Maria Mohn:

MGP-Marias private drama

- Jeg er så rørt og takknemlig, sier Maria Mohn. Hennes sønn på tre år hjalp storebroren Johannes da det handlet om livet.

STERKE FØLELSER: - Jeg er stolt av Johannes. Det er han som har kjempet seg tilbake etter å ha fått ny benmarg, sier mamma Maria. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
STERKE FØLELSER: - Jeg er stolt av Johannes. Det er han som har kjempet seg tilbake etter å ha fått ny benmarg, sier mamma Maria. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

Lørdag står Maria Mohn (38) fra Fredrikstad på scenen i Melodi Grand Prix og synger låten «Fly». Moren til Johannes (15), Rebecca (11) og Jacob (3) har skrevet en tekst med nerve i.

Den handler om hennes drama på hjemmebane, med en stadig mer alvorlig syk sønn som trengte livsviktig hjelp for å kunne få et langt og verdig liv.

La oss gå tilbake til der det hele startet. Bare 14 år gammel forelsket Maria seg i tre år eldre Ole-Henrik Mohn Pettersen (41).

- Jeg hadde en naiv drøm å få kjæreste, gifte meg og få barn nokså raskt. Og plutselig var kjekkasen min!

Det å skulle stifte familie gikk imidlertid ikke like raskt som drømmen. Maria ble mamma til Johannes da hun var 23 år.

- Gleden var stor da han kom til verden. Vi føltes oss trygge på at vi hadde fått en velskapt gutt.

Det inntrykket varte i åtte uker. Da fikk Johannes sin første blod-overføring. Bildene av ham før blodtilførselen viser en pjokk med et askegrått ansikt. De naturlige fargene i kinnene kom med nytt blod.

Det viste seg at Johannes er rammet av det som heter Diamond Blackfan Anemia, en alvorlig blodsykdom som kan gi en forkortet levetid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer