Kjell Eivind ruset seg med piller og alkohol:

- Medisinene fjernet følelser og gjorde meg likegyldig

Kjell Eivind har valgt åpenhet om mental helse for å hjelpe andre.

KJEMPET SAMMEN: Livet som storvokst statist har gjort Kjell Eivind «Bigbro» Lohne fra Skien synlig i ulike TV-produksjoner. Kona Turil er lykkelig over at endelig har lært hvordan livet kan takles med trening og forutsigbarhet fremfor rus og sløvende medisiner. Foto: Svend Aage Madsen / Se og Hør
KJEMPET SAMMEN: Livet som storvokst statist har gjort Kjell Eivind «Bigbro» Lohne fra Skien synlig i ulike TV-produksjoner. Kona Turil er lykkelig over at endelig har lært hvordan livet kan takles med trening og forutsigbarhet fremfor rus og sløvende medisiner. Foto: Svend Aage Madsen / Se og Hør Vis mer
Publisert

Kjell Eivind Lohne (46) fra Skien er en kjempe av en mann. Han er 194 cm høy, og fornøyd med at kroppsvekten på 140 kilo for det meste består av muskler.

- Jeg var en sofagris og en selvmordskandidat, uten noe å leve for. Nå er jeg ruset på livet, og det er bedre enn hva jeg våget å drømme om, sier mannen mange i dag kjenner som «Bigbro».

Et liv i rus

Lite minner i dag om mannen som for ni år siden taklet smerter og diagnoser ved å knaske ulike piller, før han toppet rusen med alkohol på kveldstid. På den måten slapp han å tenke på hvordan han egentlig hadde det.

Kjell Eivind er åpen om at han er bipolar, eller manisk-depressiv, som diagnosen het før i tiden.

Det betyr at han i perioder føler at han har overskudd og tid til alt, før bølgedalene fører ham ned mot en bunnløs avgrunn. I tillegg har han ADHD.

Medlemskapet i den norske Bipolarforeningen betyr mye for 46-åringen. Og gjennom Mental Helse bruker gjerne han gjerne tid på å veilede andre om situasjoner han selv har slitt med.

- Store gutter kan også gråte. Jeg ønsker å vise at hard trening og nye utfordringer kan fungere bedre enn selvmedisinering. Vi bipolare er jo også kjent for å være adrenalin-junkier, selv om jeg har det best når jeg har planlagt å være spontan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer