Allergi:

Skulle bare spise pizza - døde

Nå raser foreldrene.

DØDELIG ALLERGI: Ifølge familien hadde ikke James Atkinson noen anelse om at pizzaen han spiste inneholdt nøtter. Foto: Handout
DØDELIG ALLERGI: Ifølge familien hadde ikke James Atkinson noen anelse om at pizzaen han spiste inneholdt nøtter. Foto: Handout Vis mer
Publisert

10. juli 2020 døde engelske James Atkinson etter at han bestilte en takeaway-pizza i Newcastle, hvor han studerte.

Kort tid etter at han hadde bestilt pizzaen fra Dadyal Restaurant via nettstedet Deliveroo, døde han.

Ifølge Sky News ble han 23 år gammel.

OMKOM: Tidligere blogger og influenser Tuva Willassen (28) omkom i en drukningsulykke i Tyrkia. Nå minnes hun av både tidligere bloggkollegaer og venninner. Foto: Privat Vis mer

Alvorlig reaksjon

Atkinson, som kom fra Leeds, hadde peanøttallergi.

Nøtteallergi er ifølge Lommelegen en vanlig matallergi. For noen kan allergi mot nøtter føre til svært alvorlige reaksjoner selv ved inntak av små mengder.

Atkinsons etterlatte tror at pizzaen han fikk levert inneholdt spor av nøtter. De mener at han fikk en alvorlig allergisk reaksjon etter å ha spist bare ett stykke.

Nå skal dødsfallet granskes, og tirsdag startet en høring i Newcastle Coroner's Court.

DØDE: Den populære TikTokeren Kassidy Pierson tapte kampen mot kreften etter at hun ble diagnostisert for seks år siden. Video: TikTok. Reporter: Julie Tran. Vis mer

Vil vite «hele sannheten»

Atkinsons foreldre, Jill og Stuart Atkinson, hevder at sønnen var svært bevisst på allergien, og at han alltid sjekket ingredienslisten før han spiste noe som helst.

Nå krever de ifølge Sky News å få vite «hele sannheten» om omstendighetene rundt det brå dødsfallet.

DØDSFALL: Kristin Cavallari, kjent fra «Laguna Beach» og «The Hills», mistet broren sin i 2015. Det har hun tidligere latt være å uttale seg om, men nå åpner hun opp om den tunge tiden. Video: TV 2 Sumo, Viafree Vis mer

- I sjokk

I 2020 bekreftet restaurantens eier, Gulfam Ulhaq, overfor BBC at pizzaen ble bestilt via Deliveroo.

Han sa at nettstedet var svært nøye med merking av allergener, og at alle de ansatte på restauranten reagerte sterkt da de hørte at en kunde var død.

STUDERTE: James Atkinson, som var fra Leeds, studerte IT i Newcastle da han gikk bort. Foto: Handout
STUDERTE: James Atkinson, som var fra Leeds, studerte IT i Newcastle da han gikk bort. Foto: Handout Vis mer

- Jeg ble svært sjokkert da politiet fortalte meg at han hadde gått bort og at han bare var 23 år gammel. Det er veldig, veldig trist. Vi er alle i sjokk, sa han til BBC.

Politiet fortalte den gang at dødsfallet ble etterforsket, men at det ikke var iverksatt noen tiltak mot Daydal Restaurant.

FORFERDELIG TRAUMATISK: I boken «Et planteliv» åpner influenser Belinda Jakobsen om farens dødsfall. Video: Se og Hør Vis mer

«Har du en allergi? Ja eller nei?»

James Atkinsons foreldre håper at granskningen kan føre til at restauranter gjør det enda mer tydelig hvilke allergener maten inneholder, slik at flere dødsfall kan bli unngått.

- Vi ønsker et enkelt system hvor det kommer opp en boks når du bestiller: «Har du en allergi? Ja eller nei?», sier Stuart Atkinson til The Sunday Times.

LES OGSÅ: De mest sjokkerende kjendis-dødsfallene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer