Sierra og Sienna er helt unike

- Vi er eneggede tvillinger

Sienna er født med hjerneskade – og har alltid sett opp til sin friske tvillingsøster Sierra.

TO ALEN AV SAMME STYKKE: De eneggede tvillingene Sierra og Sienna Bernal er så spesielle at de er oppført i Guinness’ rekordbok. Foto: PA Real Life
TO ALEN AV SAMME STYKKE: De eneggede tvillingene Sierra og Sienna Bernal er så spesielle at de er oppført i Guinness’ rekordbok. Foto: PA Real Life Vis mer
Publisert

Folk som ser Sierra og Sienna Bernal (23) for første gang, har vanskelig for å tro at de er tvillinger – til og med eneggede tvillinger. Sienna måler nemlig bare 132 centimeter, mens Sierra er 170 centimeter.

Jentenes mamma Chrissy (44) visste ikke at hun ventet tvillinger før seks måneder ut i graviditeten, fordi Sienna var så liten at hun ikke ble oppdaget på ultralydundersøkelsene.

GODT SAMHOLD: Sierra, stefar Joey (49), mamma Chrissy og Sienna sammen i 2013. Foto: PA Real Life
GODT SAMHOLD: Sierra, stefar Joey (49), mamma Chrissy og Sienna sammen i 2013. Foto: PA Real Life Vis mer

Sjeldent syndrom

Seks uker før termin, ble tvillingene tatt med keisersnitt. Sienna ble gitt 10 prosent sjanse for å overleve det første døgnet.

Hun veide bare 652 gram, og var født med det sjeldne Dandy-Walker-syndromet som gjør at deler av hjernen er misdannet. Sierra ble født fire minutter før henne. Hun veide 1950 gram, og var frisk.

LIKE: Nei da, du ser ikke dobbelt, dette er de eneggede tvillingene Brittany og Brianna Salyers som har relativt lik smak når det kommer til en del ting. Vis mer

Etter at den lille tvillingen overlevde de første døgnene, begynte moren å håpe på at det skulle gå bra.

Men legene mente at misdannelsen i hjernen ville forsinke utviklingen hennes, og at hun kanskje aldri ville passere nivået til en åtteåring.

UFORSTÅELIG: De to tvillingene utviklet seg veldig forskjellig – og først da de var seks måneder fikk de vite at den minste, Sienna, var kortvokst. Foto: PA Real Life
UFORSTÅELIG: De to tvillingene utviklet seg veldig forskjellig – og først da de var seks måneder fikk de vite at den minste, Sienna, var kortvokst. Foto: PA Real Life Vis mer

Men Sienna har overrasket alle. Hun gikk ut av videregående samtidig som tvillingsøsteren, med gode karakterer. Sienna har en form for kortvoksthet som bare 200 andre mennesker i verden er født med.

- Da jeg var yngre, var jeg så forvirret. Jeg skjønte at jeg var mindre enn alle andre på skolen min. Men jeg forsto ikke hvorfor, forteller jenta fra Tomball, Texas.

FORLOVER SEG: I TV-serien «Extreme Sisters» forlovet tvillingene Anna og Lucy DeCinque seg med samme mann. Video: TLC Vis mer

Vanskelig å få venner

Etter hvert som jentene ble eldre, holdt Sienna seg stadig mer inne, mens Sierra utvidet horisonten sin.

- Det var vanskelig å være tenåring, fordi søsteren min gikk på stevnemøter og gjorde alt mulig. Jeg slet med å få venner, og gikk glipp av alt, forteller Sienna.

Mens Sierra har en karriere som countrysanger, har Sienna utdannet seg til å bli smykkedesigner.

BODY BIZARRE: I serien «Body Bizarre» møter vi mennesker med helt spesielle og mystiske sykdommer. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

- Allerede som tenåring drømte jeg om å starte eget firma, og å ha råd til det jeg vil ha, forteller hun. Og mens Sierra har kjæreste, drømmer Sienna om det samme.

- Jeg hadde en kjæreste da jeg var 15, men det varte ikke lenge. Nå skulle jeg gjerne funnet en ny – men han må være riktig for meg, sier tapre Sienna.

LES OGSÅ: - Bakterie tok benet mitt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer