Forsvant for 18 år siden:

TikTok-video kan løse gåten

Sofia Juarez forsvant på mystisk vis fra sitt eget hjem i Kennewick i Washington for 18 år siden.

SPORLØST FORSVUNNET: Sofia Juarez forsvant dagen før hun fylte fem år. Foto: Kennewick Police Department.
SPORLØST FORSVUNNET: Sofia Juarez forsvant dagen før hun fylte fem år. Foto: Kennewick Police Department. Vis mer
Publisert

Sofia Juarez forsvant på mystisk vis fra sitt eget hjem i Kennewick i Washington for 18 år siden. Nå kan en TikTok-video ha ført til nye ledetråder i saken. Det skriver CNN, gjenfortalt i BT.

Ingen har sett Sofia Juarez siden dagen hun forsvant fra sitt eget hjem 4. februar 2003.

Men nå har en TikTok-video ført til nye henvendelser til politiet i saken.

I videoen kan man se en ung kvinne i Culican i Mexico bli intervjuet på spansk, av en hittil ikke navngitt TikTok-personlighet.

SPORLØST FORSVUNNET: Fire år gamle Madeleine McCann forsvant sporløst i Portugal i 2007. Netflix lanserte en dokumentar om mysteriet. Video: Netflix Vis mer

Kvinnen som blir intervjuet har en slående likhet med den savnede jenta, mener politiet i Kennewick.

I videoen forteller kvinnen flere ting, blant annet at hun er 22 år og hater bursdager. Hun forteller også at hun gjerne vil komme i kontakt med familien sin, ettersom hun ikke vet hvor hun kommer fra.

Vil finne kvinnen for å sikre DNA

Politiet i Kennewick skal være kjent med dette innholdet. Og håpet nå er å finne kvinnen for å sikre DNA.

«Vi er i ferd med å undersøke det. Takk til den som sendte oss videoen. Det setter vi pris på», skriver politiet på hjemmesiden de har etablert i forbindelse med etterforskningen.

NRK-SERIE: Se de første klippene fra serien "Therese - jenta som forsvant". Video: NRK. Vis mer

Spesialetterforsker Al Wehner har fortalt til CNN at han har vært i kontakt med TikTok-personligheten som laget videoen. Personen skal ha tilbudt å hjelpe politiet med å finne jenta.

«Det er noen veldig klare likheter», sier Wehner om kvinnen i videoen.

I ettertid har politiet også mottatt flere henvendelser fra andre folk den siste måneden, det opplyser de i et innlegg på Facebook.

Gjennom etterforskningen har blant annet et veldig troverdig vitne blitt identifisert. Vitnet så en jente, som stemte overens med beskrivelsene av Sofia, som gikk langs fortauet ved 15th Avenue på Washington Street, dagen hun forsvant, har politiet sagt.

«Noen skal ha nærmet seg jenta og ført henne bort mens hun gråt. Etterforskerne våre har en veldig detaljert beskrivelse av denne personen, men vi holder det foreløpig tilbake på grunn av etterforskningen» opplyser politiet.

KIDNAPPET: Den bisarre historien om Jan Brobergs to kidnappinger sjokkerer seere. Video: Netflix Vis mer

Forsvant fra eget hjem

Sofia Juarez forsvant fra sitt eget hjem, dagen før hun fylte fem år. Hun ble sist sett da hun lekte med broren sin på soverommet, på morgenen 4. februar 2003.

På et tidspunkt mellom klokka 8.15 og 9.15 skal hun ha spurt moren om lov til å gå en tur på butikken. Noe hun skal ha fått lov til hvis hun ble fulgt av bestemorens kjæreste.

Men da han kom tilbake fra butikken fortalte han at Sofia aldri hadde blitt med ham. Hun kom aldri til bilen og han kjøret derfor til butikken alene.

Ingen så Sofia forlate huset.

LES OGSÅ: Ble kidnappet og lagt naken i badekar i 30 timer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer