EKSTREM FORVANDLING: 67 kilo skiller disse to bildene av Kristoffer, som har byttet ut "øltønna" med en skikkelig six-pack.
EKSTREM FORVANDLING: 67 kilo skiller disse to bildene av Kristoffer, som har byttet ut "øltønna" med en skikkelig six-pack.Vis mer

Se Kristoffers ekstreme forvandling

- Jeg tok sjansen på å gjøre et siste forsøk på å endre livsstil, sier 29-åringen som slanket vekk 67 kilo på 17 måneder.

SEOGHØR.NO:  Kristoffer Seppola Eriksen (29) fra Halden jobber som kokk, og så på sin ekstreme overvekt som en yrkesskade.

– Min unnskyldning var at det ikke var noen som stolte på en slank kokk, og jeg la stadig til meg nye uvaner. En av dem var solide smaksprøver på alt jeg laget i løpet av en arbeidsdag, før jeg dro hjem til en lettvint middag med store og kaloririke porsjoner, sier Kristoffer.

Fastlegen til Kristoffer tok grep da vekten i desember 2011 stoppet på 150 kilo.

Artikkelen fortsetter under bildet...

SE FORVANDLINGEN: Verken Kristoffer eller Sara er til å kjenne igjen,  Foto: Privat
SE FORVANDLINGEN: Verken Kristoffer eller Sara er til å kjenne igjen, Foto: Privat Vis mer

Haldenseren fikk klar beskjed om at han neppe ville få et langt liv hvis han ikke behandlet kroppen sin bedre.

– Min første tanke var å ta en slankeoperasjon, for på den måten løse problemene en gang for alle. Men etter to måneders ventetid sviktet motet. Jeg tok sjansen på å gjøre et siste forsøk på å endre livsstil.

 

Feiret med tatovering

Kristoffer startet sin livsstilsendring på NIMI (Norsk Idrettsmedisinsk Institutt) ved Hønefoss i april 2013.

Sammen med 60 andre overvektige fikk han 10 uker på seg til å ta de første skrittene mot et lettere liv.

– Motivasjonen var kanskje ikke den beste. Jeg kjøpte meg til og med brus og sjokolade for å ha noe å spise på i bilen på vei til slankeoppholdet, sier Kristoffer.

Men kombinasjonen av riktig mat og mye trening gjorde underverker. Han gikk ned 25 kilo i løpet av disse ukene, og de nye vanene ble tatt med hjem.

– Jeg gruet meg skikkelig for å ta ansvar for meg selv og egen helse. Følte at jeg hadde levert et grundig bevis på at jeg ikke var i stand til det. Men da jeg et halvt år senere var 50 kilo lettere, feiret jeg begivenheten med å ta en helt ny tatovering.

Forvandlingen

Kristoffer er glad han tok bilder av seg selv før kroppen hans ble forandret. Magen, som en gang var stor som en tønne, er byttet ut mot en skikkelig six-pack.

Artikkelen fortsetter under bildet...

GOD PLASS: Sara og Kristoffer får plass i genseren som for noen måneder siden var trang for ham alene.
GOD PLASS: Sara og Kristoffer får plass i genseren som for noen måneder siden var trang for ham alene. Vis mer

 

Han er fornøyd med kroppen han ser i speilet i dag. Muskler er bygget gjennom måneder med hardtrening, og energien er på topp.

– Et liv med en sunn og frisk kropp er så avgjort å foretrekke framfor trøstespising, dårlig helse og depresjoner. Men jeg hadde ikke klart meg uten støtten fra Sara, sier han takknemlig.

Stolt av kjæresten                             

Sara Syversen (28) er stolt av kjærestens ekstreme forvandling.

Se Kristoffers ekstreme forvandling

– I tunge tider har vi gjort hverandre lettere, sier Sara.Saken har tidligere vært publisert i papirutgaven av Se og Hør. Der fikk du også gode tips fra Kristoffer og Sara om du også har lyst til å gå ned i vekt.  Kjøp Se og Hør på tirsdag for flere gode slanke-saker!

LES OGSÅ: Kreftsyke Andreas (3) fikk dø på sofaen hjemme