Monica ble årets slanker på andre forsøk

Monica veide 155 kilo på sitt tyngste. Nå er hun 83 kilo lettere.

BLE FEIRET: Her blir Monica (i olajakke) gratulert av Grete Roede og hennes datter Jeanette (t.h). Også kursleder Linda Schultz Schnelle fikk heder for innsatsen.  Foto: Svend Aage Madsen
BLE FEIRET: Her blir Monica (i olajakke) gratulert av Grete Roede og hennes datter Jeanette (t.h). Også kursleder Linda Schultz Schnelle fikk heder for innsatsen. Foto: Svend Aage Madsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Monica Silchenstedt (37) fra Nestun i Bergen er Årets Slanker hos Grete Roede. Hun veide 129 kilo da hun startet på kurs i januar 2015. I dag stopper vekten på 72 kilo.

- Jeg har blitt 57 kilo lettere i løpet av det siste året, sier 37-åringen fornøyd. Men hennes kamp mot overvekten er om mulig enda mer imponerende når hun røper bakgrunnen for sin kamp mot kiloene.

Monica fikk nemlig diagnosen hypofysesvikt i 2008, etter at legene oppdaget en godartet svulst i hodet hennes. En svulst som vokser, og som førte til at hun i fjor ble operert for femte gang.

- Sykdommen og medisinene jeg fikk for å holde den i sjakk gjorde at jeg raste opp i vekt. På det meste veide jeg hele 155 kilo. Jeg ba fastlegen min undersøke mulighetene for en slankeoperasjon. I dag vil jeg si at det heldigvis ikke lot seg gjøre på grunn av.

Saken fortsetter under bildet.

FØR OG NÅ: Monica har gått ned hele 83 kilo.
FØR OG NÅ: Monica har gått ned hele 83 kilo. Vis mer

Savnet «nei-mat»

 Det er seks år siden Monica kunne feire sin første suksess med Roede-metoden. Fra toppvekten på 155 kilo gikk hun ned hele 54 kilo.

- Jeg var flink til å trene, og overbevist om at jeg ville klare de siste kiloene på egenhånd. Dessverre takket jeg nei til alle tilbud om å følge et "Hold Vekten Kurs", sier hun ærlig.

Savnet etter "nei-mat" ble etter hvert for stort. Gjentatte tilbakefall av cyster på hypofysen gjorde heller ikke situasjonen lettere.

- Jeg manglet motivasjon til å holde på den nye livsstilen, og la på meg ca 30 kg igjen. Men heldigvis bestemte jeg meg for at jeg i 2015 skulle begynne på Grete Roede igjen. Visste jo at det var noe som fungerte for meg, sier Monica.

Saken fortsetter under bildet.

ET NYTT LIV: Monica Silchenstedt nyter sin nye og aktive livsstil. Hun er blitt hele 83 kilo lettere siden hun startet kampen mot kiloene. Foto: PRIVAT/SE OG HØR
ET NYTT LIV: Monica Silchenstedt nyter sin nye og aktive livsstil. Hun er blitt hele 83 kilo lettere siden hun startet kampen mot kiloene. Foto: PRIVAT/SE OG HØR Vis mer

Endret livsstil

Da Monica i januar 2015 bestemte seg for å endre livsstil, bestemte hun også at det var viktigere med riktig kosthold enn trening.

- Jeg nøyde meg med å gå, og fant en fast runde jeg fulgte hver eneste dag.  Så bestemte jeg meg for å gå trapper i stedet for å ta heisen, sier hun fornøyd.

I løpet av ett år ble hun 54 kilo lettere. Det tilsvarer et vekttap på rundt 150 gram om dagen.

 - Målet mitt er nådd. Nå handler det om å holde den nye livsstilen. Jeg trener tre ganger i uken. Også resten av familien stortrives med den nye utgaven av meg, sier Monica.

Hun er mor til Michelle (11) og samboer med Øyvind Hagenes (41).

- Jeg var heldig. Hadde ingen helseproblemer ut over hypofysesvikten, men det var mangel på overskudd. Nå har jeg stort sett overskudd til det jeg vil. Det er herlig å være en aktiv mor for datteren min, sier Monica.

Saken fortsetter under bildet.

BLID GJENG: Gruppebilde av hele gjengen fra festen. Foto: Svend Aage Madsen/Se og Hør
BLID GJENG: Gruppebilde av hele gjengen fra festen. Foto: Svend Aage Madsen/Se og Hør Vis mer

Sammen med andre slankere fikk hun overrakt blomster og diplom under den årlige slankefesten til Grete Roede i Asker.

- Det er en stor ære, og absolutt ikke noe jeg hadde sett for meg da jeg  begynte på kurs i fjor, sier Monica.

Hun innrømmer at det er rart å tenke på at hun totalt sett har mer enn halvert sin egen vekt i løpet av de siste årene.  Siden toppnoteringen på 155 kilo har hun kvittet seg med hele 83 kilo fett.

- Det er så mye at jeg ikke engang ville vært i stand til å løfte den vekten i dag, sier Monica Silchenstedt.

LES OGSÅ: Hvorfor måtte jeg ha så uflaks å bli gravid?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer