Livsstilsendring

Tvillingene har gått ned 80 kilo sammen

- Vi var likegyldige med tanke på hva vi spiste og gjorde for oss selv. Men plutselig merker man at selvbildet har nådd bunnen i takt med at flere og flere kilo kom på kroppen.

LIVSSTILSENDRING: For ett år siden endret tvillingene Emilie og Josefine helt på livsstilen sin. De har dokumentert reisen sin på Instagram-kontoen @tvillingefit, og nå forteller de om hvordan det siste året har vært. Foto: Privat
LIVSSTILSENDRING: For ett år siden endret tvillingene Emilie og Josefine helt på livsstilen sin. De har dokumentert reisen sin på Instagram-kontoen @tvillingefit, og nå forteller de om hvordan det siste året har vært. Foto: Privat Vis mer
Publisert

I november 2019 luftet Emilie Christensen en idé for tvillingsøsteren Josefine. Hun ble ganske så sjokkert da Emilie sa hun ønsket å oppsøke en personlig trener.

- Jeg kan huske at Josefine sa til meg: «Jeg gir deg en lillefinger og så tar du hele armen», sier Emilie.

De hadde nemlig akkurat bestemt seg for at de skulle begynne å gå flere turer sammen, men dette eskalerte fort til noe større. Februar 2020 var eventyret deres i gang.

FRA VENSTRE: Emilie og Josefine Christensen. Foto: Privat
FRA VENSTRE: Emilie og Josefine Christensen. Foto: Privat Vis mer

De siste årene har hverdagene deres vært preget av lette valg, usunne vaner og i deres ord: latskap.

- Vi var også likegyldige med tanke på hva vi spiste og gjorde for oss selv, for det hele gikk jo rundt likevel? Men plutselig merker man at selvbildet har nådd bunnen i takt med at flere og flere kilo kom på kroppen.

Josefine ble mer og mer komfortabel med tanken om PT fordi hun hadde noen måneder å forberede seg på før hverdagens struktur, prioriteringer og mål skulle endres.

Josefine Christensen
Josefine Christensen Vis mer

- Før var cola, fast food, chips og nuggets fra McDonalds blant det vi hadde et enormt forbruk av. På samme tid var trening og sport uhåndterlig for oss, så vi var ikke motiverte nok til å ta gode og sunne beslutninger for oss selv.

Tvillingene kjente også ofte på at de følte de måtte pakke seg inn i store gensere, eller de ikke passet inn i visse klær.

- Det er heller ikke gøy å kjenne at ting man gjorde før, som å gå i trapper, føle seg vel i sosiale sammenhenger eller spille håndball, plutselig ble umulig.

Emilie og Josefine forteller KK at de ble påvirket av vekten deres både fysisk og psykisk. Plutselig en dag fikk de nok.

- Det er ingen tvil om at man må ha motivasjon, drivkraft og lyst til å ta opp kampen mot kiloene. Derfor var valget på en måte lettere for oss siden det har vært en felles kamp.

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer
Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

Nå, over ett år senere, har tvillingene gått ned 80 kilo sammen. Men bak disse 80 kiloene ligger både opp- og nedturer.

- Vi har lært mye om oss selv. Man kan si at overvekten har på mange måter definert oss som personer. Det har definert oss i utrolig lang tid, og derfor er vi enda mer glad for at vi har gjort dette for oss selv og at i kan være «oss» i alle sammenhenger.

VEKTRAS: Robert «Norwayrob» Scott raste ned i vekt og ble ikke kjent igjen av barna sine etter oppholdet på «Farmen». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Selv om jentene har vært på denne reisen sammen, befinner de seg nå på forskjellige steder.

Emilie har funnet en balanse i å vedlikeholde vekten og ha et fornuftig forhold til mat og vaner, mens Josefine kjemper med at hun ikke lenger skal gå ned i vekt.

- Det er en form for utrygghet forbundet med å plutselig skulle skru opp kaloriinntaket ettersom målet ikke lenger er å gå ned mer i vekt. På en måte er den forandringen hennes største utfordring akkurat nå.

«LINDMO»: Da Stian «Staysman» Thorbjørnsen gjestet Lindmo på NRK, fortalte han om hvorfor han forandret livsstilen sin. Fra å veie 122 kilo og ha et kosthold i stor grad bestående av chips og øl, begynte han å gå lange turer. Video: NRK Vis mer

Hatt lyst til å gi opp

Fra å knapt kunne gå til butikken, begynte søstrene å bli mer aktive. De startet med å ha to timer med personlige trener Alexander Søndergaard på PS Studio. Samtidig begynte de å skape en bevissthet rundt hva mat og drikke inneholdt.

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

Under dette året har de også vært svært bevisste på hva målet deres har vært. Spesielt på de utfordrende dagene har de vært flinke til å snakke om hvorfor de faktisk startet med dette.

- Vi har hatt dager hvor vi har følt oss demotiverte og hatt lyst til å gi opp. Men de må det også være plass til.

OVERVEKTIG: I serien til Ronny Brede Aase snakket han om at han var stor allerede som barn. Video: NRK TV Vis mer

De er enige at det vanskeligste i løpet av denne prosessen har vært det mentale aspektet ved det hele.

- For hvordan endrer man sitt selvbilde og oppfattelse av verdi når man i mange år har vært den som ville unngå oppmerksomhet i frykt for hva andre skulle tenke og mene?

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

De har opplevd stor suksess i det å se resultater på trening og at tallet på vekta gikk ned. Og selv om livsstilsforandringen deres uten tvil har vært vellykket, gjenstår det fremdeles noen utfordringer på veien deres.

- Hva gjør man når man ikke lenger skal gå ned i vekt? Hvordan opplever man den suksessen da? Det er ingen tvil om at det krever langt mer å få bukt med det psykiske, som dårlig selvbilde og lav selvtillit, enn det er å stå opp klokka fem om morgenen for å trene.

VEKTTAP: Kelly Osbourne avslørte på Instagram at hun hadde gått ned mange kilo, til fansens store overraskelse. Foto: Kelly Osbourne/ Skjermdump fra Instagram Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

- Det er greit å føle at ting er vanskelig

Tvillingene kan se tilbake på et år fylt av mange humper på veien, men også svært mange seire. De har tross alt klart å endre helt på livsstilen sin og gått ned hele 80 kilo til sammen.

Nå har de følgende tips å gi til de som ønsker å gjøre det samme:

- Gjør deg opp noen klare tanker om hvilke(t) mål du har - både store og små. Bevisstheten om hvorfor man egentlig vil nå sine mål har vært utrolig givende for oss, sier Emilie og Josefine og fortsetter:

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

- Det er også en god idé å smøre seg med tålmodighet og se på de endringene og handlingene man gjør i løpet av en dag. Det gjør at det ikke er vekten og tallet som er i fokus.

De har også erfart at det er viktig at man ikke sammenligner sitt vekttap med andres.

«FARMEN»: Etter en kunnskapskonkurranse, var det Kjetil Kirk som måtte forlate «Farmen» like før semifinalen i fjor. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: TV 2 / Ingebjørg Iversen, Se og Hør Vis mer

- Hvorfor sier vi det? Jo, fordi veien til målet kan være vidt forskjellig for alle. Ethvert menneske har ulike strategier og måter å få hverdagen til å henge sammen, samt ulike styrker, utfordringer og preferanser - akkurat som vi har hatt, sier tvillingene og fortsetter:

- Det vi prøver å si er at den beste og mest «riktige» veien til et vekttap kan være mange, og vi har erfart at det er viktig å finne noen rytmer som gir mening for deg.

STOR FORANDRING: På ett år har tvillingene gått ned 80 kilo til sammen. Foto: Privat
STOR FORANDRING: På ett år har tvillingene gått ned 80 kilo til sammen. Foto: Privat Vis mer

Så dersom du støter på utfordringer og humper på veien, så oppfordrer jentene til å ikke kaste inn håndkledet.

- Det er greit å føle at ting er vanskelig, og det er greit å miste fokus noen dager, men det viktigste er at du vender på det. Det skal være utfordringer underveis for at vi kan utvikle oss. Vi lærer hele tiden nye nytt om oss selv - uten det hadde det vært kjedelig.

LES OGSÅ: Deler sjokkbilder: - Ikke la dere lure

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer