Søsteren avviser påstand: - Bare sprøyt

Den 22 år gamle britiske statsborgeren Jack Fenton døde da han ble truffet av en helikopterrotor i Hellas.

DØDE: 22 år gamle Jack Fenton døde av skadene. Foto: Privat
DØDE: 22 år gamle Jack Fenton døde av skadene. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jack Fenton skulle på helikoptertur med familien og noen venner i Hellas da tragedien inntraff.

Han var på vei vekk fra helikopteret, før han snudde, og ble truffet av halerotoren, altså den bakerste propellen. Han døde momentant, skrev The Times.

Den greske avisa Proto Thema skrev at personalet hadde guidet passasjerene fra helikopteret, men Fenton - den første som gikk av, snudde uventet tilbake og gikk mot helikopteret mens rotorene fortsatt var i bevegelse. De hevder også at alle sikkerhetsrutiner ble fulgt.

ULYKKER: Joe Bidens liv har vært preget av tragiske tap i familien og profesjonell suksess. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Det avviser Fentons lillesøster Daisy (20) på det sterkeste.

- Dette var Jacks første helikoptertur noensinne, så du kan se for deg hvordan han var forsiktig og nervøs, sier Daisy til den britiske avisa Daily Mail.

- Alt det andre, om at han løp tilbake på rullebanen og brøt sikkerhetsreglene, er bare sprøyt, sier hun videre.

- Hvorfor jeg mener det? Fordi det ikke var noen regler. De fortalte oss aldri hva vi skulle gjøre og ikke gjøre, fortsetter hun.

BLE DREPT: Den britiste turisten Jack Fenton (22) døde momentant etter en helikopterulykke i Aten, Hellas. Foto: Intime News/Athena Pictures/Shutterstock/NTB
BLE DREPT: Den britiste turisten Jack Fenton (22) døde momentant etter en helikopterulykke i Aten, Hellas. Foto: Intime News/Athena Pictures/Shutterstock/NTB Vis mer

Daisy sier at hun ikke veit hvorfor broren snudde.

- Det er ingen som vet akkurat hva som gjorde at han snudde og gikk tilbake. Kanskje han glemte noe. Men det at han gikk tilbake for å ta en selfie er bare tull. Det er løgn.

Piloten og flere andre ansatte ved helikopterselskapet ble pågrepet umiddelbart etter hendelsen, men løslatt igjen. Piloten er siktet for uaktsomt drap.

LES OGSÅ: Saksøkes etter drapsulykken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer