Syv år gamle Nell er født nesten blind:

Nå blir hun filmstjerne

Ingenting stopper denne jenta – nå har hun fått en stor TV-rolle.

TROSSER UTFORDRINGENE: Nell har bare ørlite syn på det ene øyet sitt. Mamma Rachel er imponert over alt jenta får til. FOTO: Matt Barbor
TROSSER UTFORDRINGENE: Nell har bare ørlite syn på det ene øyet sitt. Mamma Rachel er imponert over alt jenta får til. FOTO: Matt Barbor Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Nell ble født, sverget moren Rachel Sutton (37) på at hun skulle hjelpe datteren med å oppnå alt hun ville. Hun oppdaget umiddelbart at Nell hadde arvet øyesykdommen til faren Paul (37).

De to har begge medfødt glaukom – en øyesykdom som skader synsnerven.

Rachel og Paul fra Nord-Wales var derfor godt rustet til å takle datterens utfordringer.

Nell ble født uten syn på det høyre øyet, og bare ytterst lite på det venstre. Det første året var hun igjennom hele 13 operasjoner for å bevare det eksisterende synet.

SELVSTENDIG: Ved hjelp av blindestokk, pågangsmot og trening klarer 7-åringen å gå alene til og fra skolen. FOTO: Matt Barbor
SELVSTENDIG: Ved hjelp av blindestokk, pågangsmot og trening klarer 7-åringen å gå alene til og fra skolen. FOTO: Matt Barbor Vis mer

Pugger mye

For å hjelpe datteren til å bli så selvstendig som mulig, fikk Rachel og Paul hjelp av en spesialist fra den veldedige organisasjonen Guide Dogs.

Den verdifulle assistansen gjorde at Nell, bare to år gammel, lærte seg å navigere ved hjelp av en blindestokk!

I dag er jenta syv år gammel, går i andre klasse på vanlig skole, og stortrives. Hun har pugget skoleveien, og når hun skal delta i konkurranser i turn, har hun lært seg antall skritt før hun skal hoppe, snurre – og utføre øvelsene.

Guide Dogs ble så imponert av Nells fremgang at organisasjonen ønsket å bruke henne i en nasjonal reklamekampanje i Storbritannia.

Nell syntes det var kjempemorsomt å være med i reklamene.

- Hun tryglet meg om å få lov til å gjøre mer. Da jeg så en annonse hvor de søkte etter jenter mellom fem og 18 år til en TV-serie, meldte vi henne på, forteller Rachel.

To måneder senere fikk hun beskjed om at regissøren ville gjøre et videointervju.

- Jeg tenkte at noen som drev ap med meg. De sa nemlig at regissøren var Shawn Levy, mannen bak Netflix-suksessen «Stranger Things», sier Rachel.

SUPERLAG: Mark Ruffalo (t.v.) har en av hovedrollene i Netflix-serien, som regisseres av Shawn Levy. FOTO: Evan Agostini
SUPERLAG: Mark Ruffalo (t.v.) har en av hovedrollene i Netflix-serien, som regisseres av Shawn Levy. FOTO: Evan Agostini Vis mer

Bergtatt

Og da det var tid for intervju, dukket selveste Shawn Levy opp. Den verdensberømte regissøren ble helt bergtatt av den lille jenta.

Det tok ikke lang tid før hun fikk tilbud om å spille den unge utgaven av hovedpersonen i Netflix-serien «All the Light We Cannot See» – der stjerner som Mark Ruffalo (54) og Hugh Laurie (63) også er med.

- Sean sa etterpå at han valgte Nell fordi hun skravlet som om de hadde kjent hverandre i årevis. I tillegg fremsto hun som fryktløs, sier Rachel.

ARVELIG: Pappa Paul har den samme sykdommen som Nell, mens Isac (14) og Martha (5) har normalt syn. FOTO: Matt Barbor
ARVELIG: Pappa Paul har den samme sykdommen som Nell, mens Isac (14) og Martha (5) har normalt syn. FOTO: Matt Barbor Vis mer

Snart skal Nell og moren hennes til Budapest i Ungarn på innspilling, og møte de andre stjernene.

- Nell vet at hun har utfordringer siden hun er blind, men hun lar seg ikke stoppe, sier Rachel.

- Hvis du spør henne hva hun vil bli når hun blir voksen, svarer hun mamma, sykepleier og skuespiller – i den rekkefølgen, fortsetter hun.

LES OGSÅ: Endelig atskilt: - Fantastisk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer