Colorado

Mener drapsgåten er løst: - Et mareritt

Den utrolige redningsaksjonen av en mann i 30-årene ble forsidenyheter i USA for nesten 40 år siden. Nå mener politiet at han skjulte en dyster hemmelighet.

DREPT: Annette Schnee (22) og Barbara Jo Oberholtzer (29) be drept den 6. januar 1982. Foto: NYT
DREPT: Annette Schnee (22) og Barbara Jo Oberholtzer (29) be drept den 6. januar 1982. Foto: NYT Vis mer
Publisert

For 39 år siden fløy Harold E. Bray over fjellene i Colorado i USA en iskald januarkveld. Han tittet ut av vinduet og så blinkende lys i fjellet.

Tre korte, tre lange og tre korte igjen. Han forsto umiddelbart hva det var: S.O.S.

Bray, som også jobbet hos politiet, sa fra til sin sjef og redningsarbeidere ble sendt opp det 3000 meter høye fjellet. Der fant de mannen i 30 årene.

Han ble reddet ned fra fjellet og historien om den utrolige redningsaksjonen gikk landet rundt, skriver Washington Post.

Siktet for drap

30 år senere har historien om den heldige mannen tatt en mørk vending. Han var nemlig ikke bare en vanlig person som var på vei hjem fra en kamerat i dårlig vær.

Politiet mener nå at han bare timer før den storstilte redningsaksjonen drepte to unge kvinner som haiket i nærheten.

Den 6. januar 1982 ble Annette Schnee (22) og Barbara Jo Oberholtzer (29) meldt savnet etter at de hadde haiket i Breckenridge-området.

Dagen etter ble Oberholtzer funnet livløs i snøen, rundt seks meter fra veien. Hun hadde blitt skutt i brystet, ifølge politiet. Det skulle ta hele seks måneder før Schnee skulle bli funnet. Politiet forteller at hun ble funnet med et skuddsår i ryggen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer