Natasha var knust etter to spontanaborter

- Livene våre ble forandret for alltid

Trebarnsmoren synes det burde være mer fokus på sorgen ved å miste et ufødt barn.

VELSIGNET: Natasha fikk hjelp til å bli frisk fra depresjonen etter spontanabortene. Nå har hun de ett år gamle døtrene Maddox, Onyx og Quinn i favnen. Foto: Media drum world
VELSIGNET: Natasha fikk hjelp til å bli frisk fra depresjonen etter spontanabortene. Nå har hun de ett år gamle døtrene Maddox, Onyx og Quinn i favnen. Foto: Media drum world Vis mer
Publisert

Mange holder en graviditet hemmelig de første tre månedene, i tilfelle noe skulle gå galt. Det synes trebarnsmoren Natasha O’Grady (33) at man burde slutte med. For dersom det skulle gå galt, trenger du å fortelle verden hvorfor du har det så vondt.

- Du føler deg så trist, ødelagt og fortapt – og så mener samfunnet at det er en skammelig hemmelighet du burde holde for deg selv, sier hun.

Absurd

Natasha har opplevd å miste barn i magen to ganger.

- Å være åpen og ærlig om sorgen og depresjonen etter spontanabortene, har hjulpet meg til å få det bedre, forteller Natasha som bor i London med ektemannen Ryan.

SPENTE: Her er Natasha og Ryan kvelden før jentene ble hentet ut med keisersnitt. Natasha har dokumentert hele historien deres på Instagram-kontoen @la_sidhu. Foto: Media drum world
SPENTE: Her er Natasha og Ryan kvelden før jentene ble hentet ut med keisersnitt. Natasha har dokumentert hele historien deres på Instagram-kontoen @la_sidhu. Foto: Media drum world Vis mer

- I tillegg har mange fortalt at min historie har hjulpet dem også. Det er helt absurd at det ikke er mer åpenhet rundt et traume som så mange opplever!

DYP SORG: Chrissy Teigen og John Legend ventet sitt tredje barn sammen, men i ett innlegg på instagram meldte Teigen selv at de hadde mistet barnet. Vis mer

Den første gangen Natasha ble gravid, var hun bare glad. Men etter noen uker begynte hun å blø – og en ultralyd viste at fosterets hjerte hadde sluttet å slå.

- Tanken på at jeg kunne miste barnet hadde ikke slått meg en gang. Jeg ante jo ikke hvor vanlig det var, folk snakker jo ikke om det, sier hun.

Et sort hull

Natasha og Ryan tok tapet svært tungt, men de kastet seg inn i alle slags aktiviteter for å slippe smerten.

Året etter ble Natasha gravid igjen. Men da hun var elleve uker på vei, kollapset hun på jobb og ble hastet på sykehus. Fosteret var dødt.

SKJULT: Da «Basic Bitch» sesong 3 ble spilt inn, måtte Emilie Skolmen finne finurlige måter å holde gravidmagen skjult. Reporter: Thale Kristensen. Video: Celina Morken/ Rød Løper Vis mer

- Det var som om jeg falt ned i et sort hull, sier hun.

Fortvilet forsøkte Natasha å få hjelp for depresjonen som truet med å omslutte henne. Til slutt fant hun Crossway Pregnancy som tilbyr terapi til kvinner som har mistet et foster.

Like før Natasha var ferdig med terapien, begynte hun å føle seg gravid igjen. Hun ventet i det lengste med å ta en test – som var positiv.

Denne gangen var hun og Ryan skrekkslagne. Før den første ultralydundersøkelsen, stålsatte de seg.

ELLE-festen: Sebastian Solberg og Nikoline Anundsen er klare for fest. Video: Luna Lea. Reporter: Celina Morken Vis mer

- Det sorte hullet gjorde seg klart til å svelge meg igjen, forteller hun.

Men da Natasha ble undersøkt, fikk hun og Ryan en helt annen beskjed enn de ventet.

- «Det er noen der oppe som virkelig vil at dere skal bli foreldre. Her er det nemlig tre friske hjerter som banker, sa legen til oss». Og den dagen ble livene våre forandret for alltid, sier Natasha.

Nervepirrende

I resten av svangerskapet fikk Natasha tett oppfølging. Både fordi hun hadde mistet to ganger – men aller mest fordi hun bar på tre babyer.

- Hver eneste dag kjempet jeg med tanken på at alt kunne bli tatt fra meg på et blunk, forteller hun.

UFATTELIG: Alle disse tre jentene lå i Natashas mage på samme tid. Her er de kommet hjem – to uker gamle. Foto: Media drum world
UFATTELIG: Alle disse tre jentene lå i Natashas mage på samme tid. Her er de kommet hjem – to uker gamle. Foto: Media drum world Vis mer

Men for hver uke som gikk, kunne hun forberede litt mer.

- Det var helt surrealistisk å skulle kjøpe tre babysenger, smiler hun.

I mai i fjor kom Onyx, Maddox og Quinn til verden. De var sunne og friske, og etter to uker fikk familien på fem reise hjem.

GRAVIDNYHET: I en episode av «Funkyfam» fikk vi se hvordan Jørgine «Funkygine» Vasstrand reagerte da hun forsto at hun var gravid for fjerde gang. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Ett år senere er Natasha sliten – og lykkelig.

- Å være førstegangsmamma til tre på en gang er uten tvil den største, men mest givende utfordringen jeg noen gang har opplevd, sier hun.

LES OGSÅ: Fikk sjokkbeskjed etter 42 år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer