Millionær sultet i hjel

- Du sultet ham og etterlot ham for å dø på en madrass i hans eget rom.

DREPT: James Anthony Sootheran (59) ble sultet i hjel, ifølge en britisk domstol. Foto: Thames Valley Police
DREPT: James Anthony Sootheran (59) ble sultet i hjel, ifølge en britisk domstol. Foto: Thames Valley Police Vis mer
Publisert

Tirsdag kveld meldte Sky News at en 62 år gammel kvinne har blitt dømt for å ha forfalsket testamentet til James Anthony Sootheran (59), og for å ha sultet ham i hjel i hans hjem i South Newington i England i 2014.

Sootheran hadde en formue på 3,5 millioner britiske pund, som tilsvarer omkring 41 millioner kroner. Han veide under 60 kilo da han døde, til tross for at han var over 180 centimeter høy.

Påtalemyndighetene mener at dette er første gang på over 100 år at noen blir dømt for å med overlegg sulte en annen i hjel, skriver Sky News.

DØDE: Modell og kjendissønn Harry Brant (24) døde 17. januar 2021. Video: NTB / Instagram / Ingebjørg Iversen Vis mer

Kvinnen ble dømt til livstid i fengsel med en minstetid på 28 år, mens hennes ektemann ble dømt til ti års fengsel for medvirkning til drap.

Den livstidsdømte kvinnen erkjente å ha forfalsket testamentet til både Sootheran og hans mor, men nektet straffskyld for drap. Hun mente derimot at Sooterhan døde som følge av hans egen livsstil.

- Du drepte Anthony (Sootheran journ. anm.) på den mest grusomme og kaldhjertede måten. Du sultet ham og etterlot ham for å dø på en madrass i hans eget rom, sa dommer Justice Wall, ifølge Sky News.

MUMIFISERT: En kvinnelig sektleder ble funnet død og mumifisert i Colorado i slutten av april. Bilder: SAGUACHE COUNTY / YOUTUBE / KUSA / DR. PHIL Vis mer

LES OGSÅ: TikTok-stjerne (31) død i sjokkulykke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer