TØFF TID: For tre år siden var Nichlas var gjest i «God Morgen Norge» på TV 2. Da fortalte en gråtekvalt 15-åring om all mobbingen. Foto: Se og Hør, Tore Skaar
TØFF TID: For tre år siden var Nichlas var gjest i «God Morgen Norge» på TV 2. Da fortalte en gråtekvalt 15-åring om all mobbingen. Foto: Se og Hør, Tore SkaarVis mer

Nichlas (18) vant over mobberne

- Jeg fikk kommentarer som «du er stygg og fortjener å dø», men tenkte at mobbingen ikke skulle knekke meg, sier tenåringen fra Skien til Se og Hør. Nå har han skapt seg et nytt liv.

SEOGHØR.NO: - Det var en tøff tid. Jeg var lei meg, og tenkte: «Hva gjør jeg nå?». All mobbingen skulle ikke ta knekken på meg, sier Nichlas Halvorsen (18) fra Skien i Telemark.

I 2013 var unggutten fortvilet. Han var 15 år ,og ble konstant hetset og mobbet på nettet for utseende sitt. Noen jevnaldrende mente Nichlas hadde altfor store ører.

– Jeg ble baksnakket og hetset på Internett. Det var kommentarer som «du er stygg, og fortjener å dø». Det var vondt å sitte foran dataskjermen og lese det, forteller Nichlas.

Ord som slår

Han bestemte han seg for å stå fram som mobbeoffer. Nichlas spilte inn en video, som han la ut på YouTube. Der forteller tenåringen hvor forferdelig han har hatt det, og hva han synes om dem som mobber.

IMPONERT: «God morgen Norge»- programlederne Vår Staude og Reidar Buskenes ble både rørt og imponert av unggutten, som frontet mobbeofferene.
 Foto: Se og Hør, Tore Skaar
IMPONERT: «God morgen Norge»- programlederne Vår Staude og Reidar Buskenes ble både rørt og imponert av unggutten, som frontet mobbeofferene. Foto: Se og Hør, Tore Skaar Vis mer

– Budskapet var å få mobberne til å forstå hvilken skade de påfører. Tre år senere ligger videoen fortsatt ute. Den er vist hele 200 000 ganger, forteller Nichlas.

Daværende kunnskapsminister Kristin Halvorsen ville møte den unge Telemarkgutten, og brått ble han rikskjendis. Det førte ham rett i gjestestolen i «God Morgen Norge» på TV2.

– Du er helten vår. Hvilken annen 15-åring ville ha våget noe slikt, uttalte en tårevåt programleder Vår Staude.

Angrer ikke

Nichlas husker godt at det ble mye oppstyr etter at han valgte å stå fram som mobbeoffer. Nå tre år senere angrer han ikke et eneste sekund på strategien han valgte.

– Mobbingen avtok, og ble til slutt helt borte. Videoen jeg lagde viste seg å være til hjelp for både meg og flere andre mobbeofre. Jeg har skapt meg et nytt liv, konstaterer Nichlas.

Han er snart ferdig med videregående skole, og ønsker en yrkeskarriere innen reiseliv.

– Jeg er utadvendt gutt som liker å jobbe med mennesker, sier Nichlas.

Hjelper andre

Mamma Siv Tonje Halvorsen (43) er stolt av sønnen sin.

– Sønnen min er modig, og har vist at han ikke lar seg knekke. Tidligere ble barn og unge mobbet på gata eller i skolegården. Nichlas ble utsatt for mobbing på nettet. Den usynlige mobbingen er vanskelig for oss foreldre å fange opp. Da jeg så videoen til Nichlas forsto hvor forferdelig han har hatt det, forteller Siv Tonje.

Saken fortsetter under bildet.

TETTE BÅND: - Det er flott å se at Nichlas ikke lot seg stoppe av mobberne. Vi kom enda nærmere hverandre etter at jeg fikk vite om hetsen,
forteller mamma Siv Tonje
Halvorsen. Foto: Geir Egil Skog, Se og Hør
TETTE BÅND: - Det er flott å se at Nichlas ikke lot seg stoppe av mobberne. Vi kom enda nærmere hverandre etter at jeg fikk vite om hetsen, forteller mamma Siv Tonje Halvorsen. Foto: Geir Egil Skog, Se og Hør Vis mer

Foredrag med politiet

Den modige 18-åringen har sammen med politiet holdt foredrag som et ledd i kampen mot mobbing.

– Jeg har et brennende ønske om å holde flere foredrag. Det aller viktigste er å forebygge. Klarer jeg å hjelpe et eneste mobbeoffer, så blir jeg kjempeglad, sier Nichlas.

LES OGSÅ: Var brødre - nå er de søstre