«Ingen elsker Bamsegutt»:

Pengesjokk etter NRK-program

Startet kronerulling etter den hjerteskjærende serien.

UFORGLEMMELIG MØTE: Tore Strømøy forteller Jan-Egil Granfoss' hjerteskjærende historie. Foto: Kjetil Nesgård / NRK
UFORGLEMMELIG MØTE: Tore Strømøy forteller Jan-Egil Granfoss' hjerteskjærende historie. Foto: Kjetil Nesgård / NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken dukket serien «Ingen elsker Bamsegutt» opp i nettspilleren på NRK. I serien på fire episoder, tar programleder Tore Strømøy (63) fatt i en sak som trolig ble litt annerledes enn det han først hadde sett for seg.

Allerede i første episode får man se at Strømøy er litt skeptisk til mannen som sender han melding etter melding - som alle bærer preg av det samme budskapet.

Han og familien sitter fast i Filippinene. Det eneste de vil, er å komme hjem til Norge - men det er ingen som vil hjelpe han.

UVENTET: Kristin Gjelsvik og Dennis Poppe Thorsen får hakeslepp når de åpner et brev i den nye TV3-serien «Kjendismødre». Video: TV3 / Thea Hope. Reporter: Kine Falch Vis mer

- Vi ønsker å komme oss hjem fortest mulig, men vi har ikke penger til det. Jeg har spurt ambassaden om hjelp, men det ble avvist, forteller Jan-Egil i den aller første episoden. Han er sykelig, desperat og redd.

- Jeg håper helsen holder, forteller han til Strømøy.

Etter hvert som historien utfolder seg, blir TV-seerne kjent med Jan-Egil Granfoss, kona Sansi og sønnen Jan-Sverre. De er for tiden bosatt i en liten Fillipinsk landsby, og livet til familien på tre, har slett ikke vært enkelt.

Allerede fra tidlig barndom, har livet vært utfordrende for Jan-Egil. Han forteller om en oppvekst som bærer preg av utrygghet, barnevernsinstitusjoner og overgrep.

MILLIONGJELD: «Luksusfellen» er kalt inn for å hjelpe Daniel og Mona med økonomien, noe som fører til en stor, uventet overraskelse for samboer Mona. Vis mer

Foran kamera, kan han fortelle at han føler han er blitt sviktet av velferdsstaten, og at han nå befinner seg i en håpløs situasjon.

Han forklarer også den hjerteskjærende historien bak hvordan han og familien endte i Filippinene - samt den håpløse kampen de nå kjemper for å få komme seg hjem igjen til Norge.

Alt er på stell - men de har ikke økonomi til å komme seg av gårde.

Dette har ført til et vanvittig engasjement, og det tok ikke lang tid før det ble opprettet en Spleis for å hjelpe familien med å dekke de nødvendige kostnadene med å komme seg tilbake til Norge.

På under et døgn, har den frivillige Spleisen samlet inn svimlende 1,3 millioner kroner - og tallet bare fortsetter å stige.

ENORMT ENGASJEMENT: Flere ønsker nå å bidra til at Jan-Egil og familien kommer seg hjem. Foto: NRK
ENORMT ENGASJEMENT: Flere ønsker nå å bidra til at Jan-Egil og familien kommer seg hjem. Foto: NRK Vis mer

I Spleisen kommer det frem at initiativtaker har vært i kontakt med både advokater og Spleis, slik at pengene blir forvaltet på en trygg måte, hvor alt det praktiske blir ivaretatt.

«Givergleden er stor, så nå går vi for å hjelpe familien litt rundt etableringa i Norge💙 tusen takk!», heter det under den enorme innsamlingsaksjonen.

Det har ikke lyktes Se og Hør å komme i kontakt med Spleisens initiativtaker eller Tore Strømøy på nåværende tidspunkt.

LES OGSÅ: - Helt hårreisende

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer