Usikker fremtid for Amanda-prisen på NRK

Det melder VG.

Kulturredaktør i NRK, Ingrid Nordstrand, informerer om at det er ingen planer om å vise selve prisutdelingen.

- Vi kommer ikke til å ha en egen studiosending og livedekning slik vi har hatt de siste årene og pr. nå er det heller ingen planer om å vise selve prisutdelingsshowet. Men vi dekker naturligvis prisutdelingen og feiringen av norsk film redaksjonelt i våre andre flater slik vi alltid gjør, skriver Nordstrand i en tekstmelding til VG.