LEVER ET AKTIVT LIV: Til tross for sykdommen som gjør henne liten av vekst og utsatt for skader, lever Kenadie et svært aktivt liv.  Foto: Bulls
LEVER ET AKTIVT LIV: Til tross for sykdommen som gjør henne liten av vekst og utsatt for skader, lever Kenadie et svært aktivt liv. Foto: BullsVis mer

«Tommelise» var gitt opp av legene

12-åringen vil aldri bli høyere enn 84 cm. Men selv om hun lever på lånt tid, nekter hun å la sin sjeldne tilstand begrense livet.

SEOGHØR.NO: Ingen hadde noensinne drømt om at Kenadie Jourdin-Bromley skulle få
feire 12-årsdagen.

Den sprudlende kanadiske skolejenta har trosset legene siden hun kom til verden.

Da veide hun bare 1134 gram, og var 28 cm lang.

– Vi døpte henne samme dag som hun ble født, for vi fikk høre at det ikke var annet å gjøre enn å ta henne med hjem og vente på at hun skulle dø, forteller mamma Brianne Jourdin (36).

Men Kenadie ville ikke dø.

Stortrives på skolen

Da jenta var åtte måneder gammel, fant legene ut at hun lider av primordial kortvoksthet – en tilstand som gjør at kroppen ikke vokser som den skal. Dette er en skjebne hun deler med færre enn 100 andre i verden.

Se video:

Hun lever opp til kjælenavnet hun fikk av sykepleierne: Tommelise. Som 12-åring er hun nemlig 84 centimeter høy, bruker størrelse 23 i sko, veier snaut 11 kilo og har klær som passer en toåring.

Men til tross for legenes dystre prognoser, blomstrer Kenadie. Hun stortrives i 7.-klasse på en vanlig skole. Selv om hun sliter med lærevansker, gjør hun alltid sitt beste i skolearbeidet.

– Hun er en livlig, bestemt og uavhengig, ung dame – hun lar seg ikke pille på nesen av noen, forteller moren med et smil.

Kan knekke

Kenadie har en aktiv fritid med skøytetrening, svømmetimer og lek og moro med venner etter skolen. Hun må imidlertid hele tiden være forsiktig.

Alle beina i kroppen er så tynne og skjøre, at det skal lite til for å få alvorlige brudd.

– Jeg blir så stolt at jeg gråter, når jeg ser hvordan hun trosser sitt handikap og gir alt i disse aktivitetene, sier Brianne.

GÅR PÅ SKOLEN: Kenadie får spesialtilpasset undervisning på skolen og har et godt forhold til både lærere og medelever. Foto: BULLS
GÅR PÅ SKOLEN: Kenadie får spesialtilpasset undervisning på skolen og har et godt forhold til både lærere og medelever. Foto: BULLS Vis mer

Se og Hørs lesere har fulgt den tapre lille jenta i flere år. Da hun var syv år gammel, hadde hun en viktig rolle i eventyrfilmen «Iep!». Dette ble et spennende vendepunkt for Kenadie, og selvtilliten vokste.

– Jeg fikk være ordentlig skuespiller. Det har jeg lyst til å gjøre igjen, sier Kenadie stolt.

Håper på det beste

Kenadie har så langt trosset legenes spådommer. Men foreldrene vet så altfor godt at det er uhyre sjelden at mennesker med denne diagnosen lever til de er over 30 år.

– Den forferdelige vissheten om at vi kommer til å miste jenta vår er nesten ikke til å bære. Jeg mister pusten bare av tanken, innrømmer mamma Brianne.

– Vårt eneste håp er at hun får et lykkelig liv i de årene hun har, og at hun opplever ting som gir henne glede, fortsetter moren.

Kenadie gir masse glede til familien sin. Brianne, pappa Court og lillebror Tyran (9) er glade for hver en dag de får sammen med solstrålen – og håper at hun fortsetter å trosse legene i mange år fremover.

LES OGSÅ: Monica ble «årets slanker»