Tor Arne har slanket bort ett tonn med fett:

Vil tatovere hele kroppen etter ekstrem jo-jo slanking

Overflødig hud og stygge arr gjorde at Tor Arne sjelden lot andre enn kona se ham i bar overkropp. Tøffe tatoveringer gjør at han kaster klærne.

KROPPEN BLE KUNSTVERK: Kroppen til Tor Arne var ødelagt etter at han har slanket seg over ett tonn de siste 30 årene. Han bestemte seg for å dekke noen arr med tatovering, men nå er snart hele kroppen forvandlet til et kunstverk. FOTO : SVEND AAGE MADSEN / SE OG HØR
KROPPEN BLE KUNSTVERK: Kroppen til Tor Arne var ødelagt etter at han har slanket seg over ett tonn de siste 30 årene. Han bestemte seg for å dekke noen arr med tatovering, men nå er snart hele kroppen forvandlet til et kunstverk. FOTO : SVEND AAGE MADSEN / SE OG HØR Vis mer
Publisert

Tor Arne Eriksson (47) fra Lyngdal har utvilsomt gjort seg fortjent til tittelen tidenes mest ekstreme jo-jo slanker.

Ni ganger har han gjennomført sine imponerende slankekurer, hvor han i gjennomsnitt har redusert vekten med 100 kilo hver gang.

GANGSTER-STIL: Tor Arne startet forsiktig med en enkel tatovering for å skjule noen skjemmende arr. Nå drømmer han om å dekke hele kroppen. FOTO : SVEND AAGE MADSEN / SE OG HØR
GANGSTER-STIL: Tor Arne startet forsiktig med en enkel tatovering for å skjule noen skjemmende arr. Nå drømmer han om å dekke hele kroppen. FOTO : SVEND AAGE MADSEN / SE OG HØR Vis mer

Det betyr at 47-åringen, i de snart 30 årene som er gått siden Se og Hør første gang skrev om hans farvel til en kropp på 188 kilo, har slanket bort bortimot ett tonn fett.

– Minuset er at jeg gang på gang har lagt på meg de samme kiloene igjen. Så det er ikke rart at legene kaller meg for ″enten eller″, spøker lyngdølingen.

Spiste i søvne

Ingen slankekur er ham fremmed. Men til tross for pulverkurer og slankeoperasjoner, ringte alarmklokkene for fullt da vekten hans i 2013 nærmet seg 200 kilo for niende gang.

– Jeg slet med invalidiserende angst, og sov omtrent ikke. Kropp og hode var faretruende nær kollaps. Jeg hadde ikke vært i arbeid på tre år, og jeg hadde så vondt for å gå at jeg måtte bruke rullator. Mat ble min eneste trøst, jeg spiste til og med i søvne.

Også denne gang klarte Tor Arne å gå ned i vekt.

Nå har han et håp om at det er slutt på den ekstreme berg og dalbane-tilværelsen.

ØDELAGT KROPP: De mange slankekurene har ødelagt kroppen til Tor Arne. Her er han fotografert før han fjernet flere kilo løs hud for noen år siden. FOTO : SVEND AAGE MADSEN / SE OG HØR
ØDELAGT KROPP: De mange slankekurene har ødelagt kroppen til Tor Arne. Her er han fotografert før han fjernet flere kilo løs hud for noen år siden. FOTO : SVEND AAGE MADSEN / SE OG HØR Vis mer

Han føler selv at han har hatt vekten under kontroll siden 2014.

- Noen kilo opp har det blitt, veier rundt 110 kilo. Men nå har jeg har en kropp jeg kan leve med. Det er herlig å ha overskudd til å gå på tur flere timer hver eneste dag.

Sølvbryllup

Tor Arne nøler ikke med å takke kona May-Brit (49) for at han fremdeles er i live.

De to har bokstavlig talt holdt sammen i tykt og tynt i de 25 årene som er gått siden de giftet seg.

- Vi feiret sølvbryllup i fjor, sier May-Brit.

Paret har tre barn sammen, og de er stolte besteforeldre.

SØLVBRYLLUP: Tor Arne og May-Brit har holdt sammen i tykt og tynt. Nå har de feiret sølvbryllup.
SØLVBRYLLUP: Tor Arne og May-Brit har holdt sammen i tykt og tynt. Nå har de feiret sølvbryllup. Vis mer

– Selvsagt har også vi hatt våre opp- og nedturer. Men jeg vet hva som bor inne i Tor Arne, og det er aldri blitt borte selv om han har skjult det med fett. Og i det lange løp er det best for alle å bruke utfordringer til å bygge broer i stedet for murer, sier May-Brit.

Fjernet løs hud

Overflødig hud og stygge arr gjorde at Tor Arne sjelden lot andre enn kona se ham i bar overkropp.

Fire kilo løs hud er fjernet ved hjelp av kirurgi. Men etter de siste vektnedgangene våger ikke legene skjære mer i kroppen som også er dekket av arr og strekkmerker.

- Etter at jeg ble hektet på tatoveringer gleder jeg meg endelig til en sommer uten skjorte, sier den storvokste lyndølen.

Skjuler arr

Han startet forsiktig med en enkel tatovering for å skjule noen skjemmende arr.

PREMIERT: Tatoveringen av "blyant bak øret" ble nylig premiert på en stor utstilling. FOTO : SVEND AAGE MADSEN / SE OG HØR
PREMIERT: Tatoveringen av "blyant bak øret" ble nylig premiert på en stor utstilling. FOTO : SVEND AAGE MADSEN / SE OG HØR Vis mer

- Jeg var fornøyd med resultatet og bestemte meg for å ta noen flere. Og plutselig var jeg i gang. Det er ikke uten grunn at en del kaller meg “enten eller”, for det er liksom aldri noen mellomting når jeg bestemmer meg for noe. Enten det er å overspise, slanke meg eller å forvandle utseendet mitt med tatoveringer, sier Tor Arne.

Kunde og kunstverk

Even Strandvoll Sand (26) på K-Town Tattoo i Kristiansand er mannen bak de fleste av hans tatoveringer.

De to har allerede tilbragt over 250 timer i hverandres selskap.

- Alle arrene og strekkmerkene har vært en stor utfordring. Men ved å strekke ut huden er det mulig å gjøre ordentlig arbeid, sier Even.

KUNDE BLE KUNSTVERK: Even Strandvoll Sand på K-Town Tattoo i Kristiansand er mannen bak de fleste av Tor Arnes tatoveringer. FOTO : SVEND AAGE MADSEN / SE OG HØR
KUNDE BLE KUNSTVERK: Even Strandvoll Sand på K-Town Tattoo i Kristiansand er mannen bak de fleste av Tor Arnes tatoveringer. FOTO : SVEND AAGE MADSEN / SE OG HØR Vis mer

Han er fornøyd med ha forvandlet en kunde til et kunstverk, og stolt over at enkelte av tatoveringene har vunnet priser i internasjonale konkurranser.

- En av dem er denne blyanten bak øret, sier Tor Arne, og peker mot venstre øre.

- Jeg begynner å bli så gammel at håret blir borte. Derfor tenkte jeg det var på tide å dekorere det med noe som gjør at folk ikke tenker på at jeg nesten er flintskallet.

Gangster stil

Han har bevisst valgt en meksikansk gangster-stil med damer, hodeskaller, blomster og religiøse motiver. Men etter at han ble bestefar føler han at enkelte av dame-motivene er modne for tildekking.

- Vi bor i det såkalte Bibel-beltet av Norge, så det er ikke alle som er like begeistret over valget av dekorasjon. Men jeg føler at jeg har funnet min identitet, venner og aksept i et miljø vi begge stortrives i. Det er som om alle aksepterer meg for den jeg er.

Målet er å dekke hele kroppen med tatoveringer.

Bibel-beltet

May-Britt er fornøyd med ektemannens interesse for å dekorere kroppen.

FELLES INTERESSE: May-Brit samler også på tatoveringer. Men i motsetning til ektemannen, insisterer hun på at de skal lages av forskjellige kunstnere. FOTO : SVEND AAGE MADSEN / SE OG HØR
FELLES INTERESSE: May-Brit samler også på tatoveringer. Men i motsetning til ektemannen, insisterer hun på at de skal lages av forskjellige kunstnere. FOTO : SVEND AAGE MADSEN / SE OG HØR Vis mer

Hun samler også på tatoveringer, men insisterer på at de skal lages av forskjellige kunstnere.

- Vi bor i det såkalte Bibel-beltet av Norge, så det er ikke alle som er like begeistret over valget av dekorasjon. Men jeg føler at jeg har funnet min identitet, venner og aksept i et miljø vi begge stortrives i, hvor alle aksepterer meg for den jeg er.

LES OGSÅ: Tommy trosset sitt sjeldne syndrom

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer