Annonse

Kjendisdøgnet

Therese Johaug legger opp
Foto: Antti Yrjonen/AP/NTB

Therese Johaug legger opp

Therese Johaug har bestemt seg for at hun gir seg som langrennsløper etter sesongen. Det skriver hun på Instagram.

«Den 5. mars 2011 vant jeg tremilen i VM på hjemmebane, min første seier som senior, og starten på et eventyr som har tatt meg steder jeg trodde jeg aldri skulle nå. På mange måter føles det som om ringen sluttes når jeg nå på lørdag, den 5. mars 2022 står på startstreken til nok en 3 mil i Holmenkollen. Egentlig ønsker jeg ikke at reisen skal ta slutt, men det en tid for alt, og jeg tror tiden har kommet for at jeg nå skal gjøre andre ting enn å satse fulltid på langrenn», heter det blant annet i innlegget.

Skiforbundet bekrefter også i en pressemelding at Johaug går sin siste tremil med landslagsdrakt i Holmenkollen på lørdag.

- Det er likevel noen skirenn igjen av sesongen som skal fullføres, men tiden er nå inne til å starte fokuset på livet utenfor toppidretten, sier Therese som gleder seg til privilegiet det er å kunne få avslutte i selveste Holmenkollen, sier Johaug i pressemeldingen.

Annonse
Dømt til 30 års fengsel
Foto: Antonio Perez/Chicago Tribune via AP/NTB

Dømt til 30 års fengsel

Onsdag kom straffeutmålingen for R&B-stjernen R. Kelly, som blant annet er dømt for menneskehandel og seksuelle overgrep. Han dømmes til 30 år i fengsel.

Kelly (55) ble i fjor funnet skyldig for menneskehandel, seksuelle overgrep, videoer av seksuelle overgrep mot barn og utpressing, men har ventet i over sju måneder på straffen.

Påtalemyndigheten krevde en minimumsperiode på 25 år for overgrepene, mens 55-åringens forsvarer mente Kelly burde få en straff på 10 år eller mindre.

Kelly har vært gjenstand for ulike etterforskninger i nesten 20 år, men det var dokumentarserien «Surviving R. Kelly» som for alvor rettet oppmerksomheten mot anklagene mot ham.

Rettssaken har hatt flere forsinkelser på grunn av pandemien og endringer knyttet til Kellys forsvarerteam. Han har vært varetektsfengslet siden han ble tiltalt i 2019.

(NTB)

Hyller avdøde Deborah James
Foto: NTB

Hyller avdøde Deborah James

Saken oppdateres!

Prins William og hertuginne Kate hyller avdøde Deborah James. Det melder Sky News.

- Deborah James var en inspirerende og urokkelig modig kvinne hvis arv vil leve videre, uttalte hertugparet.
De la videre til at deres tanker er hos barna og familien hennes, og andre hun hadde nært.

Tirsdag kveld norsk tid ble det kjent at podkasteren hadde gått bort i en alder av 40. Podkaster Deborah James har gått bort i en alder av 40. Det forteller familien i en uttalelse, ifølge blant annet Independent.

I 2016 ble hun diagnostisert med tarmkreft, og siden den gang har hun delt ærlige oppdateringer om sykdommen med sine over 700 000 Instagram-følgere.

Hun etterlater seg barna Hugo (14) og Eloise (12), og ektemannen Sebastian Bowen.

Annonse
To tiltalt - risikerer fengsel for vold
Foto: Andreas Fadum / Se og Hør

To tiltalt - risikerer fengsel for vold

OSLO TINGHUS (Se og Hør): I oktober i fjor ble det kjent at realityprofil Cristian Brennhovd (22) hadde blitt banket opp og ranet på gata i Oslo av ukjente personer. Det fortalte han selv til Rød Løper.

I etterkant ble to menn tiltalt for en del av hendelsen. Mennene er tiltalt for grov kroppskrenkelse, under straffelovens paragraf 272. I går møtte de to mennene i retten for å forklare seg. Det samme gjorde Brennhovd.

- Det er ikke noe deilig å bli slått og sparket. Jeg følte der og da at jeg skulle dø, for jeg var så stresset. Det var noen som sparket meg på siden og i ansiktet, og da tenkte jeg: «Hvis ikke de slutter snart, så dør jeg». Jeg ble bare utrolig redd, forklarte han i retten tirsdag.

Den ene tiltalte mannen erkjenner ikke straffskyld. Den andre tiltaltes forsvarsadvokat Hilde Marie Ims bekreftet tirsdag overfor Se og Hør at hennes klient erkjenner delvis straffskyld for alminnelig kroppskrenkelse, ikke grov - slik tiltalen sier.

- Han erkjenner å ha slått to ganger, men at det var en foranledning, og det er at fornærmede tok kontakt med ham. Det ble han provosert av, så skjedde det som skjedde. Da trakk han seg ut av situasjonen, sier Ims.

I retten ble det blant annet lagt fram en overvåkningsvideo som bevis.

- De slår begge med kraft, de må begge rives vekk fra fornærmede av vekter, og det vises en hissig stemning på videoen, sier aktor Anniken Heier onsdag.

Nå har aktor lagt ned påstand om 90 dagers fengsel for den ene tiltalte – som erkjenner delvis straffskyld. Mannen er tidligere dømt for vold, noe som har fått betydning fra påtalemyndighetens side. Aktor legger også ned påstand om 90 dagers fengsel for den andre mannen, som ikke erkjenner straffskyld.

Aktor legger også ned påstand om 3200 i erstatning for økonomisk tap, samt rundt 20 000 kroner i oppreisningserstatning. I tillegg legger påtalemyndigheten ned påstand om at de to tiltalte skal betale henholdsvis 3000 kroner og 5000 kroner i saksomkostninger.

Travis Barker innlagt på sykehus
Foto: NTB

Travis Barker innlagt på sykehus

Det var tirsdag morgen at Barker dukket opp på West Hills sykehus, hvor han ble overført til Cedars-Sinai Medical Center gjennom ambulanse. Det melder TMZ.
Hans kone, Kourtney Kardashian fulgte like ved.
Alabama Barker, Travis' datter, ber om at fansen ber for dem..

Det er foreløpig uklart hvordan det står til med Barker og hva det var som fikk ham til å oppsøke sykehus, men har har selv tweetet «Gud, hjelp meg».

Annonse
Deborah James er død
Foto: Instagram

Deborah James er død

Podkaster Deborah James har gått bort i en alder av 40. Det melder blant annet Independent.

Hun var godt kjent fra podkasten «Bowel Babe» der hun blant annet forteller om den lange kampen mot tarmkreft.

I 2016 ble hun diagnostisert med tarmkreft, og siden den gang har hun delt ærlige oppdateringer om sykdommen med sine over 700 000 Instagram-følgere.

I mai publiserte hun blant annet et innlegg hvor hun tok farvel med følgerne sine, og i samme innlegg oppfordret hun dem til å donere penger til organisasjoner som hjelper kreftpasienter.