GLAD FOR LIVET: – Vi er lettet over at Leon nå er erklært frisk, sier mamma Vibeke Andvik, her med døtrene Celine (t.v.) og Cassandra. Foto: Tor Lindseth
GLAD FOR LIVET: – Vi er lettet over at Leon nå er erklært frisk, sier mamma Vibeke Andvik, her med døtrene Celine (t.v.) og Cassandra. Foto: Tor LindsethVis mer

Lille Leon lurte døden

- Vi hadde lenge følt at noe ikke stemte, sier mamma Vibeke om den dramatiske tiden etter at sønnen kom til verden.

SEOGHØR.NO:  Vibeke Andvik (34) fra Hønefoss i Buskerud ble mamma første gang for 10 år
siden. Da kom Celine (10) til verden, og etter hvert så Cassandra (6) dagens lys. Etter at forholdet til barnefaren tok slutt, opplevde Vibeke kjærligheten på ny.

Hun og samboer Per (37) ble foreldre til Leon 26. februar i fjor.

– Jeg hadde født to velskapte barn tidligere, og følte meg sikker på at alt skulle gå bra den tredje gangen, forteller Vibeke.

Askegrå

Jordmor trodde hun så noe som ikke stemte på hjertet til Leon under den første ultralyden.

KREVENDE: Leon gjennomgikk en fire timer lang hjerteoperasjon, etter at legene påviste et hull i hjertet mellom høyre og venstre kammer Foto: Privat
KREVENDE: Leon gjennomgikk en fire timer lang hjerteoperasjon, etter at legene påviste et hull i hjertet mellom høyre og venstre kammer Foto: Privat Vis mer

– Jeg tenkte ikke altfor mye på det, og resten av svangerskapet gikk uten komplikasjoner, sier Vibeke.

Men samme dag som Leon ble født ante legene at noe kunne være galt.

– Leon hadde høy feber. Det var mistanke om infeksjon i kroppen. Heldigvis stemte ikke det, men jeg ble urolig da legene hørte en bilyd på hjertet hans.

- De sa det neppe var noe bekymre seg over, minnes Vibeke.  Men nyfødte Leon var askegrå i ansiktet, og ville ikke ha mat. Nye undersøkelser viste at han hadde et hull mellom høyre og venstre hjertekammer.

– Leon brukte mye energi på å pumpe blod gjennom kroppen. Det var ingen tvil om at gutten vår var alvorlig syk, sier Vibeke. Legene var usikre på hva de skulle gjøre med Leon, men da han var tre måneder var situasjonen forverret.

– Pusten var anstrengt, og han ristet mye i ryggen. Fremdeles måtte vi tvangsfôre ham, husker mamma Vibeke og pappa Per.

Pustet tungt

2. juni ble Leon hjerteoperert på Rikshospitalet.

– Legene fortalte at fargen i ansiktet til gutten vår skiftet fra grå til rosa, og at Leon kom akkurat tidsnok til å berge livet. Vi hadde lenge følt at noe ikke stemte. Det var ikke lett å bli tatt på alvor i starten.

- Heldigvis ble det fart i sakene da vi kom til Rikshospitalet, forteller Vibeke. Legene friskmeldte Leon for få uker siden. Ettåringens hjerte fungerer perfekt.

LIVSGLAD: Kort tid etter operasjonen, var den lille storsjarmøren allerede blitt tydelig bedre. Foto: Privat
LIVSGLAD: Kort tid etter operasjonen, var den lille storsjarmøren allerede blitt tydelig bedre. Foto: Privat Vis mer

– Min hjertesyke sønn lurte døden. Nå gleder jeg meg over at Leon er frisk, smiler Vibeke.

LES OGSÅ: Pappa Bøkko oppdaget alvorlig sykdom

 

 

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.