Barnekreftforeningen:

Se Aksel Lund Svindals sterke møte med kreftsyke Linnea (10)

- Ingenting av det jeg har gjort, kan sammenlignes med situasjonen til Linnea.

KREFTSAKEN: - Ingenting av det jeg har gjort, kan sammenlignes med situasjonen til Linnea. Her er bakomfilmen til Barnekreftforeningens reklamefilm. VIDEO: Barnekreftforeningen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I tiden fremover vil Aksel Lund Svindal (35) og Linnea Lande (10) være å se på tv-skjermen i den nye reklamefilmen til Barnekreftforeningen, i anledning foreningens store innsamlingsaksjon.

Mens Aksel er verdensmester i alpint, er Linnea en ti år gammel energibunt som akkurat har fullført siste cellegiftkur mot osteosarkom (benkreft, journ.anm.).

I Norge blir det ifølge Barnekreftportalen diagnostisert omtrent ti nye tilfeller av krefttypen hvert år. Linnea fikk diagnosen i februar, og fikk brått en ny hverdag.

- Det har blitt mange sykehusbesøk, og dette har påvirket oss alle, forteller mammaen til Linnea, Nina Lande, i et intervju med Barnekreftforeningen.

Under innspillingsdagen hadde tiåringen nettopp gjennomført sin siste cellegiftkur, og hun synes det var stor stas å få høre at mannen som var med i reklamefilmen var verdens beste i alpinbakken.

- Det var gøy, og Aksel var en snill gutt, sier Linnea om filminnspillingen.

- Kan ikke sammenlignes

I promofilmen for Barnekreftforeningen, som altså kommer til å gå på tv i disse dager, forteller Aksel at han som alpinist har vært gjennom mange alvorlige ulykker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer