Rundlurt av dette

Denne «jubilanten» ble fjernet, da avisen oppdaget blemmen.

HURRA: Ifølge gratulasjonen, fyller denne gutten fire år i dag. Foto: Skjermdump, Tvedestrandsposten.
HURRA: Ifølge gratulasjonen, fyller denne gutten fire år i dag. Foto: Skjermdump, Tvedestrandsposten. Vis mer
Publisert

«Burgiriander Pomfritz er 4 år 14. mars 2023», heter det i en bursdagshilsen som stod på trykk i Tvedestrandsposten tirsdag.

Bildet var akkompagnert av en tilsynelatende liten gutt som spiser hamburger og pommes frites. Et annet bilde av den samme gutten var også brukt i en annen bursdagshilsen av en «6-åring» ved navn Daniel Ager-Wick.

Gutten på bildet heter verken Burgiriander eller Daniel, men er i virkeligheten den russiske influenseren Hasbulla Magomedov (19).

«Bursdagsblemme»

Hvem som har lagt ut de falske gratulasjonene, er foreløpig et mysterium.

GRATULERER TIL BURGIRIANDER: Gratulasjonene som lå på Tvedestrandposten. Foto: Skjermdump, Tvedestrandsposten.no
GRATULERER TIL BURGIRIANDER: Gratulasjonene som lå på Tvedestrandposten. Foto: Skjermdump, Tvedestrandsposten.no Vis mer

Dagbladet har vært i kontakt med Tvedestrandsposten, som opplyser at de ikke har hatt tid til å se på «bursdagsblemmen» på nåværende tidspunkt.

Når Dagbladet sjekker annonsene på nytt, er begge gratulasjonene fjernet fra avisens nettsider.

BORTE: Gratulasjonene er tirsdag formiddag fjernet fra avisas nettsider. Foto: Skjermdump, Tvedestrandsposten.
BORTE: Gratulasjonene er tirsdag formiddag fjernet fra avisas nettsider. Foto: Skjermdump, Tvedestrandsposten. Vis mer

Det har den seneste tiden dukket opp flere mystiske gratulasjoner i ulike lokalaviser rundt om i landet, og den nevnte russiske influenseren har figurert i flere av disse.

BLEMME PÅ DIREKTEN:Prinsesse Madeleine var på besøk i hjemlandet Sverige. Under et intervju av åpningen gikk det litt i ball for prinsessen. Video: Pelle T Nilsson. Vis mer

Dagbladet har tidligere skrevet om at Fredriksstad Blad og Tysvær Bygdeblad var blant avisene som hadde blitt lurt trill rundt av bildet av den unge og «ukjente» mannen - hvorpå de hadde trykket falske bursdagshilsner med bilde av Magomedov, som da hadde fått nytt navn for anledningen.

Også Lofotposten og Agderposten har blitt utsatt for den samme spøken.

Men hvem er denne mannen som nå tar norske lokalaviser med storm?

Populær

Den russiske influenseren Hasbulla Magomedov (19) har lenge vært en internasjonal snakkis, ettersom han er svært populær på sosiale medier som Instagram og TikTok.

19-åringens utseende har vakt oppsikt blant de mange følgerne hans, som mener han ser ut som et lite barn.

Enkelte nettaviser hevder at Magomedov lider av mangel på veksthormon (Growth Hormone Deficiency). Ifølge Store medisinske leksikon kan mangel på veksthormon i vekstfaser av livet føre til veksthemning med normale kroppsproporsjoner.

Internett-stjernen har selv ikke bekreftet at han har denne tilstanden.

GIKK FEIL: Influenser Sophie Elise Isachsen var på plass på den røde løperen før åpningen av Petter Stordalens nye hotell, Sommerro, på Solli plass. Der delte hun sin verste hotellhistorie. Video: Luna Lea. Vis mer

LES OGSÅ: Beklager etter TV-blemme

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer