Fikk hjertestans under fødselen:

- Var redd begge skulle dø fra meg

Det unge Tromsø-paret gledet seg til å bli foreldre. Men situasjonen ble dramatisk på fødestuen.

KJÆRLIGHETSBARNET: Jeanett og samboeren Lars Morten gledet seg til å bli foreldre for første gang. Datteren Adas dramatiske fødsel endte heldigvis bra. Foto: Svend Aage Madsen
KJÆRLIGHETSBARNET: Jeanett og samboeren Lars Morten gledet seg til å bli foreldre for første gang. Datteren Adas dramatiske fødsel endte heldigvis bra. Foto: Svend Aage Madsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeanett Godtlibsen (27) og samboeren Lars Morten Samuelsen (27) fra Tromsø gledet seg til å bli foreldre for første gang. Men datterens ankomst ble mer dramatisk enn de hadde sett for seg.

- Fødselen var godt i gang da Jeanett plutselig fikk hjertestans. Det var kritisk og så dramatisk som det er mulig å få det, sier Lars Morten og gir jentene sine en god klem.

Datteren Ada Godtlibsen Samuelsen (1) er for liten til å forstå dramatikken som skjedde da hun kom til verden. Men foreldrenes åpenhet om den livstruende situasjonen har gitt henne en spennende historie å snakke om i fremtiden.

- Vannet gikk fem uker før termin, men det var ingen ting som tydet på at noe var galt. Jeg ble innlagt på sykehuset i Tromsø, der fødselen ble satt i gang dagen etter, forteller Jeanett.

- Jeg gledet meg til å møte babyen som hadde bodd i magen min så lenge, og til å se hvem hun lignet på. Dette var jo vårt første barn, så vi var veldig spente.

Hjertestans

Jeanett husker første del av fødselen i detalj. Hun fikk epiduralbedøvelse og lystgass, og løftet beina opp i beinholderne og gjorde seg klar til å presse. Så gikk alt i svart. Lars Morten forteller at datterens hode var synlig da Jeanett fikk hjertestans.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer