GRAVID: Maria tok bilder av seg selv som gravid, selv om hun la på seg veldig mye i svangerskapet. (Bilde t.h). I dag er hun glad hun fikk hjelp til å endre livsstil.  Foto: SVEND AAGE MADSEN/SE OG HØR/PRIVAT
GRAVID: Maria tok bilder av seg selv som gravid, selv om hun la på seg veldig mye i svangerskapet. (Bilde t.h). I dag er hun glad hun fikk hjelp til å endre livsstil. Foto: SVEND AAGE MADSEN/SE OG HØR/PRIVATVis mer

- Nå er det lett å være mamma

Maria fra Stjørdal visste hun lå tynt an da badevekten viste 120 kilo. Les den utrolige historien om hvordan hun halverte vekten på to år.

SEOGHØR.NO: Maria Eimhjellen (29) fra Stjørdal i Nord-Trøndelag var fortvilet da badevekten viste 120 kilo. Hun elsket pommes frites, og kunne ikke tenke seg et liv uten sin daglige dose med denne frityrstekte delikatessen.

- Jeg spiser fremdeles frityrstekte poteter, men nå har jeg lært meg å nyte i små mengder, og kun i helgene. Klarer liksom ikke å kutte helt ut. Det smaker for godt, sier Maria.

AKTIV MAMMA: Erle Emily er fornøyd med at mamma Maria Eimhjellen ikke lenger klager over vondt i rygg og bein. 
 Foto: SVEND AAGE MADSEN/SE OG HØR
AKTIV MAMMA: Erle Emily er fornøyd med at mamma Maria Eimhjellen ikke lenger klager over vondt i rygg og bein. Foto: SVEND AAGE MADSEN/SE OG HØR Vis mer

Topp-vekten fra 2012 er for lengst historie, og nesten halvert i løpet av to år. Gamle venner kjenner henne ikke lenger igjen. Mammaen til Erle Emily (6) veier i dag 60 kilo, så det er lenge siden hun klaget over vondt i knær og rygg.

- Jeg ville fått latterkrampe hvis noen for to år siden skulle sagt jeg ville gå inn i den gamle konfirmasjonskjolen min igjen, sier Maria.

Fortvilet

Timene på sofaen er byttet ut med trening. 29-åringen har tatt farvel til sin helsefarlige livsstil, og hun håper historien hennes viser at det er mulig å gjøre noe med farlig overvekt.

ALT ER LETTERE: Maria Eimhjellen har halvert vekten siden dette bildet av henne og Erle Emily ble tatt på julaften 2012. Foto: PRIVAT/SE OG HØR
ALT ER LETTERE: Maria Eimhjellen har halvert vekten siden dette bildet av henne og Erle Emily ble tatt på julaften 2012. Foto: PRIVAT/SE OG HØR Vis mer

- På mitt tyngste var jeg så fortvilet at jeg ba legen min om en slankeoperasjon. La på meg mye under svangerskapet, og klarte aldri å kvitte meg med de ekstra kiloene. Selv om jeg utad lot som om jeg ikke brydde meg om størrelsen min, og aldri fikk en negativ kommentar, innrømmer jeg i dag at jeg syntes det var ekkelt å se meg selv i speilet.

Les også : Ektepar gikk ned 304 kilo

Maria er glad hun sa ja til tilbudet om et kurs i livsstilsendring på Frisklivssentralen i Værnesregionen.

SLANKE-BYGDA: Marie Eimhjellen (29) fra Stjørdalen veide 120 kili i 2012, men hun gikk lei av å være overvektig. Hennes innsats har inspirert sambygdingen og Biggest Looser-deltager Per Arne Ramberg (22). Foto: SVEND AAGE MADSEN/SE OG HØR
SLANKE-BYGDA: Marie Eimhjellen (29) fra Stjørdalen veide 120 kili i 2012, men hun gikk lei av å være overvektig. Hennes innsats har inspirert sambygdingen og Biggest Looser-deltager Per Arne Ramberg (22). Foto: SVEND AAGE MADSEN/SE OG HØR Vis mer

- Kostholdet ble radikalt lagt om. Jeg begynte å trene, og oppdaget raskt at jeg trives med både zumba, aerobics og styrketrening. Klatring var tungt til å begynne med, men der har jeg funnet en aktivitet som også Erle Emily elsker å holde på med. Så det er så absolutt blitt lettere å være mamma, sier Maria fornøyd.

 

Drikker vann

Hun ønsker ikke at hemmeligheten bak hennes slanke-suksess skal forbli hemmelig. Det handler om vilje, motivasjon, kosthold, trening og litervis med vann.

- I dag drikker jeg alltid litt vann før jeg spiser. Sulten sitter oftere i øynene enn i magen.   Alt handler om å spise mindre mengder, og mer frukt og grønt.

Hun har også innsett at trening er ferskvare, og noe som må til.

- Det nytter ikke å tro at du vil forbli slank selv om du har gått ned i vekt. Det gjelder å holde fokus, og om å gjøre små endringer i hverdagen. Nå velger jeg sykkel i stedet for bil hvis jeg bare skal rundt i nærområdet.

Drømmer om bryllup

Samboer Stian Jullum (33) er også fornøyd med familiens aktive liv. De har vært forlovet i fem år, men foreløpig har det ikke vært tid og økonomi til noe bryllup.

SAMBOEREN: Stian Jullum og Maria har vært forlovet i fem år, men foreløpig har det ikke vært tid og økonomi til bryllup.
 Foto: PRIVAT/SE OG HØR
SAMBOEREN: Stian Jullum og Maria har vært forlovet i fem år, men foreløpig har det ikke vært tid og økonomi til bryllup. Foto: PRIVAT/SE OG HØR Vis mer

- Ros fra de nærmeste er viktig. Det er som om jeg får ekstra energi og motivasjon hver gang noen sier hyggelige ting til meg. Nå er jeg klar for å gifte meg. Det er jo ingen problemer å finne en brudekjole som passer, hinter 29-åringen som har fått løs hud fjernet på Statens regning.

LES OGSÅ: Droppet husarbeidet - gikk ned 50 kilo