EKSTREM FORVANDLING: Tenk at det bare er to år mellom disse to bildene av Jan Kåre Nærum fra Skien.  Foto: Privat/Tor Lindseth
EKSTREM FORVANDLING: Tenk at det bare er to år mellom disse to bildene av Jan Kåre Nærum fra Skien. Foto: Privat/Tor LindsethVis mer

To år uten brus og potetgull ga ekstrem forvandling

Potetgull med paprikasmak dekket i mange år Jan Kåres behov for grønnsaker. Han drakk brus ved siden av. To år etter at et Grete Roede-kurs fikk ham til å endre livsstil er han 68 kilo lettere.

SEOGHØR.NO:  Jan Kåre Nærum (40) fra Skien har tatt livet tilbake, etter at han i mange år hadde et ikke-eksisterende forhold til badevekten.

Helseplager og alt for trange klær fikk ham til å melde seg på et maxi-kurs hos Grete Roede.

- Jeg ble skuffet da det gikk opp for meg at jeg veide 173,4 kilo. Jeg var ikke forberedt på at det sto så ille til, sier den nå slanke 40-åringen til Se og Hør.

Potetgull med paprikasmak dekket i mange år Jan Kåres behov for grønnsaker. Han drakk brus ved siden av.

Hans første skritt på veien mot et lettere liv ble å tømme kjøleskap og hyller for usunn mat og fristelser. Det ble tre fulle søppelsekker til sammen.

- To år uten har gjort underverker for kroppen. Jeg har heller ikke smakt smågodt de to siste årene, sier 40-åringen fornøyd.

ET NYTT LIV: Alt var et ork for Jan Kåre Nærum, som på det meste veide 173,4 kilo. Foto: PRIVAT/SE OG HØR
ET NYTT LIV: Alt var et ork for Jan Kåre Nærum, som på det meste veide 173,4 kilo. Foto: PRIVAT/SE OG HØR Vis mer

Investerte i trener

Riktig kosthold og rikelig med trening er i dag en viktig del av hans nye liv.

Han satset på personlig trener, som i utgangspunktet var mer enn skeptisk til ambisjonene til sin overvektige kunde.

Men etter å ha brukt over 50.000 kroner på trening er Jan Kåre sikker på at det er verdt å betale for å bli presset til å yte litt ekstra.

Les også: Ektepar ble 100 kilo lettere på ett år!

- Jeg er i mitt livs form, selv om jeg må være forsiktig for å unngå belastningsskader, sier Jan Kåre.

Har du en sterk historie å fortelle? Kontakt Se og Hørs reporter i dag!

Alle muligheter

Etter to ti-år som overvektig, har den 192 cm høye Skiensmannen oppdaget at verden fremdeles er full av muligheter.

STØ KURS: Jan Kåre storkoste seg i luften.
 Foto: SVEND AAGE MADSEN/SE OG HØR
STØ KURS: Jan Kåre storkoste seg i luften. Foto: SVEND AAGE MADSEN/SE OG HØR Vis mer

- Tidligere fant jeg på alle slags unnskyldninger for å slippe å være sammen med andre. Jeg skygget også unna sosiale arrangementer. Fikk hjertebank og angst bare noen spurte meg om å finne på noe etter arbeidstid. Men den tiden er heldigvis over.

På to år har han blitt 68 kilo lettere. Nå gjenstår kampen om å holde vekten, men Jan Kåre er fast bestemt på at også den skal vinnes.

Se video fra årets slankefest hos Grete Roede!

Jan Kåre ble nylig ble utropt til årets mannlige slanker. Neste år håper han å vinne den ettertraktede "Hold Vekten Prisen".

- Jeg er både rørt, og imponert når jeg hører din historie, sier Jeanette Roede, som inviterte årets prisvinnere hjem til seg på hagefest.

VANT PRIS: Jan Kåre Nærum ble kåret til årets mannlige slanker, og hedret av Grete og Jeanette Roede. Her sammen med årets kursleder Aina Teigen (i sort kjole). Foto: TOR LINDSETH/SE OG HØR
VANT PRIS: Jan Kåre Nærum ble kåret til årets mannlige slanker, og hedret av Grete og Jeanette Roede. Her sammen med årets kursleder Aina Teigen (i sort kjole). Foto: TOR LINDSETH/SE OG HØR Vis mer

 

 
Fri som fuglen

Som stor drømte Jan Kåre om å fly i et lite fly. Den drømmen er oppfylt, med Tore Kinnerød (67) som instruktør på sjøflyet.

- Det var fantastisk. Ikke bare fikk jeg plass i flysetet, jeg fikk også styre flyet over Oslofjorden. For første gang i mitt liv følte jeg meg fri som fuglen, forteller Jan Kåre.

DRØMMETUR:  Jeanette Roede var sporty nok til å bli med årets superslanker opp i luften. Foto: SVEND AAGE MADSEN/SE OG HØR
DRØMMETUR: Jeanette Roede var sporty nok til å bli med årets superslanker opp i luften. Foto: SVEND AAGE MADSEN/SE OG HØR Vis mer

Jan Kåre deler sin utrolige historie med Seoghør.no i håp om å inspirere andre til å forstå at det er mulig å endre livsstil.

- Vekten er en ting. Selvtilliten er en annen. Jeg føler meg som en helt annen mann, og ser ikke lenger noen grunn til å gjemme meg bort. Nå våger også jeg å drømme om en kjæreste, sier Jan Kåre Nærum til Seoghør.no.

Les også: Halverte vekta med jernkuler