«Grenseløst forelsket»:

Rekker ikke fødselen

Kristin og Austin venter barn sammen dette året. Det er likevel knyttet stor spenning til om Austin rekker å ta del i fødselen.

GRENSELØS KJÆRLIGHET: Kristin Pedersen (35) og Austin Chukwdumebi (30) møttet på nettet. Nå er de gift - og venter barn.
GRENSELØS KJÆRLIGHET: Kristin Pedersen (35) og Austin Chukwdumebi (30) møttet på nettet. Nå er de gift - og venter barn. Vis mer
Publisert

Det finnes mange spennende kjærlighetshistorier verden over. Noen klisjéfylte, andre tilfeldige, og noen så spinnville at man nesten ikke tror at de er sanne.

Felles for dem alle, er at de er unike. Og selv om man har møtt sin utvalgte partner via venner, på bussen eller via internett, er et forhold sjelden uten utfordringer, (u) heldigvis.

Men har man truffet «den ene», finnes det knapt en utfordring som er så stor at forholdet ikke er verdt å kjempe for. Noen må bare kjempe litt hardere enn andre.

VANSKELIG: Anne Marit Yuvali (61) giftet seg med tyrkiske Dundar (28) i serien «Grenseløst forelsket». Nå forteller hun hvorfor det har vært vanskelig å møte svigerforeldrene sine. Video: Luna Lea/Rød Løper. Reporter: Luna Lea. Vis mer

Det kan Kristin Pedersen (36) og ektemannen Austin Chukwdumebi (31) trolig skrive under på. I flere episoder av Discovery-serien «Grenseløst forelsket» har hun delt åpenhjertig om sin og ektemannens svært unike kjærlighetshistorie.

HØYGRAVID: Kristin har termin om noen dager og må trolig føde alene uten støtte fra ektemannen.
HØYGRAVID: Kristin har termin om noen dager og må trolig føde alene uten støtte fra ektemannen. Vis mer

Fridde etter 12 timer

Hun er fra Toten, han fra Nigeria.

De møttes via internett, som dagens ungdom stort sett gjør i dag. Se og Hør har tidligere omtalt at Kristin klikket seg inn på hans profil, og så en aktiv fyr med sterk gudstro. Det vekket nysgjerrigheten i 36-åringen fra Toten, og hun sendte han en melding der det sto «Hello, brother in Christ».

Det tok ikke lang tid før meldingen ble besvart, og deretter gikk det slag i slag for paret. De begynte raskt å planlegge en fremtid sammen, og tolv timer etter at den første meldingen var sendt, fridde Austin til sin kjære Kristin, som svarte med et rungende «Ja».

BRUDEPAR: Austin Chukwdumebi og Kristin Pedersen gifter seg. Foto: TVNorge
BRUDEPAR: Austin Chukwdumebi og Kristin Pedersen gifter seg. Foto: TVNorge Vis mer

Bare ni dager senere, var de mann og kone. I en koffert på Gardermoen, hadde Kristin pakket ned en brudekjole, og skulle nå ned å avgi sine løfter til sin kommende ektemake.

Selv om det høres ut som en historie hentet fra en Jane Austen roman, var det sånn det hele utspilte seg for Kristin og Austin. Nå var de gift - og skulle ta fatt på fremtiden sammen.

Blir ikke tatt hensyn til

Men ettersom ekteparet er bosatt i to forskjellige land, kan de ikke tilbringe hverdagene sammen riktig ennå. Først må Austin få permanent oppholdstillatelse i Norge. Og det er en prosess som tidvis kan være langtekkelig.

Austin er fortsatt i Nigeria, og må på grunn av regelverket bli værende der under behandlingen av parets søknad om familiegjenforening i Norge.

FANT KJÆRLIGHETEN: Tore Lyngbø er hodestups forelsket i den 27 år yngre alenemoren Richiel Samilan Sablas fra Filippinene. Nå er planen å få henne til Norge, og den reisen får man se i «Grenseløst forelsket» på Discovery+. Reporter: Luna Lea. Video: Andreas Fadum / Discovery+ Vis mer

På UDI sine nettsider, heter det at man vanligvis kan forvente svar på søknaden om familiegjenforening innen seks måneder etter at man har levert søknadsdokumentene hos politiet eller på ambassade, konsulat eller søknadssenter i utlandet.

Til Se og Hør har Kristin tidligere uttalt at hun står i behandlingskø, og at de ikke vet når Austins søknad er ferdigbehandlet, men de har tro på at det kommer til å løse seg for paret, på den ene eller andre måten.

En løsning vil nok komme. Og nylig kunne paret avsløre at de venter sitt første barn sammen allerede i desember, noe de begge gleder seg stort over.

Det som imidlertid er et lite skår i gleden, er at de ikke vet om Austin vil få innvilget søknaden sin i tide, og faren for at Kristin da må føde uten ektemannen ved sin side, er dermed stor.

«GRENSELØST FORELSKET»: Vi blir nok en gang kjent med nordmenn som har funnet kjærligheten på tvers av landegrensene. Video: Discovery+ Vis mer

Termindatoen er rett rundt hjørnet, og mest sannsynlig har familien gått fra å være to til tre, når Austin returnerer til Norge. Akkurat nå må paret vente tålmodig, mens søknaden deres blir behandlet av UDI.

Kristin får ingen fortrinn i køen fordi hun venter barn:

– Vi står i kø som alle andre. At jeg er gravid tar de ikke hensyn til.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer