Elin Kjos og lungekreft:

- Som å leve i et mareritt som aldri tar slutt

Den svenske influenseren Elin Kjos åpner opp om sjokkbeskjeden overfor Se og Hør.

MARERITT: Elin Kjos skulle sjekke hvorfor hun hosta i så lang tid. Nå kjemper hun for livet. Video: Instagram @elin.kjos Reporter: Celina Morken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I drøyt et år var den svenske treningsinfluenseren Elin Kjos (32) rammet av en kraftig hoste som ikke ville gi seg. Utenom det hadde hun ingen symptomer og levde normalt, men da det utviklet seg så hun seg nødt til å få det undersøkt av lege.

Svaret hun fikk var langt verre enn bare en hoste.

I mars i år ble det ifølge Aftonbladet nemlig oppdaget en over tjue centimeter stor svulst i høyre lunge, men den skulle hun etter prognosene bli frisk fra etter operasjon.

For kort tid siden fikk hun imidlertid sjokkbeskjeden, en beskjed hun i ettertid har delt med sine over 27 800 følgere på Instagram.

- Et mareritt

«Det har vært noen dager med mange tårer. Min siste røntgen viste dessverre det vi fryktet aller mest, at kreften har spredd seg veldig raskt på bare noen uker og dannet nye metastaser. Som et hardt jævla slag i magen», skriver hun til et bilde av seg selv hvor tårene triller.

MARERITT: Elin Kjos skulle sjekke hvorfor hun hosta i så lang tid. Nå kjemper hun for livet. Foto: Privat
MARERITT: Elin Kjos skulle sjekke hvorfor hun hosta i så lang tid. Nå kjemper hun for livet. Foto: Privat Vis mer

Overfor Se og Hør forteller Kjos at sjokkbeskjeden fremdeles er vanskelig å ta innover seg.

- Det er som å leve i et mareritt som aldri tar slutt. Jeg har fremdeles vanskeligheter med å engang forstå at jeg er så syk som jeg faktisk er. Mentalt er det ekstremt tøft og det er mye tårer, uro og stress nå, forteller hun åpenhjertig om sin egen situasjon.

På Instagram skriver Kjos at nå handler det plutselig om å bare overleve, men at det ikke finnes noen kur mot hennes kreftform.

«Og nå finnes det heller ingen garantier for at jeg overlever. Jeg har vanskeligheter med å forstå det. Jeg kjenner meg tom, vettskremt, redd, urolig og maktesløs», fortsetter hun.

Kjos forteller til Se og Hør at hun i dag behandles med en kombinasjon av immunterapi og cellegift som hun skal gå på fram til midten av juli.

«Jeg vet jeg kommer til å fortsette å kjempe hver eneste dag, og jeg ber til høyere makter for at dette skal gå veien og at behandlingen i hvert fall stopper kreften fra å fortsette å vokse. Nå begynner den store kampen», skriver hun videre i sosiale medier.

Enorm støtte

Og i sine kanaler, hvor hun har titalls tusen følgere, finner hun mye støtte.

- Jeg har alltid vært veldig åpen i sosiale medier og har alltid kjent en enorm støtte og «support» fra følgerne mine. I ulike deler av livet, sier hun, og forteller hvorfor hun har valgt å være så åpen i kampen mot kreften.

STOLTE: Michael Bublé og kona Luisana Lopilatos, holdt nylig en direktesending på Instagram, hvor den tidligere kreftsyke sønnen deres, Noah, dukket opp. Reporter: Christian Wehus. Video: @Michael Bublé. Vis mer

- For meg ble det et naturlig steg å fortsette å dele fra min hverdag selv nå. Den kjærligheten og støtten som jeg nå får daglig gjennom Instagram er helt makeløs og gir meg styrke til å fortsette å kjempe. Forhåpentligvis kan det gi styrke og støtte til andre som er i samme situasjon også, sier hun avslutningsvis til Se og Hør.

LES OGSÅ: - De kan komme seg gjennom hva som helst

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer