Lisa Nowak:

Trekantdramaet sjokkerte en hel verden

Astronauten ble betraktet som en nasjonalhelt, men denne statusen mistet hun tvert etter å ha oppsøkt en rival en mørk kveld …

NASJONALTHELT: Lisa Nowak mens hun fremdeles hadde en lovende karriere. Foto: REX / NTB
NASJONALTHELT: Lisa Nowak mens hun fremdeles hadde en lovende karriere. Foto: REX / NTB Vis mer
Publisert

Colleen Shipman, den 30-årige kapteinen i det amerikanske flyvåpenet, basert i Florida, var ikke lettskremt. Men kvelden 5. februar 2007, mens regnet pøste ned og torden og lyn lyste opp den svarte kveldshimmelen, slo hjertet hennes hardt.

Hun var på vei til bilen, som sto parkert på en av de mange parkeringsplassene ved Orlandos internasjonale flyplass, da hun hørte skritt bak seg. Da hun økte farten, gjorde personen bak henne det samme. Og da Colleen begynte å løpe, gjorde personen bak henne det også.

Vettskremt stormet hun til bilen sin, kastet seg inn og låste dørene, samtidig som en kvinne i svart parykk og lang trench­coat slet i dørhåndtaket for å komme inn.

- Jeg visste ikke hvem kvinnen var. Men så smilte hun og gjorde tegn til meg om å sveive ned vinduet, som om hun trengte hjelp, fortalte Colleen senere.

Colleen sveivde ned vinduet og ble sprayet i øynene med pepperspray. Til tross for redselen, svien i øynene og tårene som fosset, klarte hun å sveive opp vinduet igjen.

- Jeg var livredd og trodde at jeg skulle dø, sa Colleen senere i et intervju med ABC News.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.