Tom (24) funnet naken på havet

Forsøkte å krysse Stillehavet i robåt. Etter 15 måneder sa det stopp da båten kantret og livet var i fare.

DRAMATISK: Tom Robinson var plutselig i livsfare ute på havet. Skjermdump: Tomrobinsonboats.com
DRAMATISK: Tom Robinson var plutselig i livsfare ute på havet. Skjermdump: Tomrobinsonboats.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke ble det svært dramatisk for 24 år gamle Tom Robinson fra Australia, da båten hans kantret midt ute på Stillehavet, melder flere internasjonale medier, deriblant BBC.

Robinson var alene da robåten hans ble truffet av en stor bølge, og tippet rundt. Han fikk klamret seg til båten, som lå opp ned i vannet.

Grunnen til at australieren var ute på havet alene, skyldtes at han håpet å bli den yngste personen i verden til å ro over Stillehavet.

Han la ut på rekordforsøket da han dro fra Peru i juli i fjor.

UKJENT REISEFØLGE: I våres ble det kjent at Tiktoker Anny Isabella Øvrehus hadde blitt singel etter flere års forhold. Men nå er det flere som lurer på om hun er sammen med eksen etter en ferietur og some-videoer fra et veldig kjent kjøkken. Video: Thea Hope, Jenny Emilie Aas/ Rød Løper Vis mer

Funnet naken

Torsdag skal Robinson ha blitt sett av et fransk fly, sittende på toppen av båten sin, uten noen klær på. Da befant han seg hundre nautiske mil sørvest for kysten av øystaten Vanuatu.

Tidlig fredag kom cruiseskipet Pacific Explorer til unnsetning, og fikk Robinson trygt på dekk. Han skriver på sitt eget nettsted at han fikk slengt ned en taustige fra cruiseskipet, som han klatret opp.

24-åringen skal ha vært dehydret og svært solbrent da han ble reddet. Ellers var Robinson ved god helse, melder The Independent.

Reisen fra Vanuatu til Australia var den siste delen av Robinsons etappe, på ferden som allerede hadde vart i 15 måneder.

Han hadde håpet å ankomme byen Cairns i Australia med robåten sin innen desember, men slik ble det ikke.

Cruiseskipet som plukket opp Robinson avslutter reisen i Auckland på New Zealand. Derfra vil Robinson bli fløyet hjem til Brisbane.

LES OGSÅ: Setter fart på ryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer