Fødselsmerket til Luna blir stadig mindre

- Redd Luna kommer til å slite på skolen

Den smertefulle behandlingen virker – men Luna får fremdeles slemme kommentarer.

SMÅ SKRITT: Gjennom en oppsiktsvekkende behandling er det store merket i Lunas ansikt blitt mindre og mindre. Foto: mediadrumimages.com/@luna.love.h
SMÅ SKRITT: Gjennom en oppsiktsvekkende behandling er det store merket i Lunas ansikt blitt mindre og mindre. Foto: mediadrumimages.com/@luna.love.h Vis mer
Publisert

Akkurat nå kan lille Luna Tavares-Fenner (3) ikke lukke det venstre øyet sitt. Jenta fra Florida i USA har tørr hud og vonde arr i ansiktet, og noen steder mangler hun hår. Men det er bare bivirkninger på veien til å fjerne det store fødselsmerket som dekket nesten hele ansiktet hennes.

Foreldrene Thiago Tavares (35) og Carol Fenner (37) fikk sjokk da Luna kom til verden. Den lille babyen ble født med et stort, svart merke i ansiktet, og legene fryktet at det var kreft.

I seks pinefulle dager ventet de nybakte foreldrene på at legene skulle ta en MR-undersøkelse av henne. Tre dager etter undersøkelsen kom svaret: Det var heldigvis ikke kreft.

Slemme reaksjoner

Fødselsmerket plaget ikke Luna da hun var liten baby, bortsett fra litt kløe nå og da. Men andres reaksjoner plaget foreldrene hennes.

- Folk sier så mye rart. Det verste jeg har hørt er at hun er et monster som vi burde tatt livet av, forteller Carol.

Dermed bestemte de seg for å fjerne det, slik at hun skulle få et mer vanlig utseende. Lunas fødselsmerke lignet nærmest på en Batman-maske. Men takket være moderne lege-vitenskap er det i ferd med å bli helt borte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer