Mette halverte vekten da hun ble kvitt sine tunge tanker

Kampen mot kiloene kostet Mette svette, penger og tårer, men hun raste ikke ned i vekt før hun ble kvitt sine tunge tanker.

EKSTREM FORVANDLING: Mette Ottosen veide 160 kilo for tre år siden. I dag stopper vekten på 80 kilo. Tankefeltterapi ble hennes redning på veien mot et lettere liv. Foto: GREGERS KIRDORF/AOP
EKSTREM FORVANDLING: Mette Ottosen veide 160 kilo for tre år siden. I dag stopper vekten på 80 kilo. Tankefeltterapi ble hennes redning på veien mot et lettere liv. Foto: GREGERS KIRDORF/AOP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Tre år med endret livsstil har gjort underverker for Mette Ottosen (29). 

- Gamle venner går forbi meg på gaten. Jeg er ikke til å kjenne igjen, sier hun spøkefullt.


Med sine 187 cm har Mette alltid vært en stor kvinne. 

Toppvekten på 160 kilo ble notert i 2011.

I dag er vekten halvert. Hun veier hun snaue 80 kilo. 80 kilo fett og overvekt har forsvunnet i løpet av tre år. Hun savner ikke et eneste gram.

SUNN MAT: Mette er ikke lenger likegyldig med hva hun putter i munnen. Hun lager all mat fra bunnen av, og passer på å få i seg nok frukt og grønt. Foto: All Over Press
SUNN MAT: Mette er ikke lenger likegyldig med hva hun putter i munnen. Hun lager all mat fra bunnen av, og passer på å få i seg nok frukt og grønt. Foto: All Over Press Vis mer

- Jeg ble mobbet for høyden da jeg gikk på barneskolen. Siden tok de for seg vekten min, sier hun oppgitt.

Mormor døde

Vektproblemene begynte for alvor da hennes kjære mormor døde rett etter Mettes konfirmasjon. Sorg og tunge tanker fikk overtaket i den unge pikens liv, og legen skrev ut lykkepiller.

- I løpet av kort tid la jeg på meg over 50 kilo. Men jeg hadde det så vondt inni meg at jeg ikke den tiltagende overvekten var mitt minste problem.

Les også : Tor-Arne slanket bort ett tonn fett

Mette taklet depresjonene taklet sine med å overspise. Enorme mengder med rundstykker, pizza, kaker, ost og nachos gled ned på høykant. Hun isolerte seg også mer og mer fra andre.

- Jeg husker det som om jeg hadde et stort og dypt hull inne i meg, som jeg forsøkte å fylle med mat, sier Mette.

Hun flyttet fra sted til sted. Håpet var at livet ble lettere bare hun kom til et nytt sted. Men nissene var alltid med på flyttelasset.

Skeptisk

Vendepunktet kom da Mette ved en tilfeldighet kom i kontakt med tankefeltterapeut Niels Christiansen.

DEN GODE HJELPER: Tankefeltterapeut Niels Christiansen hjalp Mette med å halvere vekten. Foto: All Over Press
DEN GODE HJELPER: Tankefeltterapeut Niels Christiansen hjalp Mette med å halvere vekten. Foto: All Over Press Vis mer

Han benytter seg av en teknikk som går ut på å redusere og fjerne følelsesmessig ubehag. Dette gjøres han blant annet ved å stimulere kroppens energibaner ved hjelp av lett banking.

- Jeg startet behandlingen med blandede følelser. Hadde vært hos psykolog før, så jeg var naturlig skeptisk. Men etter lange, intense samtaler begynte jeg å innse hvordan ting hang sammen, forteller Mette.

Det var en tankevekker å forstå at hun ikke spiste mat i mengder fordi det var godt. Det var en tvangshandling, på grensen til misbruk. Inntak av mat var hennes måte å takle sorgen etter mobbing og mormorens død på.

Les også : Kristoffers ekstreme forvandling

- Alt endret seg den dagen det gikk opp for meg hva som gjorde vondt. Det var som om kiloene raste av meg, samtidig som jeg gledet meg over en stadig sterkere psyke. Lysten på usunn, fet og søt mat forsvant. Jeg sjokkerte meg selv da jeg til og med tok sjansen på å smake på en liten skive agurk. Det ville vært utenkelig i mitt tidligere liv.

En lang reise

Reisen fra tykk til tynn har tatt Mette over 3 år. Hun vil ikke engang forsøke å overbevise noen om at det har vært enkelt.

EKSTREM FORVANDLING: Mette Ottosen veide 160 kilo for tre år siden. I dag stopper vekten på 80 kilo. Tankefeltterapi ble hennes redning på veien mot et lettere liv. Foto: GREGERS KIRDORF/AOP
EKSTREM FORVANDLING: Mette Ottosen veide 160 kilo for tre år siden. I dag stopper vekten på 80 kilo. Tankefeltterapi ble hennes redning på veien mot et lettere liv. Foto: GREGERS KIRDORF/AOP Vis mer

- Jeg anbefaler alle overvektige å rydde opp i tunge tanker. Slik jeg ser det, er en slankekur bare en måte å behandle symptomene på. Du blir aldri helt frisk hvis du ikke finner årsaken til sykdommen, sier Mette Ottosen.

Les også: Slik slanket Anders bort 58 kilo

Mette bor i den danske byen Grindsted på Jylland. Her jobber hun med psykisk utviklingshemmede. Og hennes store drøm er at også hun en dag finner kjærligheten og ender opp med mann og barn.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer