STOLTE: - Jeg elsker tatoveringer, sier Dino. Broen Luka (t.v.) og søsteren Ivano er litt avventende, men begge er stolte av Dino.
STOLTE: - Jeg elsker tatoveringer, sier Dino. Broen Luka (t.v.) og søsteren Ivano er litt avventende, men begge er stolte av Dino.Vis mer

Tatoveringen går fra nakken til kneskålene

- Jeg kommer aldri til å sole meg. Nå som jeg har brukt 150.000 kroner på tatoveringen, skal den skjermes for lys så lenge jeg lever.

SEOGHØR.NO: Det er litt av en tatovering Dino Tomic (25) fra Notodden i Telemark har skaffet seg. Den er Europas største innenfor det som kalles new school tatto.

– Jeg har spart kroppen min til den her, sier Dino og viser stolt fram tatoveringen som går fra nakken og ned til leggene.

Dino, som har foreldrene fra Kroatia, har alltid vært opptatt av tatoveringer. Han har bachelorgrad i kunst og håndverk – nettopp for å ha blikk for det helt spesielle.

Heldekkende

– Jeg driver egen tatoveringsbutikk her på Notodden. Det kommer folk fra hele Østlandet for å la seg tatovere. Selv hadde jeg bare noen få tatoveringer på kroppen før jeg tok valget om en heldekkende tatovering, forteller Dino.

SPENT: - Det gjenstår å se om jeg drar damer med denne tatoveringen. Foran synes i hvert fall de edle deler, røper Dino. Foto: Nils J. Maudal/Se og Hør
SPENT: - Det gjenstår å se om jeg drar damer med denne tatoveringen. Foran synes i hvert fall de edle deler, røper Dino. Foto: Nils J. Maudal/Se og Hør Vis mer

Han kontaktet den svenske tatovøren Emil Edge for å få ønsket sitt oppfylt.

- Jeg ga ham fritt spillerom til å forme en tatovering som går fra nakken og ned til kneskålene. Fordi jeg er veldig glad i friluftsliv, valgte han et motiv som viser kampen mellom naturen og gravemaskiner. Tatoveringen viser at naturen slår tilbake og nekter å la seg overkjøre, forklarer Dino, som misliker inngrep i naturen.

Tatoveringen ble ferdig i oktober i fjor. Da hadde Dino vært flere turer til Stockholm i løpet av en to års periode.

Dyrt

– Det har tatt 120 timer å få tatoveringen. Prislappen er 150.000 kroner, og den inkluderer alle reisene med overnatting, sier Dino.

– Synes du det er verdt pengene?
– Absolutt. Kroppen min er et kunstverk. Jeg er stolt over å ha Europas største new school tatto. Det som skiller denne formen fra vanlig tatovering, er først og fremst at jeg ikke har noen form for hudfarge igjen under tatoveringen. Jeg har et slags lerret på huden, i motsetning til ved en ordinær tatovering. Fargene på min tatovering er dessuten lyse og varme, sier Dino.

– Var det smertefullt å få tatoveringen?
– Ja, virkelig! Det tar tid før smertene forsvinner. Hver tur til Sverige varte i tre dager, og jeg lå i benken mellom seks og åtte timer hver dag, forteller Dino.

Ingen sol

Luka (18) og Ivona (20) er søsknene hans. Begge synes brorens tatovering er tøff. Luka har ikke en eneste tatovering, mens Ivona har en på underarmen.

– Kanskje det kommer flere, men jeg har ingen planer nå, sier hun – vel vitende om at Dino gir henne de tatoveringene hun måtte ønske.

Dino er klar på at han skjermer tatoveringen han har brukt alle sparepengene sine på.

– Jeg kommer aldri til å sole meg igjen. Tatoveringen skal beskyttes mot alt lys så lenge jeg lever!

LES OGSÅ: Nå er de gift!