<strong>ÅRETS SLANKER:</strong> Margareth Leirvik ble hyllet og hedret av Grete Roede og Jeanette Roede da hun ble utropt til årets slanker og Roede-ambassadør. Kursleder Anne Lise Berg har hjulpet henne med å oppnå vekttapet på 55 kilo. FOTO: SVEND AAGE MADSEN / SE OG HØR
ÅRETS SLANKER: Margareth Leirvik ble hyllet og hedret av Grete Roede og Jeanette Roede da hun ble utropt til årets slanker og Roede-ambassadør. Kursleder Anne Lise Berg har hjulpet henne med å oppnå vekttapet på 55 kilo. FOTO: SVEND AAGE MADSEN / SE OG HØR Vis mer

Margaret kjente ikke igjen sitt eget speilbilde:

- Slik ble jeg 55 kilo lettere

Margaret fryktet å leve opp til myten om at hun var «førti, feit og ferdig». Så tok hun full kontroll over eget liv og uheldige matvaner.

Publisert
Sist oppdatert

ÅRETS SLANKER. Da datteren ble født for tidlig og døde, begynte Margaret Leirvik (42) fra Leinstrand i Trøndelag å trøstespise.

Men hun valgte å takle den såkalte 40-års krisen på sin egen måte. I stedet for å leve opp til myten om at hun var «førti, feit og ferdig», tok hun full kontroll over eget liv og uheldige matvaner.

I dag ble hun hyllet og hedret av Grete Roede og Jeanette Roede da hun ble utropt til årets slanker og Roede-ambassadør.

<strong>EKSTREM FORVANDLING:</strong> 55 kilo og tre år skiller disse to sommerbildene av Margaret Leirvik fra Leinstrand i Trøndelag. Hun veide 122 kilo på det meste. I dag stopper vekten på 67 kilo. FOTO : SVEND AAGE MADSEN / PRIVAT / SE OG HØR
EKSTREM FORVANDLING: 55 kilo og tre år skiller disse to sommerbildene av Margaret Leirvik fra Leinstrand i Trøndelag. Hun veide 122 kilo på det meste. I dag stopper vekten på 67 kilo. FOTO : SVEND AAGE MADSEN / PRIVAT / SE OG HØR Vis mer

Hun ba familien om lov til å prioritere seg selv i to år, og fikk noen fantastiske støttespillere.

- Deretter handlet det om å spise riktig og fornuftig, og ikke minst om å bevege seg mer enn noen gang, sier Margaret.

Helsegevinst

Den Bodø-fødte kvinnen fryktet at slankeoperasjon ville være hennes eneste mulighet for å få et lettere liv.

- Det fristet ikke. Jeg ønsket å ha et naturlig forhold til mat. Så jeg gikk helhjertet inn for en varig livsstilsendring, sier 42-åringen.

<strong>HOPPENDE GLAD:</strong> Margaret Leirvik er glad hun taklet den såkalte 40-års krisen ved å endre livsstil. Etter to år på Grete Roede kurs, er hun kåret til «Årets slanker 2018». FOTO: SVEND AAGE MADSEN / SE OG HØR
HOPPENDE GLAD: Margaret Leirvik er glad hun taklet den såkalte 40-års krisen ved å endre livsstil. Etter to år på Grete Roede kurs, er hun kåret til «Årets slanker 2018». FOTO: SVEND AAGE MADSEN / SE OG HØR Vis mer

Ektemannen Ivan (46), og barna Emma Sofie (18), Olve (15) og Heine (8) måper når hun for første gang forteller familien at hun veide 122 kilo da hun i januar 2016 møtte opp på sin første kurskveld hos Grete Roede.

Margaret er 159 cm høy.

- Jeg har aldri fokusert på vekt hjemme, eller overfor meg selv. Det var helsegevinsten ved å gå ned noen kilo som skulle være min store belønning.

En tikkende bombe

Margaret glemmer aldri fastlegens kommentar om at hun var «overraskende frisk til å være så tung».

Det fikk henne til å tenke. Hun innså at kombinasjonen av overvekt, bekken- smerter, høyt blodtrykk og utsikter til diabetes gjorde at hun helsemessig levde med en tikkende bombe.

<strong>NYE VANER:</strong> Ivan, Emma Sofie, Olve og Heine er fornøyd med familiens nye matvaner. Mamma sørger for lunsj med grove boller og rikelig med grønnsaker. Hun er takknemlig for at familien lot henne få lov til å prioritere kampen mot kiloene. FOTO : SVEND AAGE MADSEN / SE OG HØR
NYE VANER: Ivan, Emma Sofie, Olve og Heine er fornøyd med familiens nye matvaner. Mamma sørger for lunsj med grove boller og rikelig med grønnsaker. Hun er takknemlig for at familien lot henne få lov til å prioritere kampen mot kiloene. FOTO : SVEND AAGE MADSEN / SE OG HØR Vis mer

- Vendepunktet kom den dagen jeg ikke kjente igjen mitt eget speilbilde i vinduet. Mine indre tanker om eget utseende hadde ikke noe med mitt ytre å gjøre. Jeg fattet liksom ikke at den trillrunde damen jeg så var meg.

Et barn for lite

Veien mot et lettere liv startet med små skritt. Kondisjonen til Margaret var kort sagt elendig, samtidig som hun likte treningsformer der hun fikk danse.

Nå er det både løping, kondisjonstrening og styrketrening som gjelder. Minst fem dager i uken.

- Du var utslitt bare du gikk i en trapp, sier ektemann Ivan (46).

- Men nå foreslår du hele tiden spennende turer, og andre ting vi kan gjøre sammen. Og ikke minst har du inspirert meg til å slutte å røyke.

De to traff hverandre da de gikk på lærerskolen, og giftet seg da eldstedatter Emma Sofie (18) var to år gammel.

<strong>LÆRER-KJÆRESTER:</strong> Margaret og Ivan ble kjærester da de gikk på lærerskolen. De giftet seg i 2002. FOTO: PRIVAT
LÆRER-KJÆRESTER: Margaret og Ivan ble kjærester da de gikk på lærerskolen. De giftet seg i 2002. FOTO: PRIVAT Vis mer

Siden er familien utvidet med Olve (15), Heine (8) og familiens ungarske gjeterhund Ekko (9 uker).

- Vi skulle hatt et barn til. Men hun ble født for tidlig i 2011, og overlevde ikke fødselen, sier Margaret.

Spiste i smug

Hun taklet sorg og savn ved barnet som ikke fikk leve ved t å trøstespise.

- Jeg spiste i smug, og ivret alltid for å samle flokken min over et bedre måltid eller ferske bakervarer. Kosemat og familiehygge gjorde at jeg la på meg ytterligere 20 kilo, uten at jeg brydde meg særlig.

I dag er hun svært bevisst på at mat i store mengder var hennes hovedproblem.

- Jeg var nærmest avhengig av en sjokolade eller to etter arbeidstid. Og helgene hadde en tendens til å strekke seg over tre og fire dager, før vi var ferdige med å spise alt godteriet som var kjøpt inn, sier hun oppgitt.

Stolte barn

Emma Sofie, Olve og Heine er stolte av mammaen sin. De synes det er gøy å høre kommentarer om at hun ikke er til å kjenne igjen.

- Hun baker fortsatt, men nå er det mettende rundstykker med blant annet havre, sier Emma Sofie.

Margaret synes det er deilig å føle at kroppen er frisk.

<strong>ET LETTERE LIV:</strong> Ivan er fornøyd med å ha en lykkelig kone. Både han og Margaret trives med familiens nye og aktive livsstil. Familiens ungarske gjeterhund Ekko (9 uker) setter også pris på at det alltid er noen som har lyst til å gå tur. FOTO : SVEND AAGE MADSEN / SE OG HØR
ET LETTERE LIV: Ivan er fornøyd med å ha en lykkelig kone. Både han og Margaret trives med familiens nye og aktive livsstil. Familiens ungarske gjeterhund Ekko (9 uker) setter også pris på at det alltid er noen som har lyst til å gå tur. FOTO : SVEND AAGE MADSEN / SE OG HØR Vis mer

- Det å være sterkt overvektig er skambelagt, og byr på utfordringer i hverdagen. Som at beltene på bussen er for korte, eller at det ikke er plass når ungene vil ha meg med på tivoli. Men nå er det ikke lenger noe som begrenser meg i å gjøre det jeg har lyst til.

Årets slanker

Etter to år med Roede-metoden er Margaret blitt utrolige 55 kilo lettere, og mye sprekere.

Vekten viser 67 kilo, og hun ble utropt til «Årets slanker» og Roede-ambassadør da Grete Roede A/S nylig samlet sine beste kursdeltagere på Farris Bad i Larvik.

Helsegevinsten er enorm, og formen er bedre enn noen gang. Ikke minst etter at hun fikk blokket ut en blodåre som var i ferd med å bli tett.

- Mange spør om jeg snart er ferdig med dietten min. Men for meg har dette aldri handlet om diett, eller slanke-konkurranse. Jeg håper at jeg har endret livsstil totalt, men trenger fortsatt hjelp og inspirasjon for å være sikker på at jeg klarer å holde vekten.

Grete Roede AS eies av Aller Media, som også utgir Se og Hør.

LES OGSÅ: Avlyser konsert etter fall

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer