50 KILO LETTERE: Linda Stokkeland veide 132 første gang hun dukket opp på TV-skjermen. 10 år senere er hun 50 kilo lettere og ventrent. Fotomontasjen viser den ekstreme forvandlingen. Foto: PRIVAT/TOR LINDSETH/SE OG HØR
50 KILO LETTERE: Linda Stokkeland veide 132 første gang hun dukket opp på TV-skjermen. 10 år senere er hun 50 kilo lettere og ventrent. Fotomontasjen viser den ekstreme forvandlingen. Foto: PRIVAT/TOR LINDSETH/SE OG HØR Vis mer

Som TV-kjendis veide Linda 132 kilo - i dag er hun 60 kilo lettere

For 10 år siden veide Rogaland-jenta Linda 132 kilo. I dag er hun sprekere enn noen gang, med en matchvekt på 72 kilo.

Publisert

SEOGHØR.NO:  Linda Stokkeland (37) fra Stavanger i Rogaland var 28 år gammel da hun sjekket inn som deltager i TVNorges første utgave av «Slankekrigen» i 2005.

Vekten var hele 132 kilo.

– Det gjorde meg ingen ting å vise verden at jeg veide over 130 kilo. Jeg visste jo at jeg aldri ville se slik ut igjen, sier Linda til Se og Hør.

SLANKEKRIGERNE: Fra premierefesten TV Norges Slankekrigen i 2005. Foran f.v.: Linda Stokkeland, Kari Jaquesson, Tove Munkeby og Trine Grung. Bak f.v. Tore Lunde, Andreas Mortensen, Morten Salbu og Amy Kippernes. Foto: SE OG HØR
SLANKEKRIGERNE: Fra premierefesten TV Norges Slankekrigen i 2005. Foran f.v.: Linda Stokkeland, Kari Jaquesson, Tove Munkeby og Trine Grung. Bak f.v. Tore Lunde, Andreas Mortensen, Morten Salbu og Amy Kippernes. Foto: SE OG HØR Vis mer

Rørende

TV-seerne ble rørt til tårer da hun gråtende fortalte trener Kari Jaquesson (52) hvordan hun gjennom mange år hadde glemt seg selv. 

– Jeg var virkelig motivert for å gjøre endringer i livet mitt. Alvoret gikk opp for meg i det vi ble veid inn til oppstart. For meg var det nå eller aldri, og jeg bestemte meg for aldri mer å gå tilbake til gammel tankegang, forteller Linda.

Hun og Kari, som var trener og livsstilscoach i «Slankekrigen», har beholdt vennskapet.

GODE VENNER: Kari Jaquesson og Linda har beholdt vennskapet i de 10 årene som er gått siden Slankekrigen på TV Norge førte dem sammen. Foto: PRIVAT/SE OG HØR
GODE VENNER: Kari Jaquesson og Linda har beholdt vennskapet i de 10 årene som er gått siden Slankekrigen på TV Norge førte dem sammen. Foto: PRIVAT/SE OG HØR Vis mer

– Vi møtes av og til. Hun gir meg et spark bak når jeg føler behov for det, smiler slankesensasjonen.

– Det har vært gøy å se hvor bra Linda har klart seg. Det er jo ikke noe lettere for henne enn det er for andre å holde vekten. Hun har kjempet hardt, både mot gamle mønstre og hverdagslivets utfordringer, roser Kari.

Imponert

SLANKEKRIGEN: Den offentlige slankekonkurransen på TV trigget konkurranseinstinktet til Linda i 2005. Foto: SVEND AAGE MADSEN/SE OG HØR
SLANKEKRIGEN: Den offentlige slankekonkurransen på TV trigget konkurranseinstinktet til Linda i 2005. Foto: SVEND AAGE MADSEN/SE OG HØR Vis mer

Kari er imponert over hvilke grep Linda har tatt, og tingene hun har gjort for å komme gamle uvaner til livs.

– Selve vektnedgangen er ren matte. Men livet går sin gang, og det er lett å falle tilbake. Da hjelper det ikke å være skamfull, men heller å ta tak i de utfordringene som dukker opp, understreker Kari.

Et lettere liv

14. mai er det nøyaktig 10 år siden Linda tok sine første skritt mot et lettere liv.

– Dagens vekt er 72 kilo, men jeg skal ned på 60-tallet i løpet av noen uker. Nå trener jeg beinhardt for å nå målet. Hadde noen sagt det til meg for 10 år siden, ville jeg bare ledd av dem, påpeker Linda.

Viktige grep

Den offentlige slankekonkurransen på TV trigget konkurranseinstinktet hennes. Hun tok også grep i livet for at kiloene ikke skulle komme tilbake da rampelyset forsvant.

 

– Jeg byttet jobb, og jobber i dag som lærer. Flyttet også fra Stavanger til Oslo, og videre til Nittedal. For meg var det utrolig viktig å finne nye venner, som kunne gi meg indre styrke til å holde fast på den nye livsstilen.

Treningsglede

Lindas første store mål var å holde vekten i fem år.

– Jeg lovet meg selv å gjennomføre Trippel-Birken hvis jeg klarte det. Det innebar at jeg først måtte lære meg å gå på ski, før jeg kjøpte sykkel. Løpingen gikk av seg selv. Og jeg oppdaget at jeg har anlegg for å drive med idrett.

HARDTRENING: Linda trener hardt for å kvalifisere seg til Masters-VM i sykling. Foto: TOR LINDSETH/SE OG HØR
HARDTRENING: Linda trener hardt for å kvalifisere seg til Masters-VM i sykling. Foto: TOR LINDSETH/SE OG HØR Vis mer

Linda deltar heller selv, fremfor å se sport på TV. Nå drømmer hun om å krysse Grønland på ski, eller å bli invitert med som deltager i «71° Nord».

 

– Det er bare å gi meg en konkurranse og påstå at jeg ikke klarer å gjennomføre. Da er jeg i gang!

Gravid

Linda har alltid hatt en drøm om å bli mor, og hun er i dag lykkelig travel med tvillingene Hermine og Milla (1). Go’jentene kom til verden dagen før mamma fylte 36 år.

TVILLING-MAMMA: Linda storkoser seg som mamma til halvannet år gamle Hermine og Milla.
 Foto: TOR LINDSETH/SE OG HØR
TVILLING-MAMMA: Linda storkoser seg som mamma til halvannet år gamle Hermine og Milla. Foto: TOR LINDSETH/SE OG HØR Vis mer

– Jeg este ut som en ballong under svangerskapet, og gikk opp 40 kilo, husker Linda.
Hun ga seg selv ett år for å bli kvitt kiloene etter svangerskapet igjen.

 

– Tvillingene ble født fire uker før tiden. Og jeg startet den nye kampen mot kiloene med det samme. Det ble noen mil med løpeturer i ulendt terreng, med tvillingene i vogn som ekstra vekter. De har vært med på alle treningsturene mine, forteller Linda, som elsker å være tobarnsmor.

– Det er fantastisk å være mamma. Jeg husker nesten ikke hvordan livet var før jeg fikk barn. Og jeg ville ikke hatt det annerledes. Nå er jeg omgitt av ubeskrivelig kjærlighet hver eneste dag!

Fjernet løs hud

Linda har også funnet igjen formen. Nå ser hun bedre ut enn noen gang.

SIX PACK: 10 år etter at hun endret livsstil, er Linda Stokkeland mer veltrent enn noen gang. Hun er stolt over endelig å kunne vise frem magemusklene.
# Foto: TOR LINDSETH/SE OG HØR
SIX PACK: 10 år etter at hun endret livsstil, er Linda Stokkeland mer veltrent enn noen gang. Hun er stolt over endelig å kunne vise frem magemusklene. # Foto: TOR LINDSETH/SE OG HØR Vis mer

– Løs hud er fjernet ved hjelp av kirurgi. Jeg kunne gjort det før, men ønsket ikke noen operasjon før jeg var ferdig med barnefødsler og tilbake i gammel form. Nå trives jeg med at sixpacken med magemuskler igjen er godt synlig, sier Linda stolt.

LES OGSÅ: Guri har Downs syndrom - nå drømmer hun om bryllup

 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer