Lorna Brooke:

Lorna (37) død

Døde etter en tragisk ulykke.

TRAGISK FALL: Lorna Brooke hadde et stygt fall på ridebanen. Hun døde etterfølgende av skadene på sykehuset. Foto: NTB
TRAGISK FALL: Lorna Brooke hadde et stygt fall på ridebanen. Hun døde etterfølgende av skadene på sykehuset. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ble det holdt ett minutts stillhet for ryttere etter det ble kjent at rytteren Lorna Brooke søndag hadde dødd på sykehuset.

Det melder The Guardian.

Den 8. april deltok Brooke i et hesteløp i Taunton, England. På det tredje hinderet fikk hun et stygt fall fra hesten, som tilhører moren til Brooke.

Skadeomfanget hennes førte til at konkurransen ble forsinket med mer enn en time, ettersom hun fikk medisinsk hjelp på banen for så å bli hentet i en luftambulanse.

DØDE: Modell og kjendissønn Harry Brant (24) døde 17. januar 2021. Video: NTB / Instagram / Ingebjørg Iversen Vis mer

Døde på sykehuset

På sykehuset ble hun behandlet for en antatt ryggskade, men på grunn av følgende komplikasjoner ble hun lagt i kunstig koma.

Søndag døde hun av skadene.

Forbundet for skadde galoppryttere (Injured Jockeys Fund) kom etterfølgende med en uttalelse på vegne av familien.

STILLHET: Mandag ble det holdt ett minutts stillhet for Lorna Brooke blant galopprytterne på ridebanen. Foto: NTB Scanpix.
STILLHET: Mandag ble det holdt ett minutts stillhet for Lorna Brooke blant galopprytterne på ridebanen. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

«Familien hennes takker alle for vennligheten de siste ukene, spesielt de ansatte ved Southmead Hospital som var så profesjonelle. De vil ha en privat begravelse og vil feire Lorna sitt liv når Covid-restriksjoner tillater det.»

DØD: Disse kjendisene måtte vi ta farvel med i 2020. Vis mer

Erfaren

Brooke var galopprytter, og hadde mer enn 400 hesteløp bak seg, der hun har vunnet 17 ganger. I 2015 vant hun Ladys Handicap Chase for Paul Stafford, som også viste sin støtte etter den tragiske dødsulykken.

- Det er tragiske nyheter, det er virkelig sjokkerende. Da hun falt var folk veldig bekymret, og det var vi også. Hun var en nydelig person, sa Stafford til Sky Sports Racing.

Før Brookes død, er det over ti år siden en galopprytter har dødd på en britisk veddeløpsbane.

Tom Halliday døde i 2005 som følger av et fall. Før det var det enda mer enn ti år siden sist, da Richard Davis mistet livet på Southwell i 1996.

DØDSFALL: Aksel Lund Svindal snakker om morens dødsfall i «Helt Harald». Vis mer

LES OGSÅ: Emmy-vinner funnet død under søppel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer