Therese-saken:

Varsler ny informasjon

I den nye NRK-dokumentaren «Therese - jenta som forsvant» kommer det fram informasjon som ikke tidligere er kjent, sier produsent.

NRK-SERIE: Se de første klippene fra serien «Therese - jenta som forsvant». Video: NRK. Vis mer
Publisert

NRK har 8. november premiere på den nye dokumentaren «Therese - jenta som forsvant» I den fem episoder lange serien er det intervjuer med blant annet Thereses mor, Inger-Lise Johannessen, samt tidligere og nåværende etterforskere av saken.

Produsent i produksjonsselskapet Monster, Vanja Strømstad, sier til Dagbladet at målet med serien er å få inn relevante tips som kan føre til en oppklaring.

- Målet når man lager slike serier er alltid å hvert fall få flyttet saken, hvis man ikke får løst den. Vi hadde ikke gjort det hvis vi ikke trodde det fortsatt kunne sitte noen der ute som vet noe. Vi vil også få ut informasjonen om at hvis noen har dårlig samvittighet og ønsker å tilstå, så er det uten straffansvar, sier Strømstad.

Forsvant sporløst

I 1988 forsvant ni år gamle Therese Johannessen sporløst fra sitt hjem på Fjell i Drammen. Over 30 år seinere er saken fortsatt ikke oppklart. I 1998 ble svenske Thomas Quick dømt i saken etter å ha tilstått bortføring og drap av Therese. Seinere trakk han tilståelsen, og dommen er i dag opphevet.

I 2013 ble saken strafferettslig foreldet, som innebærer at en eventuell gjerningsperson eller gjerningspersoner ikke kan straffeforfølges lenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer