James Bulger-saken:

Sønnen (2) brutalt drept i 1993 - men marerittet fortsetter

Dommeren utviste medfølelse i retten da farens desperate rop om hjelp ble avslått.

UENDELIG TRAGEDIE: I 1993 ble to år gamle James Bulger bortført og drept på bestialsk vis. Hans far, Ralph Bulger, har siden kjempet for rettferdighet. Foto: NTB Scanpix
UENDELIG TRAGEDIE: I 1993 ble to år gamle James Bulger bortført og drept på bestialsk vis. Hans far, Ralph Bulger, har siden kjempet for rettferdighet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

26 år etter at Ralph og Denise Bulger mistet sønnen James (2) på verst tenkelig vis, fortsetter dødsfallet å være et levende mareritt for foreldrene.

12. februar 1993 dro Denise, som senere har tatt etternavnet Fergus, på det lokale kjøpesenteret i hjembyen Bootle. Med seg hadde hun sønnen, to år gamle James. Han kom aldri hjem igjen.

Det som skjedde denne februardagen står igjen som en av de mørkeste hendelsene i britisk kriminalhistorie. Tidsluken var kort, men da moren slapp hånda til James for å betale i en butikk, var det nok til at toåringen forsvant sporløst.

Hjemsøkt av tanken

Timene som fulgte, var preget av dyp desperasjon og fortvilelse. Det skulle ta to dager før det lille barnets kropp ble funnet maltraktert på et jernbanespor - fire kilometer unna kjøpesenteret.

James hadde blitt bortført, torturert og drept. I en bok utgitt i 2018, fortalte Fergus at hun har vært hjemsøkt av tanken om at James ropte etter henne de siste minuttene han levde - uten at hun kunne hjelpe. I flere år fikk hun angstanfall og problemer med å puste når hun tenkte på hans siste stund i live.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer