Adalia rørte en hel verden

Takk for alt - lille storesøster

Den lille jenta med det store humøret ble bare 15 år gammel.

ELDST – OG MINST: Adalia Rose sammen med de tre brødrene sine – Marcelo (10), Emilio (5) og Niko (8). Nå sørger de tre guttene over å ha mistet storesøsteren sin. Foto: Instagram / Adalia06
ELDST – OG MINST: Adalia Rose sammen med de tre brødrene sine – Marcelo (10), Emilio (5) og Niko (8). Nå sørger de tre guttene over å ha mistet storesøsteren sin. Foto: Instagram / Adalia06 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er få mennesker i verden som har rørt så mange liv på så kort tid som Adalia Rose, skrev en venn av henne i nekrologen hennes.

Bare 15 år gammel hadde hun vanvittige tre millioner følgere på YouTube, og hun ble elsket for sin positive holdning til livet.

Jenta fra Texas i USA var født med en ekstremt sjelden sykdom, men lot ikke det hindre henne i å gjøre det beste ut av hver eneste dag.

Utallige videoer

Adalia hadde sykdommen Progeria, også kalt Hutchinson-Gilfords progeria syndrom (HGPS). Det er en medfødt genetisk sykdom som gir for tidlig og rask aldring.

Gjennomsnittlig levetid er mellom 12 og 14 år.

BODY BIZARRE: I serien «Body Bizarre» møter vi mennesker med helt spesielle og mystiske sykdommer. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

Adalia Rose fylte 15 år i desember. Og før årets vinter ble til vår, ble hun begravet. Nå sitter familien igjen med minnene – og de mange morsomme, underholdende og rørende videoene som jenta laget og la ut på YouTube.

TØFF: Adalia hadde stive ledd og mye vondt – men jobbet likevel for å bygge muskler. Foto: Instagram / Adalia06
TØFF: Adalia hadde stive ledd og mye vondt – men jobbet likevel for å bygge muskler. Foto: Instagram / Adalia06 Vis mer

Adalias mamma Natalia Pallante (32) var bare 17 år gammel da hun ble mamma for første gang. Barnefaren hadde stukket av, men Natalia var fast bestemt på å ta seg av den lille.

Den første måneden virket alt normalt, men så begynte både moren og legene å se tegn til at babyen ikke vokste som den skulle.

Tre måneder gammel fikk Adalia Rose den skremmende diagnosen, som bare rundt 500 mennesker er rammet av – i hele verden.

- Jeg følte meg helt fortapt og alene, forteller mamma Natalia.

BAR BAKKE: For noen år siden fikk Sarah Elise Kolpus en mystisk sykdom som endret livet hennes totalt. Vis mer

Smittende humør

Men hun bestemte seg raskt for å gjøre det beste ut av situasjonen. Sammen fant hun og datteren ut av verden, og alle utfordringene som sykdommen ga.

Adalia mistet håret, kroppen hennes kunne ikke lagre fett, og leddene ble smertefulle og stive. Likevel hadde den lille jenta en boblende personlighet og et smittende humør – noe som kom godt med i hverdagen.

NÆRT OG GODT FORHOLD: Natalia var bare 17 år gammel da hun fødte Adalia Rose. Her er hun og Adalia på datterens 14-årsdag. Foto: Instagram / Pallantetribe
NÆRT OG GODT FORHOLD: Natalia var bare 17 år gammel da hun fødte Adalia Rose. Her er hun og Adalia på datterens 14-årsdag. Foto: Instagram / Pallantetribe Vis mer

Mens Adalia fremdeles var liten, falt Natalia for den to år eldre Ryan Pallante (34).

Adalia kalte ham for pappa, og var strålende fornøyd med at hun etter hvert fikk tre småsøsken – Marcelo (10), Niko (8) og Emiliano (5). Men selv om hun var eldst, vokste brødrene forbi henne – en etter en.

SJELDENT: Virsaviya, som bor i Florida med familien, er født med en sjelden sykdom. Video: @legendari_love / @virsaviya_art_heart / @little_prince_ervin_joseph / @legenDari_Liquid_Love. Reporter: Ingebjørg Iversen Vis mer

Ikke lenger smerter

En annen ting som vokste, var Adalias fanskare i sosiale medier. Hun var seks år gammel da hun og moren begynte å poste innhold på YouTube.

Adalia sang og danset, demonstrerte sminketeknikker på moren sin, og fortalte åpenhjertig om hvordan det var å leve med den sjeldne sykdommen.

STOR GJENG: Adalia Rose i fanget til sin kjære stefar, Ryan. Han ble kjæreste med moren hennes da Adalia var litt over ett år gammel. Foto: Instagram / Pallantetribe
STOR GJENG: Adalia Rose i fanget til sin kjære stefar, Ryan. Han ble kjæreste med moren hennes da Adalia var litt over ett år gammel. Foto: Instagram / Pallantetribe Vis mer

Antallet følgere vokste jevnt og trutt, og moren syntes det var sterkt å følge med på kommentarfeltene.

- Folk sier fine ting til henne og gir henne positive og oppmuntrende tilbakemeldinger, sa Natalia da Se og Hør skrev om dem sist.

VAR SYK: Tidligere «Paradise Hotel»-deltaker, Yasmine San Miguel, forteller om sykdommen som preget henne for noen år siden. Video: Thea Hope / Reporter: Kine Falch Vis mer

Mistet hørselen

Adalia Rose hadde smerter den siste tiden. På hennes og familiens Instagram-konto har de fortalt om utfordringene den siste tiden.

Blant annet mistet hun hørselen helt i fjor sommer, men hun lærte seg å lese på leppene.

«Hun var stille da hun kom til verden, og hun var stille da hun forlot den. Men livet hennes var langt fra stille», skrev familien da de fortalte om dødsfallet.

DØDE: Den populære TikTokeren Kassidy Pierson tapte kampen mot kreften etter at hun ble diagnostisert for seks år siden. Video: TikTok. Reporter: Julie Tran. Vis mer

«Hun har ikke lenger smerter, men danser til all musikken som hun elsker. Jeg skulle ønske dette ikke var sannheten men slik er det. Vi vil takke alle som elsket og støttet henne. Takk også til alle leger og sykepleiere som jobbet i årevis for å holde henne frisk», fortsatte familien i den rørende Instagram-posten.

Fansen hennes kunne ta et siste farvel med henne på nettet, siden begravelsen ble streamet. I ettertid har hyllesten av den tapre jenta strømmet inn i alle kanaler.

LES OGSÅ: - Mistet begge føttene mine

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer