USA:

Leiemorder drepte feil søster

- Jeg prøver å glemme dette og komme meg videre.

DREPT: Alisha Canales-McGurie (t.h) på en selfie sammen med søstera, Amanda Canales. Foto: Amanda Canales
DREPT: Alisha Canales-McGurie (t.h) på en selfie sammen med søstera, Amanda Canales. Foto: Amanda Canales Vis mer
Publisert

I september i 2017 ble amerikanske Alisha Canales-McGuire skutt og drept i byen Everett i Washington, USA. Hun ble 24 år gammel.

Leiemorderen som skjøt henne, drepte feil person. Han var leid inn for å drepe søsteren hennes, Amanda Canales.

Nå, fem år etter drapet, har Amanda Canales eksmann, Kevin Lewis, blitt dømt til livstid i fengsel.

Det skriver lokalavisen The Everett Herald, som omtaler dommen.

DRAPSDØMT: Johanna Möller ble dømt for drapet på sin egen far, nå stiller hun opp i en ny dokumentarserie. Video: Viaplay Vis mer

Vold og trusler

Canales og Lewis hadde tre barn sammen, som oppholdt seg i samme hus hvor søstera ble drept. De var gift i åtte år, før de i 2017 skilte seg etter at Lewis ifølge Canales hadde utsatt henne for vold.

Samme sommer avgjorde myndighetene at Canales skulle få foreldreansvaret for barna.

19. september 2017 dro Canales på en jobbreise til New York, og fikk søsteren, altså Alisha Canales-McGuira, til å passe barna hennes hjemme hos dem i York Road i Everett.

DRAP: Eva B. Ragde har fått sin egen TV-serie «Eva - bak sperringene». Video: Discovery+ Vis mer

Natt til 20. september banket det på døren mens barna sov.

Alisha Canales-McGuire åpnet døren - og ble drept med fem skudd.

Varslet politiet

Da Amanda Canales fikk den grusomme beskjeden om at søsteren var drept i huset hennes, skjønte hun fort hva som hadde skjedd.

Hun varslet politiet om at hun var sikker på at det var hun som skulle bli drept, og at det garantert var eksmannen som sto bak det hele.

Den gang fantes det ikke noe som kunne knytte Kevin Lewis til drapet, og det skulle gå to år før det kom et vendepunkt i saken.

HELE HISTORIEN: I ABC-programmet «20/20» fortelles hele historien om drapsdømte Robert Bierenbaum og hans avdøde kone Gail Katz. Progrmamet kan strømmes på Hulu fra 23. oktober. Video: ABC/«20/20» Vis mer

Politiet fikk da et tips om en kvinne som skrøt over at hun hadde drept noen på York Road. Det skulle vise seg at denne kvinnen var sammen med Jerradon Phelps, som er søskenbarnet til Kevin Lewis.

Avslørt av Facebook-bilde

Da politiet begynte å etterforske Jerradon Phelps, fant de et bilde han hadde lagt ut i sosiale medier. På bildet holdt han en bunt med sedler.

«Dere kommer aldri til å klare å gjette hva jeg gjorde for dette», skrev han.

Jerradon Phelps innrømmet senere at det var han som drepte Alisha Canales-McGuira. I avhør fortalte han at kvinnen som avslørte ham var kjæresten hans, og at hun hadde ventet i bilen mens han utførte drapet.

MODENA: Amanda Knox er tilbake i Italia for første gang siden hun ble frikjent for drapet på sin venninne, Meredith Kercher. Video: CNN. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen, Dagbladet TV Vis mer

Videre fortalte han at han hadde fått 2400 dollar, altså litt over 21 000 kroner, av Kevin Lewis for å «rydde noen av veien».

Ifølge lokalavisa Herald Net ble Phelps også lovet «gatekred» hvis han gjorde som bestilt, altså respekt i miljøet.

Kjøpte sko og belte

I avhør fortalte han politiet at han kjøpte et par Timberland-sko, en beltespenne, joggebukser og noen tatoveringer for pengene.

- Dette var ting jeg aldri ellers ville hatt råd til, sa han i avhør.

HOLMENKOLLENDRAPET: Da Maria Iranzo var fire år gammel, så hun moren sin bli drept. Her snakker hun om hvordan det har preget livet hennes, Video: NRK Vis mer

Videre fortalte han at det var Kevin Lewis som ga ham adressen til personen han ville bli kvitt, men at han aldri fikk vite navnet på personen som bodde der.

Ble ikke trodd

I slutten av 2021 ble Kevin Lewis tiltalt for forsettlig drap.

I retten i Snohomish County Superior Court hevdet Lewis at han ikke hadde bedt Phelps om å drepe ekskona.

- Jeg brukte ikke ordet «drepe», bare uttrykket «rydde noen av veien», fortalte han.

«SERIAL»: I 1999 ble Hae Min Lee drept. Kjæresten hennes, Adnan Syed, ble dømt for drapet. Podkasten «Serial» sådde tvil hos mange om det faktisk var Syed som utførte drapet, selv om han ble dømt for det. HBO kom med en dokumentarserie om rettssaken mot Syed. Video: HBO Vis mer

Juryen trodde ikke på dette, og dømte ham til livstid i fengsel uten mulighet for prøveløslatelse. Leiemorder Jerradon Phelps ble dømt til 31 år i fengsel, også for forsettlig drap.

- Jeg prøver bare å glemme dette og komme meg videre, sa Phelps da dommen mot ham falt.

Jerradon Phelps' kjæreste ble dømt til 15 års fengsel for medvirkning til drap.

LES OGSÅ: Mener drapsgåten er løst: - Et mareritt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer