Veronica fikk nye lunger - og ny stil!

- For første gang på mange år kunne jeg puste ordentlig. Det var en fantastisk følelse, sier Melhus-kvinnen etter å ha fått hjelp via organdonasjon.

SEOGHØR.NO: Veronica Vollum (22) fra Melhus i Sør-Trøndelag har fått livet i gave. Da hun fikk nye lunger i sommer, sa hun også farvel til oppholdet på «dødens forværelse».

- Folk som ikke har vært alvorlig syke kan neppe forestille hvor fantastisk det er endelig å puste fritt. Endelig kan jeg igjen leve et liv hvor kroppen min ikke hindrer meg i å gjøre alt jeg har lyst til. sier Veronica i videoen du kan se øverst i saken.

Hennes sterke historie rørte kjendisstylist Jan Thomas (48). Han er Veronicas store helt.

De traff hverandre for første gang da Se og Hør i fjor førte dem sammen under et show på Stjørdal i fjor. Da ventet hun på lungetransplantasjon.

FØR: Veronica ville ha hjelp med å finne en ny stil. Hun kom til Jan Thomas Studio i høyhalset genser og sorte jeans. 
 Foto: Espen Solli/Se og Hør
FØR: Veronica ville ha hjelp med å finne en ny stil. Hun kom til Jan Thomas Studio i høyhalset genser og sorte jeans. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

Nå som de nye lungene er på plass, drømte Veronica om å hjelp til å finne sin nye stil. 22-åringen var ikke vondt å be da hun fikk invitasjon til en Bli ny-dag i  Jan Thomas Studio i Oslo.

 

Drømmer du om å bli ny med Jan Thomas? Meld deg på HER!

Måtte ha operasjon

Melhus-jenta var bare 16 måneder gammel da legene oppdaget at hun hadde cystisk fibrose, en sykdom som gjør at kroppen produserer store mengder slim.

Medisiner holdt henne frisk i barndommen, men i 20-årene ble hun så dårlig at det ikke var noen vei utenom lungetransplantasjon.

– Jeg følte at livet var urettferdig, sier Veronica til Se og Hør.

Hun pustet for livet, mens vennene hennes levde det livet hun drømte om. Månedene før transplantasjonen kunne hun knapt bevege seg utendørs uten rullestol. Hun var mer på sykehus enn hjemme.

- Ubeskrivelig følelse

De nye lungene dukket opp i siste øyeblikk. Veronica var som vanlig innlagt på sykehus da beskjeden kom. Nå hastet det med å komme til Rikshospitalet i Oslo.

NY STIL: Veronica fikk ny hårfarge og klipp, før hun ble stylet til fotografering. Her gjør Jan Thomas' ektemann Christopher Mørch Husby siste finish.  Foto: Espen Solli/Se og Hør
NY STIL: Veronica fikk ny hårfarge og klipp, før hun ble stylet til fotografering. Her gjør Jan Thomas' ektemann Christopher Mørch Husby siste finish. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

– Jeg kjente forskjell med en gang jeg våknet fra narkosen etter at de nye lungene var på plass. For første gang på mange år kunne jeg puste ordentlig. Det var en fantastisk følelse. Helt ubeskrivelig!

LES MER: I fredagens Se og Hør EXTRA  kan du lese mer om Veronica. Foto: Se og Hør EXTRA
LES MER: I fredagens Se og Hør EXTRA kan du lese mer om Veronica. Foto: Se og Hør EXTRA Vis mer

Veronica forteller sin sterke historie i ukens av Se og Hør Ekstra for vise hvor viktig det er å si ja til organdonasjon.

Hun er et levende bevis på at et ja i en tid med sorg for noen - kan bli en gledens stund for andre.

Proff posering

Å få hjelp med stilen er prikken over i-en i Veronicas nye liv. Teamet på Jan Thomas Studio farger og klipper håret hennes. De former brynene og hun får proff sminke. Til slutt kles hun opp i et trendy antrekk og 12 centimeter høye hæler fra kjendisfavoritten Christian Louboutin.

I videoen øverst i saken ser du hele makeoveren!

Når Veronica er ferdig stylet, skal hun posere på bilder sammen med Jan Thomas. Kjendisstylisten skryter av 22-åringens poseringer.

– Du ser ut som en supermodell!

RØD SÅLE: Veronica blir kledd opp i antrekk fra by Malene Birger og skyhøye sko fra Christian Loboutin.  Foto: Espen Solli/Se og Hør
RØD SÅLE: Veronica blir kledd opp i antrekk fra by Malene Birger og skyhøye sko fra Christian Loboutin. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

Selv smiler Veronica fra øre til øre.

–  Jeg er storfornøyd med de tipsene jeg har fått, både når det gjelder hår, sminke og klesstil. Men jeg tror ikke jeg kommer til å satse på sko med så høye hæler, sier hun lattermildt.

Les hele reportasjen med Veronica og se alle bildene fra «Bli ny»-dagen i Se og Hør Extra - i salg nå!

LES MER: Jan Thomas-metoden: Lær og smink deg som Hollywood-stjernene.