Var brødre - nå er de søstre

De to guttene lekte med dukker og kledde seg ut i mammas klær. I dag forstår de hvorfor.

BRØDRE BLE SØSTRE Jamie og Daniel O´Herlihy fra Irland heter nå Jamie og Chloe. Foto: BULLS
BRØDRE BLE SØSTRE Jamie og Daniel O´Herlihy fra Irland heter nå Jamie og Chloe. Foto: BULLS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: De irske brødrene Jamie (23) og Daniel O´Herlihy (20) lekte aldri med soldater eller lekeslåss som andre gutter.

De satt heller hjemme med dukkene sine, og kledde seg ut i dameklær. Etter hvert som de ble eldre og begynte på skolen, skjulte de fortsatt sine hemmelige lengsler – også for hverandre.

De fryktet reaksjonen til venner og familie.

Hemmelig opptreden

I tenårene begynte Jamie i skjul å opptre som dragartist. Han følte seg mer komfortabel i kvinnekostyme enn i sine egne klær.

– Det er en klisjé å si at jeg visste jeg var annerledes, men det gjorde jeg. Og jeg prøvde så godt jeg kunne å fortrenge det, forteller Jamie til avisen Daily Mirror.

UNGDOM: FØR: Slik så Chloe og Jamie ut i tenårene mens de fremdeles var gutter. Foto: Caters News Agency
UNGDOM: FØR: Slik så Chloe og Jamie ut i tenårene mens de fremdeles var gutter. Foto: Caters News Agency Vis mer

Lot håret gro

Sakte, men sikkert fjernet han seg fra sin mannlige identitet – men fortsatt hadde han ikke fortalt lillebroren Daniel om sitt hemmelige «dobbeltliv».

Da Daniel hadde fylt 13 år begynte også han å endre seg. Han sparte til langt hår og begynte å sminke seg. Ingen av dem visste om hverandres «hemmeligheter».

Sannhetens time

Det var derfor en enorm lettelse for begge da sannheten endelig kom for en dag. De to brødrene hadde en rørende samtale.

– Det var veldig følelsesladet. Vi ante ikke at vi hadde hatt det på samme måte. Vi snakket i timesvis og i dag støtter vi hverandre hundre prosent, sier Jamie til Daily Mirror.

Sminker seg sammen

I dag ser de på hverandre som søstre, og de elsker å shoppe og sminke seg sammen. Mens Jamie har beholdt navnet sitt, kaller Daniel seg i dag Chloe. Hun har langt rødt hår, mens broren har blonde lokker, gjerne oppsatt i fletter. Endelig kan de leve det livet de selv ønsker.

Operasjon

Snart håper de å kunne begynne på hormoner som vil endre stemmen og gjøre kroppsfasongen mer feminin. Adamseplet må også bort, før de eventuelt gjennomgår en full kjønnsoperasjon.

– Vi tar et steg av gangen og ser hvor langt vi går, opplyser Chloe.

KLEDDE SEG SOM JENTER: Begge gutta elsket å kle seg i morens klær i oppveksten og trivdes bedre i skjørt enn i bukser. Foto: Bulls
KLEDDE SEG SOM JENTER: Begge gutta elsket å kle seg i morens klær i oppveksten og trivdes bedre i skjørt enn i bukser. Foto: Bulls Vis mer

Mamma forstår

Guttene har mistet kontakten med fedrene sine, men har et nært forhold med moren Sarah (47), som hele tiden har oppmuntret dem til å være seg selv.

– Mamma har vært fantastisk, selv om hun bekymrer seg for operasjonene vi må gjennom. Jeg tror ikke hun føler at hun har mistet sønnene sine.

Vi er fortsatt barna hennes, bare lykkeligere!

LES OGSÅ: Madelen ble rammet av blodkreft etter fødselen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer