Barnekreftforeningen:

Se Aksel Lund Svindals sterke møte med kreftsyke Linnea (10)

- Ingenting av det jeg har gjort, kan sammenlignes med situasjonen til Linnea.

KREFTSAKEN: - Ingenting av det jeg har gjort, kan sammenlignes med situasjonen til Linnea. Her er bakomfilmen til Barnekreftforeningens reklamefilm. VIDEO: Barnekreftforeningen Vis mer

I tiden fremover vil Aksel Lund Svindal (35) og Linnea Lande (10) være å se på tv-skjermen i den nye reklamefilmen til Barnekreftforeningen, i anledning foreningens store innsamlingsaksjon.

Mens Aksel er verdensmester i alpint, er Linnea en ti år gammel energibunt som akkurat har fullført siste cellegiftkur mot osteosarkom (benkreft, journ.anm.).

I Norge blir det ifølge Barnekreftportalen diagnostisert omtrent ti nye tilfeller av krefttypen hvert år. Linnea fikk diagnosen i februar, og fikk brått en ny hverdag.

- Det har blitt mange sykehusbesøk, og dette har påvirket oss alle, forteller mammaen til Linnea, Nina Lande, i et intervju med Barnekreftforeningen.

GODE VENNER: Aksel og Linnea fikk god kontakt under filminnspillingen. Foto: Skjermdump / Barnekreftforeningen
GODE VENNER: Aksel og Linnea fikk god kontakt under filminnspillingen. Foto: Skjermdump / Barnekreftforeningen Vis mer

Under innspillingsdagen hadde tiåringen nettopp gjennomført sin siste cellegiftkur, og hun synes det var stor stas å få høre at mannen som var med i reklamefilmen var verdens beste i alpinbakken.

- Det var gøy, og Aksel var en snill gutt, sier Linnea om filminnspillingen.

- Kan ikke sammenlignes

I promofilmen for Barnekreftforeningen, som altså kommer til å gå på tv i disse dager, forteller Aksel at han som alpinist har vært gjennom mange alvorlige ulykker.

Likevel er han tydelig på at hans skader ikke kan settes opp mot Linneas.

- Ingenting av det jeg har gjort, kan sammenlignes med situasjonen til Linnea, sier han i videoen.

I bakomvideoen, som er å finne øverst i saken, sammenligner de to arrene de har fått. Det blir da tydelig at Linneas arr er noe helt annet enn Aksels.

  • Se bakomvideoen øverst i saken!

Linnea kan i videoen fortelle hvordan kreften ble oppdaget. Det skjedde da hun falt ned fra sofaen og brakk armen, noe som førte til at legene la merke til at ting ikke var som de skulle.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Tilbake på skolebenken

Dermed ventet mange tøffe kurer, men ifølge mamma Nina har Linnea klart å bevare humøret, motet og stå-på-viljen.

I dag har hun så vidt begynt på skolen igjen, og Nina kan fortelle at datteren er med på det hun har energi til. I og med at aktivitetsnivået må bygges opp, har hun ennå ikke fulle skoledager.

BARNEKREFTFORENINGEN: Reklamefilmen kommer på tv i disse dager. Foto: Skjermdump / Barnekreftforeningen
BARNEKREFTFORENINGEN: Reklamefilmen kommer på tv i disse dager. Foto: Skjermdump / Barnekreftforeningen Vis mer

Innspillingen av reklamefilmen var i alle fall et høydepunkt for Linnea:

- Det var ganske spennende, og litt skummelt, sier hun i bakomfilmen om filminnspillingen - og er tydelig stolt av resultatet.

- Jeg har ganske lyst til å vise den til klassen min, sier hun fornøyd.

Skademareritt

Aksel Lund Svindal har herjet i bakkene som alpinist, og det har kostet både det ene og det andre i løpet av karrieren.

Blant annet i 2016 fikk han en tøff start på året etter at han hadde en dramatisk ulykke i verdens tøffeste utforløype, Kitzbühel i Østerrike.

Muskelbunten ble kastet mange meter gjennom luften og havnet i sikkerhetsnettet i nærmere 100 kilometer i timen.

Ulykken førte til at Aksel røk korsbåndet og dermed måtte gjennom en operasjon.

Allerede to måneder etter ulykken, var han imidlertid tilbake i skibakken.

Dale of Norway presenterer sin nye kolleksjon, og i den forbindelse har de fått flere kjendiser fra alpint-landslaget til å posere på catwalken. Aksel Lund Svindal er en av dem, og han blir blant annet intervjuet om hvor mye tid han bruker på badet om morgenen. Vis mer

Også i november i år måtte Aksel gjennom en operasjon i forbindelse med en skade han hadde pådratt seg. 35-åringen skadet hånden da han falt på Super G-trening i Copper Mountain, og det skulle raskt vise seg å være mer alvorlig enn først antatt.

- Selv om jeg staker litt dårligere taper jeg ikke så mye på start, så det er et alternativ som fungerer veldig bra, sa en positiv Aksel til NRK.

Han skadet tommelen i fallet, og meldte i etterkant at det krevde operasjon.

«En liten krasj på torsdag. En liten skade i hånden, men det er litt mer komplisert enn jeg trodde. Så jeg bestemte meg for å ha en operasjon i dag», skrev han blant annet på Instagram i midten av november.

«Det er et tilbakefall, men det er fortsatt veldig mulig med renn i nær framtid».

LES OGSÅ: - Drømte nok aldri om et liv som dette