Mistet sønn og ektemann på fem dager

Trebarnsmoren opplevde sitt livs tyngste uke, men fant ny lykke i sorgen.

VIKTIGE BILDER: Familiebildene fra da Rhian var gift med Paul er blant de kjæreste eiendelene Rhian har. Her er paret sammen med sine tre smårollinger mens George bare var noen måneder gammel, mens pappa Paul er avbildet med yngstemann til høyre. Foto: Privat
VIKTIGE BILDER: Familiebildene fra da Rhian var gift med Paul er blant de kjæreste eiendelene Rhian har. Her er paret sammen med sine tre smårollinger mens George bare var noen måneder gammel, mens pappa Paul er avbildet med yngstemann til høyre. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Det begynte som en helt vanlig fredagskveld i februar 2012. Mamma Rhian Mannings (42) lekte med minstemann George på ett år på stuegulvet hjemme i Cardiff i Wales.

Treåringen Isaac (nå 11) og fire år gamle Holly (nå 12) så på TV. Plutselig falt lille George sammen. Rhian og ektemannen Paul hastet gutten til nærmeste sykehus, men livet sto ikke til å redde.

Obduksjonen skulle vise at han hadde influensa og lungebetennelse.

HERLIG TREKLØVER: George, Holly og Isaac var foreldrenes øyenstener. Foto: Privat
HERLIG TREKLØVER: George, Holly og Isaac var foreldrenes øyenstener. Foto: Privat Vis mer

- Vi klynget oss til gutten vår, og håpet det bare var et mareritt, sier Rhian.

Etter at de hadde tatt farvel med sin døde sønn, fikk de en brosjyre om sorg og ble sendt hjem.

- Den dårlige samvittigheten var intens. Var det noe vi kunne gjort for å redde ham? Vi fikk ikke noe hjelp med alle disse tankene, forteller Rhian.

Kunne blitt reddet

Familie og venner prøvde å støtte ekteparet.

- Paul klandret seg selv, og sa om og om igjen at han skulle reddet gutten sin, sier Rhian.

Fem dager senere tok Paul sitt eget liv.

- Ingen kunne gjort noe for å redde George. Men Pauls død kunne vi unngått. Noen burde hjulpet oss til å forstå at det ikke var vår skyld. Hvis vi hadde hatt et støtteapparat, ville Paul vært her fremdeles.

Rhian klarte å holde seg oppe ved å fokusere på barna Isaac og Holly.

- Vi så på stjernene sammen, og valgte en som var lillebror og en som var pappa. Og så pleide vi å ønske at ingen andre skulle miste en bror eller en pappa, sier Rhian.

Slik fikk den unge enken ideen om å skape det støtteapparatet som manglet.

- Det begynte som en måte å finne noe positivt ved den forferdelige situasjonen. Men nå er det vokst mye større enn jeg kunne drømme om, forteller hun.

Brennende engasjement

Organisasjonen Wish Upon A Star har som mantra at familier som opplever traumatiske hendelser, skal ha noen på døra innen det har gått 24 timer.

Rhian arrangerte innsamlinger for organisasjonen. Her kom hun i snakk med fraskilte Craig Manning (50), som ønsket å arbeide som frivillig for organisasjonen hennes.

- Rhians engasjement for å hjelpe andre var imponerende. Og jo mer jeg ble kjent med henne, jo mer tid ville jeg tilbringe med henne. Hun er enestående, sier Craig.

Paret ble kjærester i januar 2017, og giftet seg året etter.

GIFT PÅ NYTT: Rhian startet en hjelpeorganisasjon – og her fant hun kjærligheten på nytt. Nå er hun lykkelig gift med Craig. Foto: Privat
GIFT PÅ NYTT: Rhian startet en hjelpeorganisasjon – og her fant hun kjærligheten på nytt. Nå er hun lykkelig gift med Craig. Foto: Privat Vis mer

- Craig var helt fantastisk med barna mine, og han forsto meg. Jeg trengte ikke skjule ting for ham, ikke engang det at jeg aldri vil slutte å elske Paul, sier Rhian.

- Ungene er nesten like glad i Craig som jeg er. Og de synes jeg er blitt mye lettere til sinns etter at han flyttet inn!

Sorgen vil aldri gå helt over, men hun lever med den.

GLAD IGJEN: Holly og Isaac synes moren deres er blitt mye lettere til sinns etter at Craig kom inn i livet deres. Foto: Privat
GLAD IGJEN: Holly og Isaac synes moren deres er blitt mye lettere til sinns etter at Craig kom inn i livet deres. Foto: Privat Vis mer

- Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle forelske meg igjen. Men det er helt fantastisk, sier Rhian.

- Craig er den snilleste og mest omtenksomme mannen du kan tenke deg. Jeg er sikker på at Paul og lille George ville vært lykkelige om de kunne sett oss nå, sier hun.

LES OGSÅ: - Hva i alle dager har jeg gjort nå?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer