Sektleder funnet død:

Surret i julelys og mumifisert

Syv personer er pågrepet og siktet for likskjending etter at liket av en sektleder ble funnet mumifisert i en sovepose og surret i julelys.

MUMIFISERT: En kvinnelig sektleder ble funnet død og mumifisert i Colorado i slutten av april. Bilder: SAGUACHE COUNTY / YOUTUBE / KUSA / DR. PHIL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så sent som i september i fjor gjorde familien til Amy Carlson et siste og desperat forsøk på å nå gjennom til henne.

Hos den amerikanske TV-psykologen Dr. Phil bønnfalt de Carlson om å forlate sekten hun ledet og vende hjem California.

Carlson nektet, og avviste også at gruppen hun ledet var en sekt.

Nå, over et halvt år senere, er liket av Carlson funnet i Colorado, og syv av tilhengerne hennes er pågrepet, melder Washington Post.

NYE DETALJER: Dokumentaren Caroline Flack: Her Life And Death» begynner snart å rulle på skjermen. Vis mer

Forlot egne barn

Carlson ledet gruppen «Love has won», «kjærligheten har seiret» på norsk, som av amerikansk presse blir beskrevet som en sekt.

Hun vokste opp i Dallas, og var et skolelys i tidlig alder, men ble etter hvert oppslukt av obskure fenomener og konspirasjonsteorier, ifølge familien.

For om lag 13 år siden forlot hun sine tre barn, og det var i dette tidsrommet hun skal ha stiftet «Love has won», som skal ha utviklet seg til å bli en sekt.

Gruppen fikk etter hvert en rekke tilhengere, og var en kvasireligiøs gruppe. Carlson hevdet selv at hun hadde levd 534 liv, deriblant som Jesus og Marilyn Monroe, ifølge Washington Post.

I gruppen var hun kjent som «moder gud», skriver Newsweek.

DØDE: Modell og kjendissønn Harry Brant (24) døde 17. januar 2021. Video: NTB / Instagram / Ingebjørg Iversen Vis mer

Funnet i privatbolig

Liket av Carlson ble funnet i en privatbolig i Moffat i delstaten Colorado. En obduksjon har vist at dødsfallet ikke skyldtes noe kriminelt.

De syv tilhengerne av gruppen er ikke siktet for å ha forårsaket Carlsons død, men for å ha skjendet sektlederens lik.

Hun ble nemlig funnet delvis mumifisert i en sovepose som var surret i julelys, fremgår det av politirapporten, ifølge lokalavisen Ozarks First.

Politiet mistenker i tillegg at liket hennes ble fraktet med fra gruppens hovedsete i California til privatboligen i Colorado.

Det var én av gruppens tilhengere som varslet politiet om likfunnet, ifølge Washington Post.

DØD: Disse kjendisene måtte vi ta farvel med i 2020. Vis mer

Varlset politiet

Det mannlige gruppemedlemmet som varslet politiet, eier boligen hvor Carlsons lik ble funnet.

Han har forklart til politiet at da han kom hjem til sin egen bolig etter en reise, ble han møtt av flere «Love has won»-tilhengere, som fortalte at de trengte et sted å være.

Mannen lot tilhengerne bruke huset sitt, dro, og kom tilbake igjen dagen etter, 28. april. Det var da han oppdaget Carlsons lik hjemme hos seg, og dro deretter og varslet politiet.

Han ble pågrepet, og politiet aksjonerte deretter mot huset.

DØDSFALL: Kristin Cavallari, kjent fra «Laguna Beach» og «The Hills», mistet broren sin i 2015. Det har hun tidligere latt være å uttale seg om, men nå åpner hun opp om den tunge tiden. Video: TV 2 Sumo, Viafree Vis mer

- Var et offer

En venn av familien skal sist ha sett sektlederen i live 10. april, forteller Carlsons mor, Linda Haythorne, til Washington Post.

Moren forteller at hun er kritisk til datterens kontroversielle valg, men mener at hun selv ble hjernevasket lenge før hun ble leder av «Love has won»-sekten.

- Først var hun et offer, sier moren.

Søsteren til avdøde Carlson, Chelsea Renninger, deler morens syn.

- Selv om hun ikke var uskyldig i alt dette, fortjente hun ikke å dø på den måten.

NY SIDE: Adrian Sellevoll er ute med låta «Se hvordan vi lever», der han tar et oppgjør med sitt gamle jeg, og hyller kameraten som han mistet for et halvt år siden. Video: Sony Music / Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Døde brått - dette er dødsårsaken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer