USA:

Trippeldrap oppklart etter 21 år

- Rettferdighet går aldri ut på dato, sier politiet etter at Kimberly Dietz-Lievesey, Sia Demas' og Jessica Goods drapsmann endelig er bekreftet.

FUNNET DREPT: Drapene på Kimberly Dietz-Lievesey, Sia Demas og Jessica Good har vært uoppklart i to tiår, men nå har deres etterlatte endelig fått svar.
FUNNET DREPT: Drapene på Kimberly Dietz-Lievesey, Sia Demas og Jessica Good har vært uoppklart i to tiår, men nå har deres etterlatte endelig fått svar. Vis mer
Publisert

- Jeg er sikker på at det er andre saker der ute. Det er ingen grenser for hvor han kan ha slått til, sier sheriff Gregory Tony i Broward County-politiet til Sky News.

Det var i juni 2000 at liket av Kimberly Dietz-Lievesey ble funnet i en koffert i veikanten i Cooper City i Florida. To måneder senere ble liket av Sia Demas funnet i en bag bare få kilometer unna, i Dania Beach.

I august 2001 dukket liket av Jessica Good opp i Biscane Bay utafor Miami.

Politiet var overbevist om at det var flyverten Roberto Fernandes som hadde drept dem, men hadde vansker med å bevise dette.

AVSLØRT: Roberto Fernandes døde i en flystyrt etter å ha blitt frikjent for å ha drept kona. Nå har politiet klart å bevise at han også drepte tre andre kvinner. Foto: Broward County Sheriff's Office/AP
AVSLØRT: Roberto Fernandes døde i en flystyrt etter å ha blitt frikjent for å ha drept kona. Nå har politiet klart å bevise at han også drepte tre andre kvinner. Foto: Broward County Sheriff's Office/AP Vis mer

Frikjent for konedrap

Så fort han var i politiets søkelys, flyktet Fernandes til hjemlandet Brasil, som ikke har utleveringsavtale med USA.

I Brasil ble han siktet for å ha drept kona, men hevdet at han drepte henne i selvforsvar og ble til slutt frikjent.

MODENA: Amanda Knox var tilbake i Italia for første gang siden hun ble frikjent for drapet på sin venninne, Meredith Kercher. Video: CNN. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen, Dagbladet TV Vis mer

Etterforsker Zach Scott i Broward County-politiet i Florida sier at konas familie skal ha reagert sterkt på frikjennelsen, og at de kan ha ønsket å drepe ham som hevn.

Fernandes flyktet til Paraguay, hvor han i 2005 døde i en flystyrt. Den gang klarte ikke politiet å matche hans DNA med de tre Florida-drapene.

Det var først da politiet fikk tilgang til brasilianske DNA-arkiver, at de fikk ett gjennombrudd i saken.

«SERIAL»: I 1999 ble Hae Min Lee drept. Kjæresten hennes, Adnan Syed, ble dømt for drapet. Podcasten «Serial» har sådd tvil hos mange om det faktisk var Syed som utførte drapet, selv om han ble dømt for det. HBO lanserte en dokumentarserie om rettssaken mot Syed. Video: HBO Vis mer

Måtte grave opp liket

Fernandes ble begravd i Brasil, og Florida-politiet måtte få en brasiliansk dommers tillatelse til å grave opp liket for å kunne stadfeste at han ikke iscenesatte sin egen død for å slippe unna.

- Til slutt klarte vi å bekrefte at Fernandes var død. Liket ble gravd opp, DNA-prøver ble tatt, og de stemte overens med profilen, sier etterforsker Nikolai Trifonov ifølge CBS Miami.

Florida-politiet er svært glade for at trippeldrapet endelig er oppklart.

- Rettferdighet går aldri ut på dato, sier sheriff Gregory Tony.

LES OGSÅ: Mener drapsgåten er løst: - Et mareritt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer