«Rockekokken» Harald Messel

Omkom: - Byen blir fattigere

Det var den 60 år gamle «rockekokken» Harald Messel som omkom i en drukningsulykke i Kristiansand mandag.

BURSDAGSFEIRING: Harald Messel fra Ræga Råkkers på Håndverkeren i Kristiansand i forbindelse med feiringen av fylte 60 år. Foto: Tor-Erik Schrøder
BURSDAGSFEIRING: Harald Messel fra Ræga Råkkers på Håndverkeren i Kristiansand i forbindelse med feiringen av fylte 60 år. Foto: Tor-Erik Schrøder Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I morgentimene mandag meldte avisen Fædrelandsvennen om at en forbipasserende hadde funnet en livløs mann i sjøen.

Mannen ble funnet ved Christianholm båthavn - havnen mellom festningen og Aquarama i Kristiansand.

TRAGEDIE: Robert «NorwayRob» Scott var deprimert i åtte år etter å ha mistet tre av brødrene sine. Video: Andreas Fadum Vis mer

Vedkommende ble tatt opp på land av en redningsdykker fra brannvesenet, og Fædrelandsvennen kunne opplyse om at det ble gitt livreddende førstehjelp både på land og i ambulansen, før han deretter ble fraktet til sykehus.

Bare timer etter at han ble funnet, ble mannen bekreftet omkommet, og politiet opplyste til avisen at de da hadde identifisert ham.

Politiet friga tirsdag navnet på den avdøde.

Den omkomne var 60 år gamle Harald Messel, bedre kjent som «rockekokken». Han omkom i det som fremstår som en ulykke.

- Omstendighetene knyttet til hendelsen er nå undersøkt og kartlagt av politiet. Ut fra undersøkelsene politiet har gjort fremstår dette som en tragisk drukningsulykke, sier Lise Tronstad Sagebakken, etterforskningsleder ved Felles straffesaksinntak i Agder politidistrikt i en pressemelding.

Navnet til avdøde er frigitt i samråd med pårørende.

TRIST: Matt Mauser mistet kona Christina Mauser i helikopterulykken som også tok basketstjernen Kobe Bryants liv. Halvannet år etter sto han på scenen i «America's got talent». Reporter/Video: Thea Hope. Vis mer

- Etterlater seg et stort tomrom

Messel var en sentral figur i det sørlandske bybildet, og flere har skrevet sine kondolanser på Facebook.

I tillegg til å jobbe som kokk på den anerkjente restauranten «Frøken Hangeland», var Messel også en aktiv og kjent musiker i lokalmiljøet - noe de hundrevis av kondolansene bærer preg av.

«Nå blir himmelen rik på mye god musikk fra et godt menneske. Byen blir fattigere. Tenker på familie og nære venner. Kondolerer», er blant kondolansene som florerer.

MARTIN LEPPERØD: Martin Lepperød åpnet seg om sin kreftsyke søster i TV 2-programmet «En kveld hos Kloppen». Video/Tv2 Vis mer

- Allemannseie

Blant de som har fulgt Messels musikkinteresse, er Yngve Jacbosen. Han forteller til Dagbladet at han har kjent Messel innen musikkmiljøet siden 1988.

- Harald Messel var på en måte allemannseie i Kristiansands musikkmiljø. Han var for meg en av dem som framsto som en positiv skikkelse da jeg som ungdom flyttet til Sørlandet på slutten av 80-tallet.

Jacobsen forteller at Messel den gang var frontfigur i gruppa Antikrist, et lokalt metalband som var sterkt preget av sin forkjærlighet for Black Sabbath.

- Harald hadde også en stemme som var helt lik Ozzy (Osbourne, journ.anm.)!

I SORG: Shabana Rehmans kjæreste og samboer Petter Simonsen snakker ut etter dødsfallet. Les hele saken her: https://www.seher.no/kjendis/hun-ga-meg-det-beste-aret-i-mitt-liv/78384762. Reporter: Stig H. Justad. Video: Stig H. Justad/Se og Hør, NRK. Klipp: Nora Skavhaug. Vis mer

- Fikk aldri den anerkjennelsen han fortjente

«Rockekokken» ble han kalt - han jobbet som kokk ved flere restauranter, men har siden 2020 jobbet på restauranten «Frk Hangeland».

- Det var viktig for han å servere kvalitet. Man har toppkokkene man ser i avisene, og så har man slike som Harald - som aldri fikk den anerkjennelsen han fortjente, forteller Jacobsen.

- Harald var en byoriginal - i positiv forstand. Alle kjente ham, og de fleste hadde på et eller annet tidspunkt vært i kontakt med ham i form av maten hans, musikken hans, som venn eller samtalepartner. Vi har mistet en av de store Kristiansand, og han forlater oss med et enormt tomrom ingen kan fylle.

KONGELIG: Charlène av Monaco skal ha vært sykere enn fyrstefamilien har gitt uttrykk for. Reporter: Caroline Vagle. Video: Nora Skavhaug,Se og Hør/ NTB Vis mer

LES OGSÅ: I sorg: - Veldig triste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer