Nadya og de åtte ungene var en medisinsk sensasjon:

Nå har åttlingene blitt ungdommer

Hun sjokkerte alle da hun gikk gravid med åtte barn. Mot alle odds gikk det bra.

GLAD GJENG: - De er blant de snilleste, mest omtenksomme og mest respektfulle menneskene jeg noensinne har kjent, skrev den stolte moren til bildet av åttlingene på bursdagen sin – kledd i dyreinspirerte kosedresser. FOTO: @nataliesuleman/Instagram
GLAD GJENG: - De er blant de snilleste, mest omtenksomme og mest respektfulle menneskene jeg noensinne har kjent, skrev den stolte moren til bildet av åttlingene på bursdagen sin – kledd i dyreinspirerte kosedresser. FOTO: @nataliesuleman/Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2009 fulgte en hel verden med på amerikanske Nadya Suleman (45). Alenemoren var gravid med åttlinger – og nektet å abortere bort noen av fostrene for å gi de gjenlevende større sjanse til å klare seg.

- Det er mitt kall å bli mamma, forklarte hun til kritikerne som mente det var uansvarlig. Hun hadde seks barn fra før – alle unnfanget med prøverør, uten en pappa.

Grunnen til at det nå ble åtte, var at hun hadde seks befruktede egg igjen fra de tidligere prøverørsforsøkene – og insisterte på at alle skulle brukes opp. To av eggene delte seg til tvillinger, slik at det til sammen ble åtte fostre.

ENESTÅENDE: Her er de eneste levende åttlingene i verden, fotografert for tre år siden. Fra venstre Makai, Josiah, Isaiah, Jonah, mamma, Maliyah, Jeremiah, Nariyah og Noah. FOTO: MOVI Inc.
ENESTÅENDE: Her er de eneste levende åttlingene i verden, fotografert for tre år siden. Fra venstre Makai, Josiah, Isaiah, Jonah, mamma, Maliyah, Jeremiah, Nariyah og Noah. FOTO: MOVI Inc. Vis mer

Skadet

Magen ble etterhvert så stor at Nadya knakk flere ribbein, og ryggraden hennes fikk uopprettelig skade.

HOPPER: Dette barnet ble inspirert da han så moren sin, den russiske instagramstjernen Sveta Ananas, hoppe mot ektemannen Bonoe Andrei. Video: @svetasidananas. Reporter: Christian Wehus. Vis mer

Utrolig nok gikk graviditeten likevel bra. Ti uker før termin kom seks gutter og to jenter til verden – og fikk navnene Noah, Maliyah, Nariyah, Isaiah, Jeremiah, Jonah, Josiah og Makai.

Fra før hadde hun Amerah (nå 19), Joshua (nå 18), Aiden (nå 16), Elijah (nå 15) og tvillingene Calyssa og Caleb (nå 14).

Nadya fikk sin egen realityserie, og familien ble verdensberømt. Penger og sponsorgaver strømmet på, og bare det første året skal «Octomom» ha tjent to millioner kroner.

Men lykken snudde. Inntektene tørket inn, og Nadya – som nå bruker navnet Natalia – prøvde å livnære seg både som mykpornoskuespiller og nattklubbdanser.

POTTETRENING: Da åttlingene var små, tjente «Octomom» store penger på å vise dem fram.
POTTETRENING: Da åttlingene var små, tjente «Octomom» store penger på å vise dem fram. Vis mer

Ble innlagt

Til slutt fikk hun nok av seg selv.

- Jeg ble kvalm av hvem jeg hadde blitt, og ville ikke at barna skulle huske meg slik. Jeg ble tvunget til å gjøre ting jeg ikke ville, fordi jeg var livredd for at jeg ikke skulle klare å forsørge ungene mine, fortalte hun til Daily Mail.

Hun la seg inn på rehab for pilleavhengighet i 2012, etter å ha slått seg selv personlig konkurs. Venner og familie passet de 14 barna mens hun var innlagt.

TUNGT: Magen var enorm – og gjorde varig skade på morens kropp. FOTO: TMZ.com / Splash News
TUNGT: Magen var enorm – og gjorde varig skade på morens kropp. FOTO: TMZ.com / Splash News Vis mer

Det tok flere år før hun klarte å stable seg på beina igjen. I flere år livnærte hun seg på trygd mens barnevernet mottok utallige bekymringsmeldinger over hvordan de 14 barna hadde det.

Hun tjente likevel litt penger – og det viste seg at hun tjente for mye til at hun hadde rett på økonomiske ytelser fra staten. Derfor ble hun dømt for skattesnusk i 2014.

FREMDELES SINGEL: Nadya går nå under navnet Natalia. Hun har fått alle barna med donor, og har fremdeles ingen partner i livet sitt. FOTO: Mediapunch/REX
FREMDELES SINGEL: Nadya går nå under navnet Natalia. Hun har fått alle barna med donor, og har fremdeles ingen partner i livet sitt. FOTO: Mediapunch/REX Vis mer

Små for alderen

Men nå hersker det harmoni i det lille hjemmet deres – selv om det er så trangt at barna må spise på skift, og det ikke er sengeplasser til alle.

Åttlingene klarer seg stort sett bra, selv om en av dem er autist og alle er små for alderen.

Natalias 14 barn hjelper til med husarbeid og matlaging, men hun tar aldri med seg alle utenfor huset på samme tid. Hun er nemlig ikke glad i at folk stirrer på dem.

OMGITT AV KJÆRLIGHET: Natalia sammen med åttlingene for noen år siden. Hun sliter fremdeles med vondt i ryggen etter den tunge graviditeten, men ville ikke vært ungene foruten. FOTO: MOVI Inc.
OMGITT AV KJÆRLIGHET: Natalia sammen med åttlingene for noen år siden. Hun sliter fremdeles med vondt i ryggen etter den tunge graviditeten, men ville ikke vært ungene foruten. FOTO: MOVI Inc. Vis mer

Natalia har fått seg jobb som helsearbeider, men i koronaåret har hun måttet styre en hjemmeskole for 14 unger isteden.

Og selv om hun har angret på at hun fikk satt inn så mange egg under den siste graviditeten, elsker hun hver og en av barna sine.

- De er de eneste åttlingene som lever i verdenshistorien, sa hun stolt da The New York Times kom på besøk i fjor.

Natalia har ikke holdt noe skjult for barna, og hun har også fortalt hva hun har gjort for å tjene penger til dem.

- Jeg har vært åpen og snakket med dem – alle sammen. Det var en lettelse og bli kvitt alle tankene som har plaget både dem og meg.

EKSTRAMAMMA: Amerah har vært en god hjelp for mamma etter at åttlingene kom. Her er hun med tre av dem etter at de fikk komme hjem fra sykehuset.
EKSTRAMAMMA: Amerah har vært en god hjelp for mamma etter at åttlingene kom. Her er hun med tre av dem etter at de fikk komme hjem fra sykehuset. Vis mer

Hjelper moren

Eldstedatteren Amerah (19) har vært Natalias største støtte. Hun forsvarer moren når det trengs.

- Mamma har kjempet for familien vår helt siden åttlingene ble født. Uansett hva som skjer kommer hun ikke til å gi opp, sier Amerah.

Selv drømmer Amerah også om en stor familie – men ikke SÅ stor.

- Jeg vil ikke ha 13–14 barn! Fire. Det er mer enn nok, slår hun fast.

Selv om Natalia gir et intervju i ny og ne, er hun ganske så ferdig med tiden i rampelyset.

- Ingen hater «Octomom» mer enn hva jeg gjør, sa hun til New York Times.

Likevel har hun skrevet bok om seg selv. Én dag skal hun gi den ut – og da skal verden få hele historien.

LES OGSÅ: Avslører alvorlig diagnose

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer