Snakker ut om skrekkulykken

Åpner seg om tiden etter sommerens skrekkfall.

STYGT SKADET: Angelica Mosers fikk smertelig erfare at det er ørsmå marginer som skiller hell og uhell i stavsprang. Video: Rødt Kort. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stavhopperen Angelica Moser (24) var involvert i en stygg ulykke under en trening i sommer. Staven til Moser knakk midt i et hopp, og 24-åringen landet utenfor matten.

«Jeg har fått muskelskader i ryggen og brystområdet, og jeg har også fått et mindre lungekollaps. På grunn av det vil jeg ikke kunne gjøre flere konkurranser denne sesongen», skrev en fortvilet Moser i et innlegg på Instagram.

Nå åpner hun seg for første gang om ulykken og den knallharde opptreningen.

SKADET SEG: Kjendisdommeren Simon Cowell brakk ryggen. Foto: NTB Vis mer

Store smerter

- Jeg klarte å absorbere krasjet relativt godt. Jeg husker at jeg kunne bevege fingre og tær, forteller Moser til den sveitsiske avisen Sonntagszeitung, ifølge Aftonbladet.

Opptrening var imidlertid preget av store smerter og en uke etter fallet var hun tilbake på sykehuset igjen. Da hadde hun svimt av.

- Jeg svimte av under terapien, mest sannsynlig på grunn av en kombinasjon av smerter, smertestillende, lavt blodtrykk og andpustenhet, forklarer Moser.

Åtte uker etter ulykken kan hun nå dra på joggetur igjen og gjøre koordinative bevegelser, forklarer hun.

Gleder seg til neste hopp

Hun vet fortsatt ikke sikkert hvorfor staven knakk.

- Det kan være at den ble skadet på veien til Tokyo eller tilbake. Vi fant en liten ripe ved siden av der staven knakk. Det kan ha vært grunnen, men man kan ikke sjekke staven hver eneste gang, forteller Moser.

Nå gleder hun seg faktisk til sitt neste hopp.

- Jeg har en følelse av at hopping ikke vil være et problem for hodet. Jeg er ikke redd for det første hoppet, jeg gleder meg til og med, forteller Moser.

Fordi hun ikke gjorde en feil i ulykken, kunne hun heller ikke klandre seg selv, mener hun. Likevel innrømmer hun at det er en viss usikkerhet og at hun ikke helt kan vite hvordan hun vil reagerer før hun står der.

24-åringen vant EM-gull innendørs i Torun i fjor, men kom ikke lenger enn kvalifiseringen i Tokyo-OL. Det var på en trening etter Tokyo-OL at ulykken skjedde.

ULYKKESFUGL: Det gikk ikke helt som planlagt da Atle Pettersen skulle ta et bad i jacuzzien på bryllupsnatten sin. Vis mer

LES OGSÅ: Hollywood-stjernen brakk begge beina i ulykke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer