Camilla Juliussen:

Var surrogat for broren

Det var ikke uten bekymring at Camilla i en alder av 45 valgte å bli gravid igjen. Å kunne oppfylle brorens ønske om å bli far, veide tyngre enn noe annet.

SURROGAT: Camilla (i midten) sammen med broren Søren (til høyre) og mannen hans Søren (til venstre) på dagen hvor Charlie kom til verden. Foto: Privat
SURROGAT: Camilla (i midten) sammen med broren Søren (til høyre) og mannen hans Søren (til venstre) på dagen hvor Charlie kom til verden. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Er du ikke redd for at det blir vanskelig å gi fra deg barnet?

Det var et av spørsmålene Camilla Juliussen ofte fikk da hun var gravid som surrogat.

- Det er ikke mitt barn, det er broren og mannen hans sitt, svarte jeg alltid hvis noen spurte, forteller Camilla Juliussen.

Danske Se og Hør har tidligere skrevet om Søren Juliussen Kristensen som ikke formelt får være far for datteren Charlie ettersom foreldreskapet ikke kan deles mellom to menn. Som følge av dette har han laget et borgerforslag (en dansk forsøksordning der borgere med stemmerett kan fremme forslag de ønsker skal drøftes og stemmes over i Folketinget, journ.anm.).

Slik det ser ut akkurat nå er det nemlig Søren Juliussen Kristensens mann som står registrert som far, mens Camilla Juliussen som bar et befruktet donoregg fra en annen kvinne, står registrert som Charlies mor.

Men hvordan ender man opp med å bli surrogat for sin egen bror?

Var i tvil

Det er to år siden Camilla for første gang overveide om hun kunne tenke seg å bære frem brorens barn. Hun visste godt at Søren og Søren lenge hadde hatt et ønske om å stifte familie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.