- Nå er det min tur til å hjelpe deg

Thomas er klippen i livet hennes. Da hun nylig fjernet kreft fra lungene, lå han bevisstløs av smerter.

SEOGHØR.NO:Politimannen Thomas Jakobsen (43) fra Sarpsborg var aldri i tvil om at han ville takke ja til en kneoperasjon da han fikk tilbud om en ledig time.

– Jeg skulle være hjemme igjen etter tre dager, men slik gikk det ikke, sier Thomas til Se og Hør.

Det føles som om han har fått livet snudd på hodet de siste fem ukene. Han ligger fremdeles på sykehus med forferdelige smerter, feber og blodforgiftning.

– Det har i perioder vært så ille at jeg har ligget i helspenn i flere timer, uten at de har vært i stand til å blokkere smertene, sier 43-åringen, før han vrir seg som om han blir torturert.

– Det verste er at likevel at noen påstår at problemene mine er psykisk, sier Thomas.

Han skulle etter planen vært hjemme for å stelle for sin kreftsyke kone Samantha Jane Jakobsen (45), samtidig som han brukte tid på egen opptrening.

STØTTER HVERANDRE: Thomas og Samantha har begge kjempet mot sykdom, men de står sterkt sammen.  Foto: Tor Lindseth
STØTTER HVERANDRE: Thomas og Samantha har begge kjempet mot sykdom, men de står sterkt sammen. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Dødsdommen

Samantha har tidligere fortalt Se og Hørs lesere hvordan hun i 2006 mottok sin egen dødsdom, og hvordan det er å leve med kreft på «overtid».

- Det startet med at jeg gikk til lege med noe som aldri brøt ut som influensa. Prøvene var fine, helt til jeg tilfeldig kom til å nevne at jeg hadde vondt i ryggen, sier Samantha.

Bemerkningen gjorde at kirurgene fjernet en svulst på to kilo fra binyrene hennes. Siden har hun operert bort kreft fra lungene fire ganger.

Pasienter med kreft i binyre- barken med spredning til lungen lever statistisk sett sjelden mer enn et par år. Samantha har så langt levd i ni!

– Alle jeg kjenner fra tiden på Radiumhospitalet i Oslo, er døde. Jeg spør stadig legene hvorfor nettopp jeg fremdeles er i live, men ingen kan gi meg noe fornuftig svar, sier 45-åringen.

I TYKT OG TYNT: Samantha og Thomas fikk «Glad- meldingen» til å arrangere bryllupet sitt i 2008. Foto: Tor Lindseth
I TYKT OG TYNT: Samantha og Thomas fikk «Glad- meldingen» til å arrangere bryllupet sitt i 2008. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Gladmeldingen.

Samantha var syk da hun ble sammen med Thomas.

– Det tok tid før jeg skjønte at jeg hadde funnet en mann som var interessert i en pent brukt dame med tre barn, hund, stasjonsvogn og kreft. Jeg lurte virkelig på hva han skulle med meg, som snart var borte, sier Samantha.

Hun ser bort på kjæresten der han ligger i sykesengen.

Ekteparet gir Se og Hør æren for at det ble bryllup. Samantha og Thomas fikk nemlig «Glad- meldingen» til å arrangere bryllupsfesten.

STERKT EKTESKAP: – Ekte kjærlighet er verdens beste medisin, har Samatha sagt om sin store kjærlighet i et tidligere Se og Hør-intervju.  Foto: Tor Lindseth
STERKT EKTESKAP: – Ekte kjærlighet er verdens beste medisin, har Samatha sagt om sin store kjærlighet i et tidligere Se og Hør-intervju. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Blant annet fant Kathrine Sørland frem en nydelig brudekjole, mens Jan Thomas sørget for tips om sminke.

Kreften i kroppen er som en tikkende bombe. Samantha er glad hun slipper smerter. Tabletter med cellegift har vært en del av kostholdet i åtte år.

– Jeg tar mine tabletter hver eneste dag, samtidig som jeg er opptatt av å nyte livet. Både som kone, mor og bestemor, sier Samantha.

Hennes tre barn Tommy (24), Tanya (23) og Tim (19), samt svi- gerbarna Tina Kvam (23) og Adeel Abdul (28), gjør det mulig for henne å være hjemme mens Thomas er på sykehus.

Samantha gleder seg også over at hun får stadig flere barnebarn.

–Jeg har tre til nå, og én til er underveis, sier hun met et smil.

Ekte kjærlighet er verdens beste medisin

– Vi mennesker er ikke skapt til å være alene. Jeg har tro på at ting gåran, har håp om at det vil gå bra og visshet om at med kjærlighet er alt mulig, sier Samantha.

Hun stryker Thomas varsomt over kinnet. Rollene er på mange måter byttet om. Nå er det han som trenger omsorg og omtanke.

Samantha fikk fjernet store deler av den ene lungen for noen uker siden, og burde i teorien ha nok med å komme seg på beina igjen. Men hun er først og fremst opptatt av ektemannens utfordringer.

– Vi lå på hvert vårt sykehus da jeg ble operert. Jeg var nervøs fordi du ikke var i nærheten. Men nå er det min tur til å ta vare på deg, sier Samantha.

LES OGSÅ: Fridde på direkten

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.