Tine og Siri er hverandres støtte:

Søstre rammet av brystkreft - samtidig

Tette søskenbånd var den beste medisinen da kreften så brått rammet dem begge.

TØFF PÅKJENNING: - Vi merker at kreftbehandlingen setter dype spor i kropp og sinn, sier Tine Edskerud (t.v.) og Siri Nilsen. De to søstrene ble rammet av brystkreft omtrent på samme tid. Foto: Espen Solli
TØFF PÅKJENNING: - Vi merker at kreftbehandlingen setter dype spor i kropp og sinn, sier Tine Edskerud (t.v.) og Siri Nilsen. De to søstrene ble rammet av brystkreft omtrent på samme tid. Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Brystkreften endret hele kroppen min. Jeg har kommet ti år for tidlig i overgangsalderen.

Tine Edskerud (39) fra Sarpsborg er åpen om hvilken påkjenning kroppen hennes har vært igjennom etter behandling med cellegift, stråling og operasjon.

- Jeg har en kropp som tror den er gammel og oppfører seg slik. Jeg har vonde ledd og muskler. Cellegiften har satt dype spor. Livet blir aldri det samme igjen, forteller hun.

- Hva er årsaken til plagene dine?

- Jeg går på hormonbehandling. Hensikten er å hindre brystkreftceller i å dele seg. Vanligvis gis antihormonbehandling i fem til ti år etter operasjonen for å forhindre tilbakefall. Det er fordi østrogennivået faller at jeg får symptomer som er lik den oss kvinner vanligvis får i overgangsalderen.

Som en klinkekule

For ti år siden oppdaget hun en kul i brystet. Det viste seg å være falsk alarm, men siden den gangen har hun alltid vært litt på vakt.

I juni fjor ble hun mistenksom da hun skulle dusje.

- Jeg kjente noe i det ene brystet – det var som en klinkekule på innsiden av huden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer